Twitter Question #75

Ik heb misschien nog meer met Pasen dan met Koninginnedag, maar toch hos, feest, zing en drink (oranje limonade please) ik ieder jaar weer mee. In Arnhem is het met zowel Qnacht als dag craaazay druk. Je kunt de Korenmarkt niet meer op of af en met een beetje geluk krijg je geplet in de menigte ook nog een bierdouche over je zorgvuldig gekrulde haar, oranje gezette eyeliner en rood/wit/blauwe jurkje heen.

Photobucket

Photobucket
Toch vind ik iets creatiefs van zowel mijn make-uplook als outftit maken, één van de leukere dingen aan Koninginnedag -en nacht. Ik klink in de eerste alinea misschien een beetje chagerijnig, maar Koninginnedag is toch eigenlijk ieder jaar weer heel gezellig. Er komen leuke bands optreden, je hebt vrij (misschien zelfs wel vakantie) en die oranje tompoezen liggen er ook niet voor de sier…

Als je het vreselijk vindt, hóef je met make-up en kleding echt niet perse knallend oranje te gaan. Je kunt ook prima voor een mooie perzikkleur of koraaltint kiezen. Ikzelf ben er nog niet helemaal uit over wat ik aantrek en opdoe. Ik zit te denken aan een knal oranje lipstick, oranje glitters op mijn ogen -wel met zwarte winged liner- en Hollywood krullen in mijn haar. Qua kleding wil ik wel iets wat lekker zit, dus afhankelijk van het weer denk ik wel mijn oranje jeans uit de kast te halen en daar een mooie blouse op te dragen. Het resultaat zien jullie maandag!


Hoe kleed jij je aan en maak jij je op voor Koninginnenacht -en dag?


Reacties

Door Rebecca op 28 april 2012 16:35

Ik ben met koniginnen dag in New York! Dus geen oranje voor mij :(

[Beantwoorden]

therese antwoordt op 28 april 2012 om 16:40:

super leuk dat je naar NY gaat!!! jaloers haha… have fun! x

[Beantwoorden]

leah antwoordt op 28 april 2012 om 17:22:

Veel plezier!
Zelf deed ik altijd, als ik op vakantie was met Queensday, wel lekker een oranjeshirt aan. Proud to be Dutch! ^^)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 28 april 2012 om 17:37:

Dan nog kun je Q-day vieren hoor. Wist je dat de vlag van de staat van New York een kopie is van de originele Nederlandse vlag? Die was Oranje – Wit – Blauw. Oranje was als kleur helaas te duur om maar bij te blijven maken, en uiteindelijk is NL dan ook overgestapt op rood. Jaren later is de oranje wimpel er weer bij gedaan om de originele vlag weer eer aan te doen. De New Yorkse vlag kun je bewonderen in Battery Park. Daar staat een vlaggemast met 3 vlaggen. Als je om de mast heen loopt kun je zelfs een stukje Nederlands lezen. De mast is een eerbetoon aan de Nederlandse kolonie uit de 17de eeuw, Have fun in NYC, maar dat komt echt in orde want het is een top stad.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 28 april 2012 om 17:55:

wow, jij weet er veel van :O!

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 28 april 2012 om 19:35:

Ik heb een minor Amerikanistiek gedaan ;-) en ik vind die link tussen Nederland en Amerika het interessantst van de Amerikaanse geschiedenis. Zeker in en om NYC vind je nog zoveel verwijzingen naar de Nederlanders en dat komt ook weer terug in de taal. Cookie is gewoon koekje bijvoorbeeld. En dit jaar ga ik voor de 6de keer naar NYC. Die stad staat bij mij al jaren op nummer 1.

Marieke antwoordt op 29 april 2012 om 09:54:

Interesting! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:25:

Wow, NY! Super tof! Have fun <3

[Beantwoorden]


Door sophie op 28 april 2012 16:37

ik ga koninginnedag vieren
maar ik weet nog niet wat ik aantrek

doe wel iets oranjes met mijn makeup:D

[Beantwoorden]


Door Michaela op 28 april 2012 16:38

Meestal doe ik alleen een leuke nail art met koniginnendag ! Die vervolgens wel mislukt waardoor ik alleen mijn nagels in een oranje kleurtje lak =)

[Beantwoorden]

Orla antwoordt op 29 april 2012 om 15:26:

haha herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door therese op 28 april 2012 16:39

met koninginnendag doe ik meestal gewoon super basic maar dan net dat ene accesoire waarvan je kan zien dat het koninginnendag is… bijv. een oranje ring ofzo of oranje nagellak. xoxo

[Beantwoorden]


Door EdithRebecca op 28 april 2012 16:40

wij doen witte schoenen aan blauwe spijkerbroek met een roodshirtje en oranje nagellak.

[Beantwoorden]


Door Zahra op 28 april 2012 16:42

Ik heb eigenlijk helemaal geen oranje makeup, alleen blush !
Maar een oranje dip dye is echt een superleuk idee! En verder doe ik gewoon iets leuks oranjes aan denk ik :)

[Beantwoorden]


Door Emmelien op 28 april 2012 16:42

Ik doe een rood-wit-blauw gestreepte winged eyeliner en op mijn nagels vlaggen met een oranje kroontje> Qua kleding: een oranje shirtje met minnie mouse gekleed in rood-wit-blauwe outfit op een spijkerbroek!

[Beantwoorden]


Door Lois op 28 april 2012 16:42

Hey Veer!
Ik ga sowieso m’n nagels knal oranje lakken. Voor de rest denk ik niet dat ik een oranje make-up loop ga doen.. En misschien m’n Bavaria jurkje van vorig jaar :)
xxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:26:

Bavaria jurkje kan weer goed uit de kast gehaald worden :D

[Beantwoorden]


Door Madeli op 28 april 2012 16:44

Ik ben een beetje suf hier geloof ik, ik ga voor de oranje zonnebril, that’s it ;)

[Beantwoorden]


Door Cherel op 28 april 2012 16:49

Ik loop stage op Koninginnedag, dus ik houd alles rustig en basic :)

[Beantwoorden]


Door Katja op 28 april 2012 16:51

Ik moet nog iets bedenken, maar ik heb wel wat ideeen opgestoken uit deze tq.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 28 april 2012 16:53

oranje nagellak, maar verder niets speciaals.

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 28 april 2012 17:03

Ik draag oranje nagellak en lipstick, verder niet zoveel bijzonders.

[Beantwoorden]


Door marlen op 28 april 2012 17:07

ik doe eigenlijk niet veel bijzonders! misschien oranje lipstick, en oranje haarspray ofzo, verder niet veel bijzonders(A)
xx

[Beantwoorden]


Door Janine op 28 april 2012 17:07

Wat leuk dat mijn tweet erbij staat! :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:26:

Leuk dat je reageerde! ^^)

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 28 april 2012 17:14

Ik doe denk ik iet iets speciaals. Misschien mijn koraal kleurige broek aan!

[Beantwoorden]


Door Paola op 28 april 2012 17:18

Ik zal helaas mijn werkkleding aanmoeten!

[Beantwoorden]


Door Elise op 28 april 2012 17:18

Ik doe eigenlijk nooit iets oranjes aan met Koninginnedag. Het maakt mij echt niet zo veel uit…

[Beantwoorden]


Door leah op 28 april 2012 17:22

Je helpt me er aan herinneren dat ik mijn nagels moet lakken. (A)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 28 april 2012 17:23

Ik heb nog werkelijk géen idee wat ik aan ga doen!

[Beantwoorden]


Door Simone op 28 april 2012 17:27

Ik vier het niet! Heb de dag erna heel vroeg een shoot.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:26:

Ook tof! Waarvoor heb je een shoot?

[Beantwoorden]


Door Merl op 28 april 2012 17:28

Wij gaan dit jaar ook koninginnedag vieren in Arnhem. :-P

[Beantwoorden]


Door Maaike op 28 april 2012 17:32

Niet. Ik ga shoppen in Antwerpen op Q-day en Q-night breng ik door in het nieuwe huisje van mijn broer. Ik hou niet van die megafeesten.

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 28 april 2012 17:35

Hmmm, ik ga gewoon als mezelf. Misschien oranje nagels en/of lippenstift maar verder niets. Ik hou echt totaal niet van Koninginnedag, haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:27:

Ik ga ook als mezelf, maar dan ‘de oranje versie’ :D

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 28 april 2012 17:35

Leuke tq! Ik was van plan om een lang oranje shirt met een nederlandse vlag gekleurd strikje erop aan te doen en een zwart rokje, gewoon zo’n strakke. Maar van mijn moeder mag ik daarmee niet op stap :P Dus het word een spijkerbroek helaas. Met make-up denk ik knaloranje ogen, en vlaggetjes op mijn wangen (als je dat onder make-up mag verstaan) Lekker over de top dus :D

[Beantwoorden]


Door Sabine op 28 april 2012 17:39

M’n nagels zijn van een oranje/rood verfje voorzien en ik doe een haarbandje met een kroontje in m’n haar. Genoeg oranje lijkt me, zie je ’s nachts toch niet!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 28 april 2012 17:41

Mijn pyjama dekbed. Helaas, ik lig in bed met de griep, dus voor mij geen koninginnnach of Qday dit jaar. Wel vind ik het heel leuk om looks en outfits te bekijken van iedereen. Misschien ga ik wel mijn nagels oranje lakken die dag, heb ik ook weer wat te doen. ;)

[Beantwoorden]


Door Vera op 28 april 2012 17:46

Ben ik de enige die niks speciaals aan doet? Ik heb alleen maar een koraal blauw shirt maar dat is niet heel bijzonder koninginnedag-achtig. Wel een leuke tg!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 28 april 2012 17:47

Ik maak werk van mijn nagels maar de rest houd ik simpel. Meer omdat ik vooral last minute plannen heb gemaakt en bijna niets oranje of rood/wit/blauw in mijn kast heb hangen! (H)

[Beantwoorden]


Door Jessica op 28 april 2012 17:56

Knaloranje lippenstift! Heb em nog pas gekocht omdat jij het er vaak over had. Hij is nog ongeopend en dacht; ik draag em maandag wel het eerst!

En verder, like always, een oranje voetbalshirt, zwart rokje en wedges met oranje en rode details, die ga ik wss ook voor het eerst dragen haha

[Beantwoorden]


Door Joyce op 28 april 2012 17:58

M’n kleren een beetje in de kleuren oranje, rood, wit en blauw.
Verder maak ik altijd een winged eyeliner, maar dan met oranje oogschaduw, echt superleuk ^^) ^^)

[Beantwoorden]


Door Gatton op 28 april 2012 18:05

Ik moet gewoon een nachtdienst draaien in de Mac waarbij ik veel te maken heb met dronken malloten, dus ik ga geen plezier hebben. :) Vermijd Koninginnedag normaal ook, houd niet van grote menigtes, hehe. :’)

[Beantwoorden]


Door Irenka op 28 april 2012 18:12

Ik heb geen oranje kleding of oranje makeup, dus gewoon in mijn spijkerbroek

[Beantwoorden]


Door Angelique op 28 april 2012 18:13

Helaas geen oranje voor mij dit jaar:( net aan me kaak geopereerd en ik ben bang dat ik de drukte niet aan kan!

Jij natuurlijk wel heel veel plezier!:-)

Liefs
Angelique

[Beantwoorden]


Door Lotte op 28 april 2012 18:17

hahaha jumpsuit? is dat niet een beetje koud …?
Het is trouwens echt slecht weer voor Qday,

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:27:

Ik las juist dat het lekker weer wordt!

[Beantwoorden]

Nicole antwoordt op 1 mei 2012 om 11:18:

het was echt heel slecht weer ja, heel mijn rug is door al die regen verbrand :crazy:

[Beantwoorden]


Door Mathilde op 28 april 2012 18:23

Hey, die krullen spreken me wel aan!
Maar heb je een krultang, ik dacht dat je weleens had gezegd dat je die niet had?
Anyway, ik zou het leuk vinden om een FOTD te zien! :)
Heel veel plezier in ieder geval! xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:27:

Klopt, maar die heb ik sinds deze week wel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Aileen op 28 april 2012 18:29

Ik hou niet zo van Koninginnedag, maar toch denk ik dat ik wel mn nagels oranje ga lakken. En ik heb vandaag bij de 1+1 gratis bij Trekpleister de lipstick Princess Peach van Catrice gekocht, die doe ik denk ik ook op! (love)
X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:27:

Nice, ik heb Princess Peach ook. Mooi kleurtje :ja:

[Beantwoorden]


Door Joanne op 28 april 2012 18:55

Ik heb mijn outfit al bedacht (helaas geen oranje, maar het kleed enorm af & staat op & ik moet op een zeker persoon indruk maken :’) .)
Ik ga voor een zwart rokje, hemdje & nudepanty met zwarte stippen en bruine enkelboots. Daarnaast een zwart vestje waar bronskleurige/donkeroranje glitters in zijn verwerkt. Wel ga ik voor een prachtige oranje lipstick, Princess Peach van Catrice en voor een oranje nagellak met flakky topping :).

[Beantwoorden]


Door Nanda op 28 april 2012 19:00

Ik heb zondag nachtdienst, dus ik lig met qday in mn bed te slapen. Ik wil best voor de show een oranje pyjama aan doen hoor :lol:

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 28 april 2012 19:11

Een blauwe strakke broek, en een rood met wit gestreept hempje natuurlijk met oranje nagellak ! Mn makeup hou ik gwn rustigg! (:

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 28 april 2012 19:18

Als het koud wordt dan doe ik ook mijn jumpsuit aan, die is zooooo warm ^^ En qua make-up nog geen idee! Vast een felle oranje oogschaduw, een soort cut the crease.

[Beantwoorden]


Door Laura op 28 april 2012 19:19

Mega oranje nepwimpers en oranje nagellak as usual!

[Beantwoorden]


Door Ise op 28 april 2012 19:26

Ik ga voor een oranje-grijs jurkje en nagellak moet ik nog snel gaan halen haha!

[Beantwoorden]


Door Nannick op 28 april 2012 19:34

Ik doe denk ik oranje nagellak op en verder moet ik me kleding nog even uit gaan zoeken, ik heb niks oranje. Behalve een belachelijk grote oranje hoed en een sjaal. Maar die laat ik maar in de kast hangen ;) De make- up is snel gedaan, oranje op mijn bewegende ooglid en donkerbruin in de arcadeboog :D

[Beantwoorden]


Door Fleur op 28 april 2012 19:34

Ik lak mijn nagels Rood-wit-blauw verder niets denk ik.

[Beantwoorden]


Door francis op 28 april 2012 20:03

ik trek mijn oranje adidasvest aan. lak mijn nagels rood-wit-blauw. en die licht oranje oogschaduw en een koraalkleur lippenstift op! :D

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 28 april 2012 21:45

Ik pas mijn kleding niet aan, omdat ik gewoon geen oranje kledingstukken heb, ergens haalt dat een rare tint in mijn huid naar boven. Dont ask me why. :’) Zelf ga ik wel voor hippe lippen, oeps, verraadt hier en daar wat, maar toch wel even opvallende ogen! Zelf kijk ik altijd naar Bea, vind dat na negentien jaar nog steeds geweldig. :’)

[Beantwoorden]


Door ValleyDoll op 28 april 2012 21:48

Nou dat ken ik niet dus ik doe maandag lekker normaal als Belg :d !

[Beantwoorden]


Door Lisa op 28 april 2012 22:21

Áltijd een mooi kroontje. Staat ook leuk op de foto’s achteraf :P

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 28 april 2012 23:46

Ik zit met koninginnenacht op schiphol en met koninginnedag in griekenland. Voor mij dus heerlijk geen oranje, niet echt m’n kleur!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 28 april 2012 23:59

Ik doe lekket oranje nagels en qua kleding nog geen idee!
X

[Beantwoorden]


Door Dewy op 29 april 2012 07:17

Ik woon momenteel in Kos en daar gaan we Koninginnedag zelfs vieren! Ik hou er zelf ook niet zo van maar mijn collegas en ik hebben voor onze gasten hele leuke spellen georganiseerd op het strand enz, we hebben oranje schoenen gekocht voor die dag en ik heb nog wat bloemenslingers die oranje zijn, dat zal vast genoeg zijn :)

[Beantwoorden]


Door Taylor op 29 april 2012 08:23

ik ben in spanje:)
ik heb een oranje shirtje, mn make-up is rood in mn arcadeboog, wit op het bewegend ooglid en blauw bij mn onderste wimperrand.
en ik ga bepaalde plukken van m’n haar oranje spuiten:D
en wij zijn de enige in dat plaatsje die er zo genant bijlopen xd
xx

[Beantwoorden]


Door Marieke op 29 april 2012 09:52

Heeft die Jetske nou een kruis in haar twitternaam staan?! Lijkt nu alsof ze niet meer leeft, beetje vreemd :S

Anyway, ik draag een oranje met zwart rokje, oranje accessoires en nagellak; that’s it. Vrij subtiel dus maar de kleur staat me nou eenmaal niet.

[Beantwoorden]


Door AnnaSophia op 29 april 2012 10:06

Ik ben Belg. Waarom zijn wij zo saai?

[Beantwoorden]


Door Vera op 29 april 2012 10:47

Knal oranje skinny, goude top en oranje bretels! Goude oogschaduw met eyeliner en tsjah mijn haren krullen al van zichzelf!!
Fijne koninginnedag Vera, gelukkig de weervoorspelling stukje beter dan de afgelopen weken!!!

[Beantwoorden]


Door Puck op 29 april 2012 11:00

Ik ben jarig op 30 april, dus ik wil niet echt iets speciaals voor koninginnendag aantrekken, want het is toch echt mijn verjaardag ;). Leuke Twitter Question (zoals altijd eigenlijk :))!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 april 2012 om 13:28:

Alvast gefeliciteerd! <3

[Beantwoorden]

Puck antwoordt op 29 april 2012 om 19:40:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door marijke op 29 april 2012 11:03

Bavaria jurkje met zwarte legging en daar over een zwart blazertje en zwarte pumps!

gouden glitter nagellak op mijn nagels, gouden glitter eyeliner op(allebei van Puppa)en bruine mascara( van Yves Saint Lourent)verder foundation met een poeder (allebei van Max Factor).

Fijne queensday……Ik ga naar Amsterdam (love)

[Beantwoorden]


Door sterre op 29 april 2012 11:54

ik heb op koninginnendag een springwedstrijd dus moet ik gewoon mijn wedstrijdkleding aan :-P mischien mijn paard een oranje dekje op doen of zo ? :ahh:

[Beantwoorden]


Door Jenn. op 29 april 2012 12:17

Pfff, nog geen idee eigenlijk! Ik heb last-minute pas plannen gemaakt dus geen tijd gehad om iets in te slaan in de tinten oranje danwel de Nederlandse vlag. Misschien maar iets improviseren met linten oid haha.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 29 april 2012 13:20

overdag ga ik voor een licht oranje look, koninginnennacht ga ik helemaal los met een knaloranje ooglook!

[Beantwoorden]


Door maaike op 29 april 2012 14:03

Ik ga vanavond ook de korenmarkt op! Maar ook naar de markt Chef’s Special & Waylon. Nageltjes heb ik oranje gelakt, ik doe een oranje shirt aan met een zwart blazertje en broek. En om het af te maken een oranje bloem in mijn haar. :)

[Beantwoorden]


Door Ceren op 29 april 2012 14:27

Ik draag dan geen make-up om heel eerlijk te zijn. Ik zweet best snel en dan gaat het allemaal zo plakken en smelten.( zelfs met primer en poeder)
Qua kleding doe ik gewoon m’n eigen kleding met een oranje t-shirt.
En natuurlijk de nagel oranje!

[Beantwoorden]


Door Eline op 29 april 2012 15:07

in dans kleding, ik moet optreden namelijk (:
en ook in soort judo pak, daar moet ik ook een demonstratie van geven haha (:
dus niet echt charmants ;p.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 29 april 2012 16:38

Ik ben op koninginnedag jarig, maar ik doe gewoon normale kleding aan. Ik vier het toch op een andere datum, & ik ga zelf ook met vriendinnen naar een festivaldingetje. Wel doe ik oranje nagellak op, maar mijn outfit zal waarschijnlijk dus normaal zijn.

[Beantwoorden]


Door jacqueline op 29 april 2012 16:39

oranje nagels
en verder niet echt

[Beantwoorden]


Door Alise op 29 april 2012 18:35

Ik doe eigenlijk altijd iets aan wat ik ook op een normale dag aan heb. Oranje vind ik echt geen mooie kleur en ik voel me er niet prettig bij, ondanks dat heel Nederland dan in oranje loopt, haha.

[Beantwoorden]


Door fleur op 29 april 2012 20:12

helaas heb ik een begrafenis, dus geen oranje voor mij!

[Beantwoorden]


Door Marjorie op 29 april 2012 21:35

Ik heb eigenlijk helemaal niks met oranje kleding of accessoires. Ik hou het denk ik gewoon op een look die een beetje feestelijk is. (A)

[Beantwoorden]


Door Scha op 29 april 2012 23:15

Ik doe mijn oranje pruik op. Ik krijg altijd veel complimenten als ik m op heb omdat ik getint ben en mensen het grappig vinden dat ik ook zo meedoe haha :)
Verder heb ik niks oranjes dus ik doe denkik gewoon simpele kleding aan.

[Beantwoorden]


Door anouk op 29 april 2012 23:43

als kleding mn bavariajurkje met zwart legging en zwart shirt met lange mouwen, anders is het zo koud! En ik hoop morgen nog ergens een kroontje en oranje lipstick te scoren.Verder basicmake up en vlaggetkes op mn wangen en miss een grote oranje zonnebril.:) en roodwitblauworanje nails:)

[Beantwoorden]


Door laarzen op 30 april 2012 02:37

ik doe altijd mijn oranje regenlaarzen, oranje panty, oranje minirokje, oranje top en oranje lipgloss, nagellak en opplak wimpers op

ook drink ik vaak de hele avond oranje breezers haha

(love)

[Beantwoorden]


Door roos op 30 april 2012 09:09

Door Flore op 30 april 2012 09:50

het gaat er toch niet om of je nou oranje eyeliner ophebt of een jurkje met wit rood en blauw aanhebt, het gaat erom dat je een leuke dag hebt .. tuurlijk is het leuk om een beetje oranje of iets nederlands in je kleren te doen , maar niet te overdreven vind ik

[Beantwoorden]


Door Ester op 1 mei 2012 00:27

Mijn outfit bestond vandaag uit m’n fietskleren :) Ik had niet zo’n zin in drukte en toestanden en ben de stad ontvlucht op de fiets, wel zo lekker met dit weer ) Sowieso ben ik niet zo van oranje dingen aantrekken ofzo.

[Beantwoorden]


Door Iris op 1 mei 2012 12:28

Ik had een heeeeele simpele nailart gedaan, gewoon oranje nagels met vlaggetjes erop.
Maar ik heb het niet echt gevierd, was lekker in de Efteling met een vriendin, bij ons was het juist heerlijk weer! Ik heb echt een leuke dag gehad, het was nog niet eens zo’n straf om in de rij te staan met zo’n zonnetje.

[Beantwoorden]