A Touch Of Fashion: Under dresscode

Eén keer in de twee weken vind je hier een blogpost van Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten en liefde voor mode.

Wanneer ik op maandagavond tweets lees over jurkjes zoek ik daar nog niet zoveel achter, maar wanneer ik – als ik inmiddels al in de trein zit- de volgende dag ook nog eens tweets lees over een dresscode, weet ik het zeker: something’s wrong here! Daar zit ik dan met mijn goede gedrag, twee uur te genieten van het OV en met mijn, stiekem onder de vlekken zittende van het Amsterdamse straatleven, Anecdote shopper. Het is nou eenmaal de enige tas waar óók mijn cameratas in past. In een pyamabroek (zoals deze her en der in een outfitpost werd bestempeld) en plat veterschoentje.

Photobucket

Het is dat ik zo nu en dan op events kom als –in dit geval- de lancering van de derde Fashionchick pump, maar anders had ik maar bitter weinig met een dresscode te maken. Niet iets waar je in het ‘gewone’ leven heel veel tegenaan loopt, en voor de duidelijkheid: ook al zou ik best willen van niet, ik ben best wel iemand van het ‘gewone leven’. Want, zonder dat ik wil doen alsof het iets vanzelfsprekends is, die feestjes zijn allemaal leuk en aardig maar ik kom uiteindelijk ‘gewoon’ mijn werk doen. Ik sta er dan ook om bekend dat ik altijd ontiegelijk veel foto’s maak, en altijd achter mijn camera zit. Voor nét dat ene shot moet je nou eenmaal wel eens rennen, duwen, dringen en dan is zo’n jurkje waar je niet in kunt bewegen in combinatie met torenhoge stilletto’s helemaal niet handig. Voor de duidelijkheid: zoiets hoor je niet gauw uit mijn mond, want als iemand een hekel heeft aan de praktische, Nederlandse mode instelling dan ben ik het wel.

Photobucket

Toch is een dresscode een dresscode en vind ik dat je je er zo goed mogelijk aan dient te houden. De organisator van het feestje is de baas, dus zij bepaalt. Recht op vrije kledingsuiting, maar niet als je op kosten van een ander aan het drinken bent, toch? In die trein richting Den Helder werd ik intussen best wel een beetje bloed zenuwachtig. Het hoeft er immers echt niet nog dikker bovenop te liggen dat ik niet uit Amsterdam kom. Als ik uitstap op Amsterdam Centraal is het eerste wat ik zie twee bloedmooie meisjes in korte paillettenrokjes en op torenhoge hakken. Ze hebben de aandacht van het halve Amsterdamse busstation (de mannelijke helft namelijk) en terecht. “Die gaan vast naar iets véél fabulousers”, probeer ik mezelf nog voor te houden. Drie keer raden wie er voor me in de rij staan op de plek van bestemming…

Mijn openingszin tegenover de eerste drie mensen die ik spreek is: ‘Sorry, ik ben echt héél erg underdressed met nog 20 excuses erachteraan’. En dan stop ik ermee. Er zit nou eenmaal een grens aan in hoeverre je je als mens moet excuseren, vind ik. Bovendien: niet alleen mét die openingszin (‘Dat zegt ze vast om me gerust te stellen’), maar ook zónder die openingszin blijk ik nog nooit zoveel complimenten over mijn outfit te ontvangen. Zelfs eigenaresse en oprichtster van Fashionchick.nl, Ellen Snijder, neemt even 5 seconde van haar kostbare tijd die avond om me van top tot teen te bekijken en zegt vervolgens: ‘Je ziet er echt hartstikke mooi uit’.

Misschien niet voor de mannelijke helft van het feestje (of nou ja: helft… op modefeestjes zijn de mannen uiteindelijk toch vaak ondervertegenwoordigd, en degene die er zijn eerder onder de indruk van je mooie jurkje dan van de lange benen die eronder steken), maar aan het einde van de avond kan ik tenminste wel zeggen dat ik ben opgevallen. Heb ik in ieder geval mijn werk gedaan.

Alleen – Benny van Ravenhorst
Met Debbie – Followfashion.nl

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.


Reacties

Door Simone op 2 juli 2012 16:04

Ik was ook uitgenodigd voor de lancering, maar ik was ziek :( Echt vervelend…

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 16:07:

volgende keer beter ;)

[Beantwoorden]


Door Inez op 2 juli 2012 16:20

Ik ben zelf echt van het praktische, alhoewel ik als ik iets moois maar vreselijk ondraagbaars tegenkom, ik het toch wel eens meeneem.. Die oorbellen die je inhebt vind ik echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Xadi op 2 juli 2012 16:38

Dit vind ik nu echt eens een leuk artikel :D !!!
Je hebt ook helemaal gelijk, als er een dresscode is voel ik me vaak heel onzeker over mijn kleren. Maar ook als er geen code is, voel ik me soms niet op mijn gemak. Een nachtje uit met mijn vriendinnen kan mij al laaang voor mijn kleerkast doen staan. ‘Is dit niet té casual?’ ‘Is dit niet té chique …’ en ga zo maar door … Een probleem van veel vrouwen denk ik !

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 22:32:

hmhm, denk het wel! leuk dat je het een leuk stukje vond!

[Beantwoorden]


Door Saar op 2 juli 2012 16:50

Ik weet niet wat de dresscode was, maar ik vind je er behoorlijk chique uitzien hoor ^^ (die glanzende blouse doet t ‘m :P)

[Beantwoorden]


Door Marianne op 2 juli 2012 16:54

Superleuk artikel! Je schrijft ontzettend leuk en je outfit was écht geweldig. Jij weet van die zogenaamde ‘payjamabroek’ (wat ik overigens wel vind meevallen) een super stylische broek. Dat kunne niet veel mensen (:

[Beantwoorden]


Door Zarina op 2 juli 2012 16:57

Erg leuk artikel:) En je outfit ziet er ook harstikke leuk uit, nothing to worry about.

[Beantwoorden]


Door Femke op 2 juli 2012 17:05

Echt een leuk artikel! Ik vind het altijd leuk als jij wat schrijft!:)

[Beantwoorden]


Door Nanda Love op 2 juli 2012 17:23

Heb je ’t niet warm met al die lagen aan?
Het is wel leuk bij je, zelf zou ik t nooit aan doen.
Al is dat ook een kwestie van niet durven hoor, ben niet zo creatief dus des te leuker vind ik je combinaties :ja:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 22:33:

heb het altijd snel koud, dus heb daar niet zo snel last van ;)

[Beantwoorden]

Nanda Love antwoordt op 2 juli 2012 om 22:55:

Oke op die manier haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 2 juli 2012 17:28

Ik wou dat elk feestje duidelijk aangaf wat je moest dragen, want ik zit altijd met die onzekerheid. Hoe lang moet een rokje zijn en welke kleuren zouden nu niet mogen. Vrezelijk vind ikdat om uren voor de klerenkast te zitten peinzen. Ik vind je outfit best hip hoor, vooral met het jasje en de glanzende blouse!

[Beantwoorden]


Door comemoda op 2 juli 2012 17:43

Leuk artikel!

xcomemoda.blogspot.nl

[Beantwoorden]


Door Naomi op 2 juli 2012 17:52

Ik bedoel dit niet gemeen ofzo maar ik denk dat Vera beter mode artikelen kan maken, want ik vind Suzanne niet echt heel veel verstand er van hebben als je kijkt naar wat ze draagt, ze heeft gewoon allerlei dingen bij elkaar gepakt en het matched ook helemaal niet enzo, en ik vindt dat Vera een hele leuke style heeft wat ook gewoon draagbaar is enzo.

[Beantwoorden]

Lieke antwoordt op 2 juli 2012 om 18:45:

Volg je Suzannes blog ook? Want dan zou je namelijk zien dat dit echt haar kledingstijl is. Ze volgt misschien niet de ‘mode’, maar ziet er wel altijd heel leuk uit, en ze heeft er ook echt verstand van!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 22:34:

tja, meningen verschillen, maar wat ik wel zou willen Naomi: het kan natuurlijk dat je Vera’s stijl leuker vindt en ik geloof ook zeker dat je het niet bedoelt, maar ik vind het wel fijn als je mij in mijn waarde laat en het wel kan waarderen dat ik mijn ‘ding’ doe in mijn eigenheid. dat jij het dan niet mooi of ‘goed’ vindt: dat is natuurlijk jouw mening.

[Beantwoorden]

Renée antwoordt op 2 juli 2012 om 22:47:

*denkt bij zichzelf* Ja wat jij aanhebt op je profiel foto is ZO fashionable, jij moet er wel verstand van hebben XD

[Beantwoorden]

D antwoordt op 2 juli 2012 om 23:00:

Tja naomi, niet iedereen heeft een slutty style ;) (love)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 23:16:

lief dat jullie het voor mij op willen nemen, maar laat iedereen in zijn/haar waarde alsjeblieft :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 juli 2012 om 19:48:

Lieve Naomi, ik wil hier toch even op reageren. Suzanne is een voorbeeld voor mij, in hoe ze zich kleedt, hoe ze zich gedraagt en in hoe ze schrijft. Ik ben ontzettend blij en trots dat zij voor mij schrijft en vind haar stukjes erg leuk om te lezen. Het kan zijn dat het jou wat minder aanspreekt en dat Suzanne haar kledingstijl niet jouw smaak is, maar ik ben er de rest van de week met alle artikelen.

[Beantwoorden]

E. antwoordt op 5 juli 2012 om 12:59:

Je hebt hip, trends en je hebt mode.
Er is verschil. Dingen komen eerst op een catwalk, waar designers zo origineel en vernieuwend mogelijk willen zijn. Dan zijn er een paar mensen die dat meteen durven te dragen of zelfs op nog gekkere manieren dragen. Dan komen de modemeisjes En dan heb je het laatste slag volk. Zoals jij. Dan hangt het bij de v&d en is het allang niet nieuw meer.

Toen ik 6-7 jaar geleden een skinny jeans wilde moest ik daarvoor de grens over. Een legging? Een maillot afknippen en omnaaien want ze werden helemaal nergens verkocht!

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 2 juli 2012 18:18

Ik vind het een leuke outfit :). Fashion hoeft niet altijd “draagbaar” te zijn mensen.. Het is eigenlijk altijd draagbaar, het ligt alleen aan of je lef hebt om het te dragen of niet. Ik vraag me af of naomi wel is op Suzanne’s blog heeft gekeken..

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 22:35:

het is maar net wat je draagbaar vind. ik vind wat ik draag draagbaar, want ik draag het. en ik wil daarmee laten zien dat er veel méér draagbaar is. juist dan wordt mode naar mijn idee leuk. ook als je mijn stijl niet leuk vindt, hoop ik dat je je toch door mij kunt laten inspireren: denk dat dat twee verschillende dingen zijn.

[Beantwoorden]


Door LAURA. op 2 juli 2012 18:32

Erg leuk geschreven! Bij feestjes, voorstellingen etc zorg ik gewoon dat ik iets aan heb waar ik met 100% prettig in voel. Dan kan er vrij weinig mis gaan :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 22:36:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 2 juli 2012 20:07

Zo leuk om te lezen! :D

[Beantwoorden]


Door claire op 2 juli 2012 20:53

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Esther - Blosh Blog op 2 juli 2012 21:45

Leuk! Ik vind dresscodes ook altijd lastig. En je zag er alsnog stijlvol uit, en daarom totaal niet underdressed.

[Beantwoorden]


Door lonneke op 2 juli 2012 22:21

niet gemeen bedoelt maar ik vind dit artikel niet zo leuk..
andere zijn wel altijd leuk hoor!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 22:35:

jammer, volgende keer beter ;)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 2 juli 2012 22:40

Dresscodes zijn inderdaad erg lastig. Wat de ene persoon bij een dresscode vindt passen, kan iemand anders juist helemaal niet passend vinden bij de dresscode. Ik ben zelf niet zo van een dresscode, ik zie liever mensen in de kleding die zij het prettigst vinden staan. Bij mij verschilt dat per moment, net hoe je je voelt op dat moment! Mooi geschreven Suz!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 2 juli 2012 om 23:17:

dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Renée op 2 juli 2012 22:45

Hmm, moet dit nou echt zo? Als je iets niet zo interessant vindt, kan je dat ook op een andere manier brengen, dan komt het een stuk aardiger over voor de schrijfster en voor andere lezers. Heb me namelijk nu een verschrikkelijk beeld van jou en denk niet dat je constant met je woorden anderen wilt wegjagen toch? Voortaan dus misschien anders reageren?

[Beantwoorden]

irene antwoordt op 3 juli 2012 om 16:53:

wauw goed gezegd rene. Hou respect voor elkaar carlijn!

[Beantwoorden]


Door Renée op 2 juli 2012 22:50

Ik vind je outfit juist leuk! Jij voelt je er duidelijk comfortabel in en dat straal je uit, waardoor mensen het niet snel merken als je niet helemaal voldoet aan de dresscode. Ik hou zelf erg van speciale gelegenheden waarbij ik mezelf lekker te buiten mag gaan, mits ik me daarbij nog comfortabel voel. Meestal als ik weet dat een outfit me echt staat voel ik me er beter in ^^ Ik hou eigenlijk van dresscodes!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 3 juli 2012 06:53

Haha, grappig dat iemand als jij underdressed denkt te zijn. Uiteindelijk kreeg je dus toch nog complimenten! Ik denk ook vaak dat ik underdressed ben en dat ik er niet helemaal tussen pas.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 11:54:

op mijn eigen manier underdressed. anderen vinden het waarschijnlijk best wel apart/extravagant en daardoor helemaal niet underdressed, maar ik voel me dan underdressed omdat ik ook niet zo’n jurkje met hakken aan heb terwijl dat éigenlijk ook helemaal niet zo bij me past. als ik nou naar een gala ging, oké. maar hier kom ik gewoon mijn ‘werk’ doen en ben ik bijna langer aan het reizen dan op de plek van bestemming. dat is een beetje het gevecht met een dresscode, waar ik nu gelukkig dan weer geen last van had omdat ik hem gewoon compleet miste ;).

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 3 juli 2012 07:03

wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Eline op 3 juli 2012 09:23

Altijd leuk om ’s ochtends op te staan met een dosis fashion! ;D

[Beantwoorden]


Door Lyanne op 3 juli 2012 09:56

Haha ik ken het gevoel! Maar je valt tenminste op. ;)

[Beantwoorden]


Door therese op 3 juli 2012 10:39

super leuk geschreven! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 11:55:

thanks:D

[Beantwoorden]


Door Bayla op 3 juli 2012 11:02

Ik denk dat het heel vaak helemaal niet uitmaakt wat iemand aan heeft.
Het gaat erom hoe iemand het draagt, met een lach en een positieve additude, dat zegt zoooo veel meer dan het “goede” rokje of het “juiste” blousje.
En Suzanne….ik denk dat het met jouw additude wel goed zit ;]]

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 22:05:

wat lief, dankje!

[Beantwoorden]


Door Lise op 3 juli 2012 11:19

Leuk artikel!
De kleren maken de persoon niet, maar de persoon maakt de kleren. Zo lang je idd een fijne smile op je gezicht hebt kan er toch niks fout gaan? ^^)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 11:57:

wat een leuke reactie :D. ik ben het helemaal met je eens!

[Beantwoorden]


Door Keziah op 3 juli 2012 11:38

Ik vind het wel grappig dat je zelf toegeeft dat je het niet geslaagd vind. Maar een tip dat altijd werkt is een simpele ‘black dress’. Als je dat eenmaal in je kast hebt hangen dan kan je bijna geen dresscode fout zitten. Ook zou ik iets doen met je haar. Je haar is prachtig rood. Ik zou het echt gewoon los doen. Misschien wat krullen of stijlen. Dan zie je er retestrak uit op een feestje. Als je te veel laagjes draagt naar een feestje dan ziet het er vaak te casual uit of juist tried-to-hard. Dus ik zou het simpel houden.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 11:59:

die tip ken ik ;) en het is ook goed dat je hem deelt, maar het is alleen niet helemaal mijn ding. persoonlijk vind ik het weinig origineel en verfrissend, waar ik vaak wel naar op zoek ben. ik vind het belangrijk dat je er uitziet als iemand waar je je lekker bij voelt dan ‘retestrak’. begrijp je?

[Beantwoorden]


Door lala op 3 juli 2012 12:35

echt een leuk artikel!!!:)

[Beantwoorden]


Door Cherel op 3 juli 2012 12:45

Leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door zwaan op 3 juli 2012 13:17

Hee, ik vind je stukjes leuk om te lezen, maar soms raak ik een beetje in de war, dan snap ik niet helemaal waar je heen wilt. Zoals in de eerste paragraaf van dit stukje. Ik snapte echt niet wat je nou bedoelde. Pas toen ik de 2e paragraaf begon te lezen had ik door dat het ging om een dresscode van een event/feestje/i don’t know waar je heen ging. Het kan aan mij liggen, maar zo niet kan, kan je er de volgende keer misschien aan denken het wat duidelijker te maken (:

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 3 juli 2012 om 13:41:

Dat heb ik ook! Misschien moet je eens een schrijfcursus volgen want ik snap the point van je stukjes pas heel laat altijd. Dat komt vooral door de vele tussenzinnen (zoals ‘zonder dat ik wil doen alsof het iets vanzelfsprekends is’). Probeer wat pakkender te schrijven en korte en langere zinnen af te wisselen. Verder vind ik je outfit erg leuk staan!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 19:53:

goed dat jullie er iets van zeggen, en wellicht dat ik ook eens een schrijfcursus zal doen. maar dat je na de eerste paragraaf niet helemaal begrijpt waar ik nog heen wil vind ik niet zo erg – juist daarom wordt je hopelijk getriggerd om verder te lezen. het is vaak ook de bedoeling dat ‘the point’ (als die er al is, soms draait het gewoon om vermakelijk lezen) pas aan het einde komt.

[Beantwoorden]


Door Jolien op 3 juli 2012 13:43

Helemaal of topic maar dat blonde meisje lijkt zo op carlie/carliestylez van de shaytards :yes:

[Beantwoorden]


Door Isabel op 3 juli 2012 14:42

Ik snapte deze niet meteen, maar alsnog leuk artikel Suz :P

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 19:54:

meteen hoeft ook niet, als je ‘m inmiddels maar snapt ;)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 3 juli 2012 15:30

Dé reden waarom mijn auto vol ligt met kledingstukken, schoenen e.d. Zo kan ik op het allerlaatste moment nog beslissen wat de outfit word en heb ik altijd iets passends bij de hand. Maar met het OV is dat een stuk lastiger indd :(

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 19:54:

haha, dat heb ik nog nooit gehoord! wat grappig!

[Beantwoorden]


Door Kim op 3 juli 2012 16:25

Leuk artikel! Ohh ik vind dress codes lastig, maar aan de andere kant is het wel leuk om goed na te denken over wat je gaat aandoen speciaal voor dat ene event! Ook vind ik het altijd leuk om te zien wat andere mensen aan hebben. Het hoeft mijn smaak niet te zijn, maar ik vind het wel heel interessant en alles is dan in ieder geval zeker niet saai ;-)

[Beantwoorden]


Door Suus op 3 juli 2012 16:39

Ik snap niet zo goed waar dit stuk nou eigenlijk over gaat, vooral de inleiding snap ik niet, het is een beetje onduidelijk geschreven vind ik.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 3 juli 2012 om 19:55:

waar dit over gaat is een ervaring van mij om een onderwerp aan te snijden waar jullie vervolgens je eigen ervaring weer over kunnen delen. helpt dat? :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 4 juli 2012 09:08

Dit is toch wel even iets waar ik op wil reageren hihi.
Je ziet er super leuk uit!
Maar, inderdaad, de torenhoge hakken, en de korte jurkjes zijn toch vaak om je ‘sexy’ te voelen, en is nou niet bepaald comfy. Zelf, achja.. ik moet eraan toegeven. iedere vrouw houd van aandacht! So, me myself & I. Maar dit artikel laat me wel eventjes inzien, dat als er een dresscode is, je ook op een andere manier kunt kleden, dan alleen maar ‘sexy voor de mannen’ want jou manier is ook sexy, alleen op een minder blote manier. Zo zijn vrouwen wat meer respectvol tegenover zichzelf, en geven niet alles ‘bloot’. :roll: just love it.
Liefs.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 4 juli 2012 om 14:00:

het ging hier niet zozeer om sexy hoor, de dresscode was gewoon ‘jurkjes en hakken’. dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 4 juli 2012 12:39

Haha, leuk stukje! Ik ben zelf nooit zo’n fan van dresscodes. Maandag had ik een schoolfeest met als thema ‘wit’. Dus ik ging in het rood. :D

[Beantwoorden]


Door annemijn-s@live.nl op 4 juli 2012 20:58

Leuk artikel! Wel jammer dat je geen makeup ophebt, denk dat dat je mooi zou staan!

[Beantwoorden]


Door E. op 5 juli 2012 12:59

Suzanne jij bent echt prachtig! De broek is totaal niet mijn smaak maar jij rockt hem!

[Beantwoorden]