A Touch Of Fashion – De stijl van Jo

Eén keer in de twee weken vind je hier een blogpost van Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten en liefde voor mode.

Ik hoor jullie denken: ‘Jo? Wie is Jo?’. Jo is eigenlijk Jojanneke en de beste vriendin van mijn neef. Vaak krijg ik de vraag wie nou mij stijlicoon is, en dat vind ik een hele lastige. Natuurlijk zijn er celebs wiens stijl ik cool vind, maar al die stylistes, podium- en free publicity outfits maken dat ik het beeld van hen vaak niet realistisch vind en dat ik zo iemand dan ook niet echt als voorbeeld kan zien.

Top: H&M Trend / Rokje: H&M Trend / Bomber: Skunkfunk /Schoenen: Dr. Adams /
Tas: Kringloop/ Ketting: H&M


Liever kijk ik naar mensen in mijn omgeving en hun stijlgevoel. Want je stijlgevoel komt naar mijn idee pas écht naar boven als je ziet dat iemand op een brakke zondag tóch even zijn best heeft gedaan voor die verjaardag. Of als je bekijkt hoe iemand zich kleedt wanneer het waait, regent en -10 graden is. In realistische situaties bekijken wat ‘erover blijft’ van iemands stijl. Dat vind ik nou leuk.

Bij Jojanneke viel me op dat, brak of koud, zij altijd trouw blijft aan haar eigen stijl en (zoals ik het omschreef tegen haar) ze zich heel erg kleedt hoe ze is. Jojanneke geeft me het what you see is what you get-gevoel en haar stijl versterkt dat. Wanneer je stijl het verlengde van je persoonlijkheid is: dán is het naar mijn idee pas echt een goede.

Rokje: H&M Trend / Bomber: H&M Divided / Schoenen: Cheap Monday / Tas: H&M Trend

Ik zal eerlijk zijn: ik vind het ook wel erg leuk om over Jojanneke te schrijven omdat zij eigenlijk de enige in de familie is met wie ik echt ‘slap kan lullen’ over mode. Daarmee bedoel ik: zonder dat je iets uit hoeft te leggen over ‘waarom die collectie’ en ‘hoezo die winkel’. Dat we elkaar zien en we haast meteen weten waar onze outfits vandaan komen. Niet in de laatste plaats omdat dat 9 van de 10 keer H&M is.

Jojanneke: “Ik zwem op zijn zachtst gezegd nog niet echt in het geld als net afgestudeerde, en de H&M is voor mij een fijne combinatie van een redelijk actueel mode aanbod en schappelijke prijzen. Wel is het lastig dat ik altijd richting de H&M Trend afdeling gezogen word, waar de prijzen een stuk hoger liggen en mijn portemonnee een stuk leger van raakt”.

T-shirt: Nowhere via Nelly.com / Rokje: Urban Outfitters / Colbertje: H&M / Jas: H&M Trend / Tas: Zara / Ketting: van oma

Dat we allebei veel H&M dragen betekent niet dat we dezelfde stijl hebben. Mijn stijl is algeheel kleurrijker en drukker. Bij Jojanneke zit het ‘m voor mijn gevoel meer in de details en accessoires. Ook stralen haar outfits altijd comfort uit, omdat het niet bij haar zou passen iets te dragen waarin ze zich niet kan bewegen. Hakken bijvoorbeeld.

“Ik kocht wel eens hakken omdat ik ze heel mooi vond, maar vervolgens stonden ze alleen maar stof te verzamelen in de kast. Ik kan hakken bij een ander heel erg mooi vinden, maar voor meer dan vijf centimeter ben ik niet te porren. Ik ben namelijk met mijn lengte (1.85m) al een redelijke boom en als ik hoge hakken aan heb, voelt het alsof ik kan zien hoe bol de aarde is. Bovendien kan ik er niet op lopen en is het een kwestie van tijd voordat ik gestrekt op straat lig”.

T-shirt: H&M Trend / Giletje: Kringloop / Broek: Zara / Ketting: H&M Trend

Dit laatste is ook meteen wat ik jullie mee wil geven: kijk naar een ander en probeer van haar te leren waarom haar stijl zo goed bij haar past. Niet hoe jij er precies zo uit kunt zien als zij, omdat je haar look zo mooi vindt. Je ziet er namelijk pas echt mooi uit als je stijl, net als bij Jojanneke, het verlengde is van jezelf en niet van een ander. Ik bedank Jo om daarin een inspiratiebron te zijn voor mij.

Heb jij iemand in je kring die je als stijlvoorbeeld ziet?

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 19 november 2012 | 74 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Dionne op 19 november 2012 16:18

Weer een supper leuke touch of fashion (love)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 19 november 2012 16:19

Wauw super mooi allemaal! Vooral de outfit van foto 3, helemaal top! (love)
Ik probeer altijd dicht bij mijn eigen stijl te blijven, veel blousjes en dingetjes met kant. Maar soms iets compleet anders, ik heb pas Timberands gekocht, iets heel anders, Maarja zolang ik het moooi vind ben ik Happy ^^)

[Beantwoorden]


Door Laura op 19 november 2012 16:20

Super leuk! Moest er gisteren niet en nail-art van Maaike komen?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 16:58:

nee, als ik er ben is maaike de week erop (ik speel even vera, haha) ;)

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 19 november 2012 om 17:02:

Oké, bedankt! :)

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 19 november 2012 16:22

Super mooiiI! Ik heb idd de nail art van Maaike gemist:(

[Beantwoorden]


Door lot op 19 november 2012 16:23

Vera misschien een tip. MUA heeft nu 35% korting en gratis verzending tot morgen 5 uur met de code MUA35.

Misschien leuk om voor je site te proberen ^^)

[Beantwoorden]

Ilse antwoordt op 19 november 2012 om 19:30:

huh? bij mij doet die code het niet! ik denk dat dat best wel een leuke site is tenminste niet zo duur, en nu al helemaal geen shipping kosten! :) :) :)

[Beantwoorden]

lot antwoordt op 20 november 2012 om 13:40:

Oh wat raar. Op de homepage van de site staat ook MUA35.
Misschien nog een keer proberen? ^^)

[Beantwoorden]


Door Lisa- Une Belle Vie op 19 november 2012 16:25

Leuk artikel! Jo heeft een leuke stijl ^^)
xxx

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 19 november 2012 16:26

Mooie outfits hoor ^^) is wel een beetje mijn stijl.

[Beantwoorden]


Door Linda op 19 november 2012 16:28

Heel leuk! ^^) En inderdaad, eigenlijk hebben die sterren helemaal geen ‘eigen stijl’… Ik heb niet echt een bepaalde stijl, als ik me er maar goed in voel ;) (of misschien is dat juist wel een stijl , geen idee :crazy: )

[Beantwoorden]


Door Lies op 19 november 2012 16:28

Heel leuk artikel om te lezen! De outfits vind ik ook allemaal erg leuk. Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk aan te trekken wat ik zelf gewoon mooi vind en heb daar ook eigenlijk nooit een voorbeeld voor gebruikt van iemand anders. Ook qua trend op modegebied trek ik het alleen aan als ik het zelf ook echt leuk vind en niet omdat anderen het dragen. Ik zou zo gauw eigenlijk niemand in mijn omgeving weten die ik als stijlvoorbeeld zie.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 18:16:

goed zo!

[Beantwoorden]


[…] Touch Of Fashion schrijf ik over Jo. Wie Jo is en waarom zij in deze editie schittert? Dat mag je hier gaan […]


Door Lieke op 19 november 2012 16:36

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Hester op 19 november 2012 16:36

Wat leuk dat je ook in je vriendenkring een inspiratiebron hebt! Ik kan niet alles heel goed zien op de foto’s (heeft ze ook een blog, of heb jij de outfitfoto’s gemaakt voor dit stukje?), maar volgens mij heeft ze wel een hele leuke stijl. En het stukje over wat stijl nou precies is, klopt ook wat mij betreft!
In de zin ‘… ze zich heel erg kleed hoe ze is’ moet het wel kleedT zijn, even by the way. ^^

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 17:00:

nee ik heb deze foto’s gemaakt :). ik heb bewust niet van alles detailfoto’s geplaatst, want dat zou het een beetje te veel/lang worden leek mij. en zo kon ik een beetje verschillende dingen laten zien, want één outfit leek me niet echt een stijl weergeven.

dank voor je correctie ;)

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 19 november 2012 16:40

die grijze jas van h&m is echt ontzettend leuk

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 18:16:

ja hè? :yes:

[Beantwoorden]


Door Moniek op 19 november 2012 16:42

Leuk, ik hou ook van de h&m! :D

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 19 november 2012 16:44

Leuke stijl heeft ze! Mooie foto’s ook! Mag ik trouwens vragen wanneer de uitslag bekend is van de A Touch Of Fashion winacitie? Ik ben zó benieuwd! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 17:00:

die is al geweest – de winnares kreeg persoonlijk bericht.

[Beantwoorden]


Door emma op 19 november 2012 16:45

oeh, weer erg leuk om te lezen! Ik kijk echt naar de celebs etc als stijlvoorbeeld, maar nu je het er zo over hebt: ik heb een megastijlvol nichtje, hihi. Jojanneke heeft een supertoffe stijl, ik snap wel dat je haar als stijlvoorbeeld neemt! En de trendafdeling van de h&m is inderdaad verleidelijk (A)

[Beantwoorden]


Door sophie op 19 november 2012 16:46

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Eva op 19 november 2012 16:51

Leuke stijl heeft ze!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 19 november 2012 16:56

Leuke stijl heeft ze! Echt heel erg verschillend met die van jou, Suzanne, haha!

[Beantwoorden]


Door TheBeautyBlondie op 19 november 2012 17:07

Leuke stijl. (love)

[Beantwoorden]


Door Trâm op 19 november 2012 17:14

Wat een mooie looks heeft zij wauw!

[Beantwoorden]


Door Nina op 19 november 2012 17:14

Niet mijn style, maar het staat heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 19 november 2012 17:16

trouw aan je eigen stijl vind ik een goede eigenschap :) ik merk dat ik zelf nogal zoekende ben naar wat ik wel/niet leuk vind en of dat wel/niet leuk staat enzo! lijkt me fijn om precies te weten wat je wilt ;)!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 18:17:

dat is ook fijn, maar trouw zijn aan je eigen stijl is niet echt een eigenschap denk ik. meer een punt dat je uiteindelijk bereikt na veel zoeken ;). maar dat zoeken heb je zeker nodig!

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 19 november 2012 17:17

Oh wat mooi gezegd, vind het harstikke gaaf dat ze gewoon haar eigen stijl heeft en daar gewoon in blijft rondlopen!

[Beantwoorden]


Door Sara op 19 november 2012 17:21

Ze heeft inderdaad een leuke stijl. Vooral de eerste outfit foto van haar vind ik erg mooi. Ik snap ook helemaal wat ze bedoelt met het dragen van hakken. Zelf ben ik 1.83m en als ik op hakken loop voel ik me echt een reus. Dit komt ook door mijn ‘kleinere’ vriendinnen. :lol:

[Beantwoorden]


Door Fashionique op 19 november 2012 17:29

Leuke edgy style heeft Jo

[Beantwoorden]


Door TimeForBlues op 19 november 2012 17:48

Weer een super leuk artikel! Wat ziet zij er ook gaaaf uit! X

[Beantwoorden]


Door Angelique op 19 november 2012 17:53

De laatste outfit vind ik echt super gaaf

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 19 november 2012 17:58

Wat een leuke stijl heeft zij zeg! Leuk om te zien wie jij als voorbeeld ziet!

Om mij heen heb ik niet echt iemand wiens stijl ik geweldig vind. Dat vind ik denk ik vooral op blogs. Maar dan niet de blogs van echte poppetje (ook heel leuk, maar totaal niet vergelijkbaar met mezelf :p). Maar meer mensen die ook maar ‘gewoon’ zijn. Dat is een van de dingen die ik zo leuk vind aan fashionblogs!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 18:18:

yes, me too! wie vind je dan gewoon en wie niet? *nieuwsgierig*

[Beantwoorden]


Door Yasmine op 19 november 2012 17:59

Love the shoes!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 19 november 2012 18:01

Ik heb geen stijlicoon in mijn omgeving. Ben zelf heel erg van comfort en tegelijkertijd moet het er ook een beetje oké uitzien. Maar als het koud is, wil ik het vooral warm hebben. En daarnaast ben ik ook fan van simpel, haha. Gelukkig past dat pre-cies bij mijn persoonlijkheid, lekker easy going! ;-)

[Beantwoorden]


Door Therese op 19 november 2012 18:07

Hele leuke stijl heeft ze!

[Beantwoorden]


Door krullenblog.nl op 19 november 2012 18:09

Hoi!

Leuke schoenen op de eerste foto! :ja: (love) (love) (love) (love)

^^) , liefs, xxx,

Krullenbol Sam

[Beantwoorden]


Door krullenblog.nl op 19 november 2012 18:17

Oh en die tas op de eerste foto is ook cute! Dus ik zou die tas en die schoenen wel willen hebben, :$ (love) :lol:

Liefs, xxx,

Krullenbol Sam

[Beantwoorden]


Door Ester op 19 november 2012 18:27

Leuk artikel! Ik heb zelf niet echt iemand die ik als stijl-voorbeeld zie, nooit gehad ook. Ik heb zelf een uitgesproken stijl, altijd al gehad ook. Ik kijk graag naar anderen en hun kleding maar haal daar niet snel inspiratie uit hier op straat zeg maar. Eerder uit tijdschriften of op blogs.

Als ik al items of combinaties zie die ik mooi vind heb ik snel zoiets van ‘Ja maar dat staat mij toch niet”. De meeste mensen in de plaats waar ik woon zijn niet heel fashionable. Meisjes hebben steevast een ‘uniform’ van skinny jeans, gympjes / uggs en een truitje of shirtje en vrouwen van mijn leeftijd zie ik in de zomer met de witte driekwart legging met spijkerrok en in de winter met ‘kartonnen’ nep-uggs (heb zelf ook nepperds maar van betere kwaliteit), gewatteerde vormeloze jassen en meestal een spijkerbroek.

Niet echt iets om inspiratie van op te doen dus. Niet dat ik die mensen afkraak overigens, al klinkt dat nu wel een beetje zo. Als je niet om kleding/mode geeft is daar niks mis mee en ieder heeft het recht op een eigen stijl (of juist niet), maar het was meer om aan te geven dat er weinig fashionable mensen te zien zijn hier. Als ik er dan ook één zie betrap ik me erop dat ik blijf kijken hahaha.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 november 2012 om 20:51:

maar het stukje ging ook meer om een persoon als stijlvoorbeeld, niet de stijl van een persoon als stijlvoorbeeld (misschien klinkt dat te ingewikkeld?).

want ik gebruik jojanneke’s stijl niet zozeer als inspiratie voor mijn stijl, maar meer hoe zij ís en met haar stijl omgaat als inspiratie. begrijp je? ;) op die manier hoeft iemand er helemaal niet fashionable uit te zien om je voorbeeld te zijn.

[Beantwoorden]


Door Kim op 19 november 2012 18:36

Hayy
Haha Vera in een filmpje van teske werd ze gebeld en zegd haha dit is mike de vriend van de broer van vera ( van veracamilla.nl)

[Beantwoorden]


Door larissa op 19 november 2012 18:36

die schoenen van dat eerste plaatje zijn zo nice !

[Beantwoorden]


Door Ilse op 19 november 2012 18:53

ik probeer me ook te kleden zoals ik ben, maar mn moeder denkt daar nog wel is anders over, dan zegt ze nee dat mag je niet vind ik echt niet mooi! terwijl het toch eigenlijk mijn keuze is! ik kijk ook wel is bij kringloopwinkeltjes maar je moet maar net geluk hebben!! X

[Beantwoorden]


Door Charlot op 19 november 2012 19:05

Leuke style!! :D
Ik haal mijn inspiratie uit allerlei dingen.. (tijdschriften, tv, modetrend, eigen humeur) een mix daarvan zorgt voor mijn outfitje! :D

X Charlot

[Beantwoorden]


Door Hester op 19 november 2012 19:07

Ah leuk artikel! En ik heb hetzelfde probleem! Ik ben ook 1.80 meter, dus als ik hakken draag steek ik al helemaal boven iedereen uit! Zo jammer, want hakken geven toch altijd dat extra’s aan een jurkje!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 19 november 2012 19:19

Vooral mensen op school. :) Zit met veel Duitse meisjes in de klas en, tjah ik weet niet, die hebben toch een hele andere stijl dan Nederlanders en dat vind ik wel leuk als inspiratiebron ^^)

[Beantwoorden]


Door Dita op 19 november 2012 19:33

Door Céline op 19 november 2012 19:41

Wat een leuke outfits! Vind vooral de derde erg mooi. Het is altijd erg fijn als je je passies met iemand kunt delen.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 november 2012 om 14:26:

for sure!

[Beantwoorden]


Door Emma op 19 november 2012 19:47

leuke stijl en mooie foto’s!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 19 november 2012 19:50

Leuke outfits, de laatste is mijn favoriet :-)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 19 november 2012 19:59

leuke post!

[Beantwoorden]


Door Ise op 19 november 2012 20:10

Leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door Makeupxaholics op 19 november 2012 20:47

leuk artikel! :)

[Beantwoorden]


Door Marjet op 19 november 2012 21:32

Wat een super leuke outfits! Vooral de derde, daar ben ik echt verliefd op! (love)

[Beantwoorden]


Door lonneke op 19 november 2012 22:26

leuke touch of fashion!
vind haar stijl inderdaad heel persoonlijk en eigen, gaaf!
x

[Beantwoorden]


Door Nienke op 20 november 2012 06:52

Lovely (love)

[Beantwoorden]


Door pretty beauty land op 20 november 2012 10:15

ooh super leuk!

[Beantwoorden]


Door Nyn op 20 november 2012 11:23

Ik vind het echt jammer dat lange meiden geen hakken dragen omdat ze dan helemaal zo lang zijn. Ik ben 1.86 en loop ook op hoge hakken, als het een mooie hoge hak is, platform pumps bijv., dan vind ik het alleen maar mooier dan op hakjes van een paar centimeter, dan loop ik liever plat. Als lange meiden zich echt echt onzeker er op voelen, niet doen dan, maar come on, ook lange meiden kunnen prima high heels ‘rocken’

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 20 november 2012 om 14:26:

hoi nyn, dat ben ik helemaal met je eens! maar als het niet past bij jojanneke en ze er niet op kan/wil lopen, dan moet ze het lekker laten gaan vind ik.

[Beantwoorden]


Door My life as Merel op 20 november 2012 16:27

Wauw, echt een super mooie stijl! Zelf heb ik niemand in mijn kring die mijn stijl icoon is, mij eigen stijl is eigenlijk net iets te gewaagd voor de mensen in mijn kring..

[Beantwoorden]


Door Denise op 21 november 2012 16:07

Leuk artikel en een mooie stijl heeft Jojanneke!

[Beantwoorden]


Door Arjan op 21 november 2012 23:28

Ik mag mezelf neef van Suzanne en beste vriend van Jo noemen.

Ik ben echt supertrots op allebei. Zeker als ik al die leuke reacties lees! (love)

Vera, Suuz, Jo en lieve-reactie-mensen.. :wave: -yeah!! Ga zo door!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 november 2012 om 23:58:

(love)

[Beantwoorden]


Door Arjan op 21 november 2012 23:30

(Oh.. en ik vind hoge meiden op lange hakken.. – ehm ofzoiets – heel mooi! Maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd :))

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 22 november 2012 09:34

leuk artikel xx

[Beantwoorden]


Door Marit op 27 november 2012 13:48

Wat een mooie stijl!

[Beantwoorden]


[…] deed ik niet alleen, maar samen met Jojanneke. Want ik wilde het natuurlijk wel vastgelegd hebben als ik op mijn ‘modehotelbed for the night’ […]