A Touch Of Fashion: De meest modieuze Spelen ooit

Eén keer in de twee weken vind je hier een blogpost van Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten en liefde voor mode.

Tenzij je een zomerslaap houdt, kan je het eigenlijk niet gemist hebben: deze zomer wordt aan alle kanten gekenmerkt als ‘sportzomer’. Nu niet meteen dekking zoeken wanneer je het woord ‘sport’ hoort. Ik mag dan geen Studio Sport-fan zijn, als een evenement wordt aangekondigd als ‘de meest modieuze Spelen ooit’ (aldus ELLE) dan ben ik er natuurlijk als de kippen bij. Ik heb het uiteraard over de Olympische Spelen in Londen, die op dit moment in volle gang zijn.

Photobucket

Om eerlijk te zijn: het was mijn eerste opening van de Spelen ooit, dus ook wat dat betreft werd het wel eens tijd. The Isles of wonder –zoals de Opening heet- zat boordevol show (met maar liefst 284 repetities!) en geen show zonder mode. Toch? Bestaat er zoiets als ‘Olympische mode’? Of gaan sport en mode toch niet altíjd goed samen? Een kort verslag.

Allereerst kwam de hele Engelse modegeschiedenis voorbij want alles wat Engeland toen en nu kenmerkt passeerde de revue. Zowel historische pakjes als eighties neon (nee, neon is niet ontdekt in 2012!) was dus van de partij. Vervolgens was er een hoop internationale klederdracht te zien tijdens de landen opkomst. Van Afrika tot in Amerika (zoals K3 zou zeggen): ik vond het weer inspirerend om even te zien dat er meer kleding is dan alleen Europese kleding.

Photobucket
Deze Olympische Spelen werden ook wel de eerste “sociallympics” genoemd vanwege de huidige social media.

Eén van de meest opvallende (onverwachte) landen was Tsjechië, die in korte broek en kaplaarzen kwam. Jack van Gelder noemde het ‘retro stijl ‘, maar laat Jack zich voortaan maar liever met sport bezig houden.

Over buurland Duitsland ontstond wat afkeuring, want hun kleding was afkomstig van een wintersportmerk. Inderdaad: de kleding zag er behoorlijk winters uit voor Zomerspelen, maar wat is zomer en winter tegenwoordig nou nog? Zoals styliste Geraldine Caraballo diezelfde avond nog op Facebook plaatste: “Daarom heb ik nou geen twee kledingkasten (zomer en winter): ons klimaat is te wisselvallig”. Voor Duitsland geldt natuurlijk niet veel anders wat betreft het weer. Ik zou eerder ‘sportief’ als kledingvoorschrift hanteren. Want waar het ene land inderdaad in Nike-jackie liep, was het andere weer strak in pak.

Photobucket
Volgens ‘modekenners’ zou Jamaica het best gekleed zijn, en ik kan me daar zeker bij aansluiten. Jamaica was zowel netjes, als sportief, als nationaal, als vrolijk, uitbundig en opvallend.

Waar ik me eigenlijk het meest verheugde op uitbundige outfits van jeugdsentiment als de Spice Girls en George Michael en huidige kanjers als Jessie J en Emilie Sandé, bleek later dat ik voor hen moet wachten tot de sluitingsceremonie. Voor mijn definitieve mening over mode tijdens en rondom de Spelen moet ik dus nog even wachten tot 12 augustus, maar tot nu toe ben ik nog niet erg onder de indruk van de ‘meest modieuze Spelen ooit’. Een stadion is geen catwalk, Jack van Gelder is geen Fashion TV en de meest kijkers zullen niet wakker liggen om de vraag welke Italianen nou in Armani liepen, en welke in Prada. Er is naar mijn idee maar één spiegel in het Olympische dorp en dat is de medaillespiegel.


Heb jij de opening van de Olympische Spelen gezien?
Vond jij de mode ook tegenvallen?

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.


Reacties

[…] misschien op zit te wachten, maar die ik wel iederéén van jullie even zou aanraden om te lezen: de Olympische Spelen. Ik heb immers dit stukje, natuurlijk, weer met een mode-insteek geschreven en er gewoon weer mijn […]


Door Dajenne op 30 juli 2012 16:06

Ik vond de openingsceremonie echt heel vet!
En de kleren vielen me inderdaad wel een beetje tegen..

[Beantwoorden]


Door mara op 30 juli 2012 16:25

Ik vond Tsjechië wel leuk dat ze er zo een grapje van hebben gemaakt. ^^)

[Beantwoorden]


Door Elise op 30 juli 2012 16:27

De openingsceremonie vond ik heel leuk, en de kleding sloot daarbij aan. Maar een ‘modieuze Spelen’? Nee, dat niet, het zijn niet de Hunger Games! De Olympische Spelen draait om sport en mode daarbij te betrekken is ietwat vreemd.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 30 juli 2012 om 19:58:

ik denk dat het wel degelijk samen kan gaan, maar inderdaad: het draait om de sport.

[Beantwoorden]


Door emma op 30 juli 2012 16:35

Haha, wat leuk weer geschreven Suzanne! Ik heb helemaal niks met sport en heb niet gekeken. Als ik dit zo zie, ziet het er inderdaad niet echt fashionabe uit. De slotceremonie lijkt me dan wel weer leuk om te kijken (groot muziekliefhebber), maar helaas ben ik dan op vakantie :(

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 30 juli 2012 om 19:58:

haha, jij vakantieganger!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 30 juli 2012 16:39

Ik zit elke keer weer klaar om te zien in wat voor belachelijke nationale outfits men wordt gehezen! Maar van Gelder moet inderdaad maar weg blijven van de mode-opmerkingen….

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 30 juli 2012 16:54

Leuk artikel! Ik heb de opening ook gezien, wauw, wat was ie’ mooi! Alleen sommige kledingcombinaties van landen, dat zag er niet uit.. Haha :D

[Beantwoorden]


Door Tess op 30 juli 2012 16:55

Leuke post! Ik wou de opening kijken maar ik heb hem gemist….

[Beantwoorden]


Door Lotte op 30 juli 2012 16:56

Haha, ik zat ook echt te wachten op de Spice Girls! Ik heb niet naar de hele opening gekeken, ik vond het echt te langdradig. Leuk geschreven weer, Suzanne!

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 juli 2012 17:12

Ik vond het wel een leuke opening! De kleren vielen mij ook inderdaad wat tegen… Leuk stukje heb je weer geschreven, Suzanne!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 30 juli 2012 om 19:59:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Kim op 30 juli 2012 17:12

Mijn intresse ligt niet zo bij de OS. Maar wel leuk geschreven Suus!

[Beantwoorden]


Door Amarens op 30 juli 2012 17:13

Leuk geschreven! Ik vond dat de opening leuk was vormgegeven, de manier waarop de geschiedenis (die veel mensen waarschijnlijk niet bijzonder veel boeit) werd uitgebeeld vond ik zelfs leuk te noemen ^^) Later werd het wel heél langdradig.. beetje jammer! Keep on the good work, ik vond je stuk leuk om te lezen :D

[Beantwoorden]


Door Amanda op 30 juli 2012 17:16

Wauw die make up van die vrouw, helemaal mijn ding!

[Beantwoorden]


Door Milou op 30 juli 2012 18:27

Kan je de make-up van de eerste foto na maken? Lijkt me erg leuk om te zien! <3

[Beantwoorden]


Door daydreamers op 30 juli 2012 18:27

Ik heb de ceremony ook gezien, maar heb niet op de mode gelet hahaa,

[Beantwoorden]


Door Malou op 30 juli 2012 18:57

Ik heb ook gekeken naar de opening maar eigenlijk niet zo bewust gekeken naar de mode. Vond het wel leuk om te zien wat iedereen droeg, maar ben na Nederland afgehaakt haha wat duurde dat lang allemaal. Ennn ik zat me ook te verheugen op de Spice Girls! Nog even wachten dus begrijp ik ..

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 30 juli 2012 om 19:57:

ja, echt jammer :(.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 30 juli 2012 19:33

ik heb dr ook niet zo op gelet!

[Beantwoorden]


Door naomi op 30 juli 2012 21:53

Waarom komt zy op jou site vera? Ik vind dit artikel echt nutteloos. en ze weet helemaal niks van mode af. Ze verpest je site.
ik vind jou wel leuk hoor veraa!!!

kussss

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 juli 2012 om 22:30:

Suzanne schrijft voor mijn site omdat ik het een aanvulling vind. De A Touch Of Fashion stukjes gaan echt over mode, Suz geeft goede tips (ze is ook imago styliste) en schrijft naar mijn mening ontzettend leuk. Je hoeft het niet leuk te vinden, lees het dan niet. Maar opmerkingen als ‘ze verpest je site, maar jou vind ik wel leuk Vera’ zijn voor zowel mij als Suz niet leuk. Niet opbouwen, we hebben er niks aan.

[Beantwoorden]


Door lonneke op 30 juli 2012 23:20

Leuk geschreven<3

[Beantwoorden]


Door Comemoda op 31 juli 2012 00:07

De openingscermonie was leuk!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 31 juli 2012 06:30

Haha ‘ laat jack zich maar met sport bezig houden’ ik moest er hardop om lachen! Leuk artikel!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 31 juli 2012 om 12:37:

ja, toch? ;)

[Beantwoorden]


Door Diana op 31 juli 2012 13:42

David Beckham was mooi, pretty, stylish, sexy, modieus, mooi haar, alles.

[Beantwoorden]


Door Esther - Blosh Time op 31 juli 2012 16:30

Jammer dat je de kleding van de Nederlandse sporters niet noemt. Ik vond hen er ook zeer stijlvol bijlopen. Alle kleding voor de NL’se olympische sporters is ontworpen door Suit Supply waarbij inspiratie is gehaald uit zowel de geschiedenis van de Hollandse mode als van de Britse mode en Tim Gunn (van Project Runway) twitterde een tijd terug al héél enthousiast over deze outfits.

[Beantwoorden]


Door Elise op 31 juli 2012 16:33

Ik kijk wel af en toe een stukje, maar ik ga sowieso de eindceremonie kijken want dan gaat One Direction optreden, hihi :3

[Beantwoorden]


Door Anne op 1 augustus 2012 14:27

De openingsceremonie vond ik leuk, alleen het begin was nogal saai.
En mode hoort daar eigenlijk niet echt bij vind ik, het gaat om het sporten dus het is logisch dat je dan ook een trainingspak draagt.

[Beantwoorden]


Door Anne op 1 augustus 2012 14:29

Maar verder wel een leuk stukje hoor!

[Beantwoorden]


Door uber op 17 oktober 2012 16:01

Zag je de sjaal bij de duitse equipe die wil ik hebben .. Wie kan mij hier aan helpen, ik hoor je graag..

[Beantwoorden]