A Touch Of Fashion: Simpel is zo simpel niet

Eén keer in de twee weken vind je hier een blogpost van Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten en liefde voor mode.

Ik ben in mijn leven al heel wat keren verliefd geweest, en dan heb ik het met name over schoenen. Jurkjes, panty’s, truien, broeken en andere vorm van kleding: leuk, heel leuk, allerleukst, maar bijna nooit zo leuk als schoenen. Het liefst zo opvallend en apart mogelijk. Zo wil ik graag nog een paar Vans, maar dan wel in neongeel. En als het dan ooit van een paar designer hakken komt, dan zijn dat zeker geen klassieke Louboutin’s maar eerder….

Photobucket

…zoiets.

Het moge duidelijk zijn: bij mij mag het lekker uitgesproken. Van goede basics ben ik dan ook geen enorme aanhanger. Ja, basics zijn wel belangrijk, maar ben ik een slechte modeliefhebber als ik niet altijd het verschil zie tussen het ene effen witte shirt en het andere? Komt ongetwijfeld omdat ik het ook niet zo belangrijk vindt en bovendien: me moeilijk in kan denken waarom je aan dat verschil eigenlijk zoveel waarde zou hechten. Vaker ben ik juist wel kritisch, maar aangezien bij minimalisme niet echt mijn talent ligt, zeg ik hierbij graag: goed is goed.

Een paar weken geleden werd ik over dit issue eens flink op mijn vingers getikt. Door mezelf of, zoals ik het graag zeg, mijn ‘modehartje’. Ik was weer eens verliefd. Verliefd op schoenen. Niet plotsklaps, niet on first side, maar zo’n liefde die groeit, weet je wel? Hoe langer je er naar gaat kijken, hoe mooier je ze gaat vinden. Wanneer de liefde plotsklaps is werkt dat vaak niet zo: hoe langer je er naar gaat kijken, hoe meer onvolkomenheden je dan ineens ziet.

Afijn, ik zal de love doctor erbuiten laten, maar toen ik Anne in Amsterdam ontmoette met haar strappy sandals (indien je van Zara én van schoenen houdt dan heb je nu ongetwijfeld geen plaatje nodig om te weten welke ik bedoel) complimenteerde ik haar er niet eens mee (dat zegt je misschien niet per definitie iets, maar ja: dat had ik wél gedaan als ik meteen geweten had hoeveel ik van ze zou gaan houden). Toch was er iets aan ze wat mijn blik deed vasthouden en vooral wat mijn camera me erop deed richten, want aan het einde van de dag ging ik naar huis met een foto.

Photobucket

De meest simpele hakken die ik ooit had gezien bleken overal uitverkocht en eerder ontdekt dan dat ik ze had gedaan. Nergens vindbaar, behalve op mijn foto. Geen punt, dacht ik. Zúlke simpele schoenen, dat het zijn. Varianten in overvloed joh. *Pats!*, daar kwam de vingertik. Niet dus. Ga jij maar eens op zoek naar een vergelijkbaar paar schoenen waarvan je juist het 15,6 mm bandje zo mooi vindt, waarvan de nét iets teruggetrokken plateau je zo aanstaat, en die nét de goede hakdikte heeft (bij wijze van spreken). Juist: simpel is zo simpel nog niet.

Dus als ik voortaan bij Sabrina lees dat ze €80,- heeft uitgegeven aan een wit basic t-shirt, tijdens haar zoektocht naar het perfecte exemplaar zal ik het haar vergeven en over dat het meer regel dan uitzondering lijkt dat mensen zwart leren jasje na zwart leren jasje in hun kast verzamelen omdat de één toch net wat beter gedetailleerd, tailleert, van mooier materiaal is, of beter is afgewerkt dan de andere, zal ik op zijn minst niet meer zuchten.


Heb jij een simpel/basic item in je kast hangen waar je helemaal verliefd op bent?

Bron foto 1
Foto 2 door mij.


Reacties

Door Renée op 18 juni 2012 16:04

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Vera op 18 juni 2012 16:05

Soo true!!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 18 juni 2012 16:05

Ik vind die schoenen serieus ook echt heel mooi. Eerder had ik ze misschien ordinair gevonden, maar eigenlijk zijn ze dat helemaal niet, mits goed gecombineerd. Leuk artikel, zet me aan het denken!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:21:

dat is vast een goed teken!

[Beantwoorden]


Door Manon op 18 juni 2012 16:07

Ik ben helemaal weg van de strappy heels! En ik heb uiteraard wel wat basics in mijn kast hangen waar ik erg blij mee ben, vooral omdat de kwaliteit zo fijn is.

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 18 juni 2012 16:08

Haha, je hebt me weer laten lachen, thanks! En trouwens, die link… zo veel zwarte jasjes!!!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:19:

ja hè?!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 18 juni 2012 16:09

Ja. Over leren jasjes gesproken ;-) Die heb ik 2. Heb een nieuwe gekocht omdat de ene die ik eerst had van mn fiets af kletterde en nogal beschadigd raakte. Heb ik meteen een nieuwe gekocht, maar mijn kapotte jas vond ik toch NET wat mooier. Dus na 2 zomers mijn nieuwe jas aangetrokken te hebben, kies ik nu toch weer voor mijn oude versleten en gescheurde exemplaar. Want tja: it adds character.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:22:

dat soort items kunnen vaak alleen maar mooier worden als ze slijten ;)!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 18 juni 2012 16:09

erg leuk geschreven ik heb en grijze cardigan van hollister die zo basic en simpel is als maar kan zijn en toch grijp ik er telekens weer naar !

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:21:

dankjewel!

[Beantwoorden]


Door charile op 18 juni 2012 16:11

Erg leuk artikel en leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 18 juni 2012 16:13

schoenen, welk meisje is er niet verliefd op? Misschien ben ik toch net ietsje meer een tassenmeisje, maar voor een mooi paar hakken kan je me ook wel wakker maken!

[Beantwoorden]


Door Carmen op 18 juni 2012 16:13

Iedereen zou enkele basics in zijn kast moeten hebben:
– een zwarte + donkerblauwe + beige nette broek
– een goede jeansbroek
– een perfect wit + grijs + zwart t-shirt
– een mooie cardigan met knoopjes
– een sjieke winterjas
– een paar zwarte hakken
– een paar mooie laarzen
– een witte bloes
– een goedzittende blazer
Wanneer je dit in je kast hangen hebt kun je al heel veel kanten uit en zal je zo goed als nooit voor verrassingen komen te staan. Ook kun je zo ieder seizoen iets bijkopen, maar blijft de basis van je kast steeds hetzelfde :)
Je merkt het: I love my basics ^^)

[Beantwoorden]


Door Martha. op 18 juni 2012 16:21

Klopt helemaal! Maar als ik overal zo naar ga kijken is m’n geld wel heeel snel op.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:22:

wat bedoel je precies?

[Beantwoorden]


Door Inez op 18 juni 2012 16:23

Omdat mijn kledingstijl regelmatig verandert en ik zo dus een kast vol compleet verschillende kledij heb hangen, zijn voor mij basics erg handig. Ik zorg dat ik altijd een goedzittende spijkerbroek en een paar stevige schoenen in mijn kast heb staan, om mijn extravagante kleding mee te combineren!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 18 juni 2012 16:23

Ik heb één perfect zwart jurkje. perfect gewoon. De stof, de pasvorm, de lengte…
Nu ben ik opzoek naar een paar nude of licht roze gekleurde enkellaarsjes met studs en spikes. Ik heb ze gevonden, op een Amerikaanse webshop, met 30 dollar shippingkosten. Ik twijfel. Ik kan ze nérgens in NL vinden en ik móet ze hebben. Verliefd ja.

[Beantwoorden]


Door Christel op 18 juni 2012 16:30

Haha hoewel ik zelf over het algemeen alleen maar basics draag kan ik me wel helemaal in je verhaal vinden!:)

[Beantwoorden]


Door Thérèse op 18 juni 2012 16:34

dat 2e paar schoenen is echt hotttt

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 18 juni 2012 16:34

Ja! Mijn amazing LBD! Het was nog een hele zoektocht! Ik ben niet dik, maar (meestal) maat 38 (ligt aan de pasvorm en winkel) en ik heb heupen. Gewoon nederlands. Ik vond het lastig om een perfecte LBD te vinden met mijn pasvorm, ik heb vrouwelijke rondingen, niet overdreven maar gewoon. Veel jurkjes waren niet flatterend. Tot deze ene! I love!

[Beantwoorden]


Door Simone op 18 juni 2012 16:39

Leuk geschrevem!

[Beantwoorden]


Door Ise op 18 juni 2012 16:42

Heel leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 18 juni 2012 16:46

Wat een leuk artikel! Als het zomer is, trek ik vaak mijn korte spijkershort uit de kast. Zo simpel, maar hij zit zó lekker. Dat is echt mijn favo kleding item in de zomer! ^^)

[Beantwoorden]


[…] A Touch Of Fashion heb ik het over mijn uitgesproken stijl en hoe ik leer ook ‘simpeler’ te waarderen. Het […]


Door Nicole op 18 juni 2012 17:08

Leuk artikel :) En mooie schoenen ook, lekker simpel, maar daardoor ook elegant. En toch ook stoer. Kanp om dat allemaal te vinden in 1 paar schoenen.
Kleine opmerking: je zegt “niet on first side”, dat moet “sight” zijn. Nu zeg je namelijk “liefde op het eerste kant” in plaats van “liefde op het eerste gezicht” ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:23:

ja helemaal waar! shame on me!

[Beantwoorden]

Antoinet antwoordt op 18 juni 2012 om 19:41:

Dan is het overigens ook AT first sight :-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 21:14:

ook helemaal waar!


Door Femke op 18 juni 2012 17:17

Ik vind die tweede hakken zo gaaf!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 18 juni 2012 17:17

Leuk artikel:D

[Beantwoorden]


Door Claire op 18 juni 2012 17:27

Aaah, ik vind hakken sowieso geweldig, dus die zwarte ook.
Die eerste hakken zijn ook vet, alleen hoe moet je daar op lopen :O

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 18 juni 2012 17:31

wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Amber op 18 juni 2012 17:36

Leuk artikel! En die schoenen zijn idd mooi!

Loves Amber ♥

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 18 juni 2012 17:37

Mijn zwarte broek van de Bershka. Heerlijke stof maar niet het joggingbroek idee. Een gewone, basic, zwarte skinny maar ik ben er verliefd op.

[Beantwoorden]


Door Femke S. op 18 juni 2012 17:37

echt een super leuk artikel. Ik volg vera camilla nu ongeveer 3 weken en ik dit is de eerste keer dat ik een touch of fashion lees en ik ben nu al benieuwd naar de volgende !!!! x (love)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:24:

leeeuk, dankje! rechts bij de categorieën kun je ook ‘A Touch Of Fashion’ vinden en er een aantal terug lezen als je dat leuk vindt :)

[Beantwoorden]


Door Daphne | Zusjes in Paradijs op 18 juni 2012 17:46

Het zit hem vaak in de kleinste dingen/details waarom ik iets leuk vind. Of juist lelijk natuurlijk.

Mijn zwarte (nep)leren jasje van de H&M is voor mij toch wel echt een onmisbare basic!

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 18 juni 2012 17:53

Leuk artikel! En mmm, ik heb niet echt iets basics. Ben nog wel op zoek naar de perfecte LBD en zwarte ballerina’s. Ik weet zeker dat als ik die heb ik ze dan vaak draag. :)

[Beantwoorden]


Door Mandy Ameling op 18 juni 2012 17:55

leuk stukje zeg ! (love)
& ook erg grappig over dat je verliefd was, haha !

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 18 juni 2012 17:57

Leuk om te lezen. i love basics!

[Beantwoorden]


Door Anna op 18 juni 2012 18:06

Ik ben het er helemaal mee eens. Ik let zelf heel erg op de details, zo flip ik bijvoorbeeld als dat ene witte topje iets te brede bandjes heeft of een verkeerde lengte. Tja zo erg ben ik nou eenmaal. Ik ben erg perfectionistisch en dat merk ik ook in kleding. Zo had ik vandaag een begrafenis en ik wilde persee een jurkje aan omdat broeken niet bij mij passen. Toen ik eindelijk een broek vond die leuk was had ik geen bijpassend vest. En het enige vast wat ik kon vinden was bijna de zelfde kleur. Ik baalde wel maar ik bedacht me wel van het kan altijd erger, Dat je maar 1 broek hebt. Of dat je al jaren de zelfde kleding aan hebt. Zo denk ik altijd als ik verzin dat ik te weinig kleding heb.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 18:25:

‘het kan altijd erger’ is altijd een fijne gedachte ;)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 18 juni 2012 18:23

Ik heb ze al eerder gezien op je blog en *kwijl*, wat zou ik ze graag willen hebben

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 18 juni 2012 18:46

Mooie schoenen, maar zijn ze niet te klein? De tenen hangen naast het plateau…

[Beantwoorden]


Door Milou op 18 juni 2012 18:58

:/ ik vind de schoenen in foto 2, ietwat, te klein voor je voeten. sorry.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 21:14:

het zijn niet mijn voeten, zoals je kunt lezen ;).

[Beantwoorden]


Door Mariette op 18 juni 2012 19:13

Super geschreven weer! Ik had eerst hakken die ik echt super graag wilde, maar ze paste me echt niet, zo zonde!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Jolien op 18 juni 2012 19:19

een vriendin van mij heeft de neongele Vans:D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 juni 2012 om 19:28:

Ahhh, die vind ik ook zo gaaf!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2012 om 21:15:

jaloerssss!

[Beantwoorden]


Door Antoinet op 18 juni 2012 19:39

Ik snap het wel hoor, die basics. Het fijne is, dat je altijd basics kunt door blijven kopen juist omdat het een basic is, en je het dus móet hebben ^^)
Ik heb het met basic longsleeves in alle kleuren, en tegenwoordig ben ik hard op weg met hakken in alle kleuren (A)

Liefs

[Beantwoorden]


Door femke op 18 juni 2012 20:09

Leuk artikel!<3

Ik ben verliefd op mijn zwarte blazer van de h&m lekker basic, en past overal bij (love)

[Beantwoorden]


Door Femke op 18 juni 2012 20:14

Leuk artikel, ook leuk geschreven!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 juni 2012 om 12:49:

thanks!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 18 juni 2012 21:31

goed geschreven!x

[Beantwoorden]


Door Cécile op 18 juni 2012 21:38

Leuk artikel! Wel jammer dat die schoenen er een maatje te klein uitzien,de tenen hangen er een beetje overheen. Ik houd niet zo heel erg van basic dingen, dus die heb ik ook niet heel veel eigenlijk. De basic dingen die ik heb, daar ben ik niet verliefd op ofzo, ze zijn wel handig, maar meer niet!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 juni 2012 om 12:50:

dankje! maarre… dat is juist het fijne van ‘sandalen’ toch? dat je een beetje kunt smokkelen? ik vind het in ieder geval niet storend, en ik denk dat je ook naar voren schuift door de hoge hak.

[Beantwoorden]


Door Nanda op 18 juni 2012 22:10

eerste wat mij dan weer op valt aan die foto is dat de schoenen te klein zijn en haar tenen over de schoenen min of meer hangen :hmm:

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 18 juni 2012 23:00

Wauw, die heels zijn echt amazing! En de foto die je hebt genomen. ook.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 19 juni 2012 09:05

Het 1e stel, vind ik geweldig, super leuk, maar dat tweede vind ik helemaal niets :$

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 19 juni 2012 10:36

Ik ben echt smoor op mijn roze pashimasjaal, zo zacht en fleurig. Een aantal jaar geleden had ik ongeveer hetzelfde gevoel bij een gele jas van de Zara, maar de prijs hield me tegen en wat heb ik een spijt nu !!:yes:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 19 juni 2012 om 12:50:

:(

[Beantwoorden]


Door Isabel op 19 juni 2012 13:34

Ik heb neon gele vans XD ze zijn heel cool!! Leuk artikel!!
Xx

[Beantwoorden]


Door HCN op 19 juni 2012 13:49

De donkerblauwe trenchcoat van H&M in samenwerking met Commes des Garçons draag ik nu nog steeds met liefde. En ik heb het gevoel dat ik hem nog heel lang zal dragen. Verder zijn Dr. Martens bij mij een must.

[Beantwoorden]


Door Jill op 19 juni 2012 13:59

Herkenbaar en leuk geschreven! Ongemerkt toch weer naar het plaatje of een etalage kijken omdat het je toch niet los laat. Opeens beseffen dat je er langzaam verliefd op ben geworden… Dan..realiteit..ze hebben het niet meer in je maat :O Soms koop ik ook iets waar ik naderhand van denk: “wow, te gek”. Dat heb ik dus met mijn basic t-shirt van Hemp Hood Lamb in de kleur mosterdgeel. Klinkt fout he? mosterdgeel maar de kleur staat mij echt goed. Al zeg ik dit zelf :$

[Beantwoorden]


Door Kelly op 19 juni 2012 20:26

Ook ik ben ontzettend vaak verliefd geweest op jasjes en jurkjes. Met schoenen heb ik deze liefde helemaal niet, misschien moet ik zeggen nog niet. De liefde voor schoenen moest bij jou ook groeien.

Ik heb ook wel eens een geweldig jasje gezien bij iemand en ik kon hem gewoon nérgens vinden. :/

[Beantwoorden]


Door Lisa op 19 juni 2012 20:43

hahaha ik sta nu net op het punt neon gele vans te kopen….gewoon omdat het anders is, leuker!

[Beantwoorden]


Door zwaan op 19 juni 2012 22:17

Ik vind het geweldig dat deze schoenen weer een comeback maken. Love them!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 21 juni 2012 19:18

Leuk artikeltje! :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 22 juni 2012 12:55

Die schoenen zijn van Zara, of niet? Ik ben ook al een tijdje op jacht naar DIE schoenen. Het stukje is echt heel erg herkenbaar, het moet altijd precies goed zijn! xxx

[Beantwoorden]


Door Saskia op 23 juni 2012 20:36

Oh ik vind dat ook zo´n prachtige schoenen! Als je ze nog ergens vindt zou ik heel graag horen waar!

[Beantwoorden]


Door Roos op 25 juni 2012 16:28

Leuk artikel, en wat schrijf je toch altijd leuk!
Ik ben zelf ook meer van de uitgesproken, en vooral gekleurde kledingstukken. Toch ben ik head over heals op mijn basic spijkershortje, donkere jeanskleur, hoge taile en drie perfecte knopen haha. :)
x

[Beantwoorden]


Door Kasia op 26 juni 2012 23:45

ik ben in love met de schoenen op foto 2 :love:

[Beantwoorden]