Twitter Question #55

Het is winter, en hoewel we zouden willen dat net zoals in de boeken zou betekenen dat we bedolven onder de sneeuw vrij krijgen van school of werk, is de realiteit dat we vanaf ons bureau tegen grauw en vies weer aankijken. Hm. Dit jaar valt het gelukkig mee en komt de zon vaker te voorschijn dan dat het giet van de regen, maar toch kan je in een (winter)dipje raken. Wat is daar nou de remedie tegen?

Photobucket

Photobucket
We hebben allemaal wel eens zo’n dip. Een dag dat je niets wilt doen, alleen maar in bed wil liggen en films wil kijken of wil huilen, wegkwijnend in zelfmedelijden. Niet leuk, maar het hoort erbij. We kunnen helaas niet alleen maar happy zijn, het hele jaar door. Iedereen heeft wel eens een dip waarbij je denkt: Bah. Vandaag wil ik gewoon even niet. Daarvoor hoef je niet perse ongesteld te zijn of een gebroken hart te hebben.

Wanneer je na een dag in bed liggen er aan toe bent uit die dip te komen, helpt afleiding in welke welke vorm dan ook het beste. Ikzelf zoek ook afleiding wanneer ik me rot voel, door te shoppen, naar de film gaan of iets te drinken met vriendinnen. Het kan een wereld van verschil uitmaken! Ook nuttig ik comfort food (Ben & Jerry’s, ookal is dat veel te koud) en zoek ik vrijwilligers -vriendinnen of moeder- om mee te knuffelen. Of ik zet een lekker muziekje op, doe kaarsjes aan en tik ondertussen een blogje. Het uitzoeken van mijn stash kan ook helpen, om vervolgens te tutten met producten waarvan ik niet meer wist dat ik ze had (oeps!). Heb je een dipje, zoek afleiding! Kom je er toch niet helemaal uit, lees dan dit uitgebreidere artikel dat ik vorig jaar schreef.

Help veracamilla lezeressen de winter door en deel jouw remedie voor een (winter)dipje!

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 10 december 2011 | 53 reacties

Reacties

Door L-beauty op 10 december 2011 15:41

Goede tips, wat bij mij ook altijd helpt is lekker thee leuten met m’n vriendinnen of cupcakes bakken. ^^)

XxX L-beauty

[Beantwoorden]


Door Maaike op 10 december 2011 15:48

Muziek. Maar dat helpt me overal doorheen. Welke dip/ tegenslag/ moeilijk moment dan ook. Music is the key to happiness. Ik heb net de hele tijd Marry the Night van Lady Gaga op mijn MP3 speler aangehad in de trein. Op repeat! Zo’n heerlijk nummer en had het net even nodig. Had vandaag een begrafenis van een collega die plotseling is overleden. Was heel heftig allemaal. En welk thema past daar nou beter bij dan ‘pluk de dag’?

[Beantwoorden]

Vera antwoordt op 11 december 2011 om 18:58:

heel veel sterkte! xx

ps: wat ik doe? Ook heel veel naar muziek luisteren en chocolade eten.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 10 december 2011 15:55

In bad en dan heel hard zingen, bij voorkeur Japanse liedjes uit Mermaid Melody <3

[Beantwoorden]

Joanna antwoordt op 10 december 2011 om 17:13:

he wat grappig, ik was vroeger helemaal geobsedeerd door dat programma :)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 10 december 2011 15:58

Mijn remedie voor een winterdipje is lekker een reeks muziek en films downloaden, eerst me helemaal kapot dansen op de muziek en dan onder de dekens met een film en chocolade melk. Als ik me begin te vervelen zoek ik al mijn make-up en verzorgings spullen uit en ga ik heerlijk een paar uurtjes de badkamer in :-)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 10 december 2011 15:59

Dit is zo handig! Ik drink altijd veel warme chocolademelk en hete thee, maar ook ga ik vaker onder de douche om warm te blijven, haha. :)

[Beantwoorden]


Door charile op 10 december 2011 16:01

Lekker thee drinken, muziek aan en lekker achter de computer zitten :)
x

[Beantwoorden]


Door Nannick op 10 december 2011 16:02

Leuke twitterquestion! Ik zou precies hetzelfde als jouw doen :) Extra veel bloggen, en huggen (love)

[Beantwoorden]


Door Annelies op 10 december 2011 16:17

De kerstshow van de Intratuin, lekker knus, allemaal lampjes.

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 10 december 2011 16:23

Haha, leuke antwoorden. Heel veel slapen is inderdaad een goede, slaap heb ik echt meer nodig dan ooit deze periode! Het eten van lekkere dingen helpt bij mij ook, al is het natuurlijk niet zo handig als je aan de lijn bent bijvoorbeeld. En vrolijke liedjes opzetten en lekker dansen en zingen in je kamer!

[Beantwoorden]


Door Dees op 10 december 2011 16:31

Lekker vroeg naar bed gaan, een boek lezen, en heerlijk tutten (lees: lekker in bad gaan, maskertjes op doen en me insmeren met de dove wintercare crème)

[Beantwoorden]


Door Miranda op 10 december 2011 16:35

De dingen blijven doen die ik normaal ook doe, gewoon weg gaan , even werken , bloggen of gewoon lekker uitgebreid mijn make up aanbrengen ^^

[Beantwoorden]


Door Paola op 10 december 2011 17:10

Geurkaarsen, muziek luisteren en chocolade melk drinken! Gewoon sfeer maken!

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 10 december 2011 17:13

Leuke tips! Oliebollen, jaaaa ik ben er gek op. Dat helpt bij mij altijd! Ik had vandaag nog een klein dipje, omdat ik heel moe was. Gelukkig ben ik er nu al wel weer een beetje overheen. :)

[Beantwoorden]


Door Marije op 10 december 2011 17:14

Wat leuk, mijn tweet staat erbij! Weer een leuke twitterquestion!

[Beantwoorden]


Door Faye op 10 december 2011 17:14

zonnebanken eens in de twee weken 10 minuutjes helpt al heel veel bij mij

[Beantwoorden]


Door Josephine op 10 december 2011 17:19

Shoptherapie, ooh daar kan ik mij héél erg goed in vinden. Al die hartstikke leuke fashionabele truien, KOM MAAR OP!

[Beantwoorden]


Door Eline op 10 december 2011 17:22

tsja, bleef het maar bij ‘tegen het grauwe weer aankijken’ vanachter mijn bureau. helaas, op de fiets naar school door de regen, wind en kou.

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 10 december 2011 17:36

Toevallig heb ik vandaag zo’n dag dat ik nergens zin in heb. Ben vandaag lekker lang in bed blijven liggen, daarna uitgebreid gaan ontbijten (uhm…t was meer brunchen haha) terwijl ik Bridget Jones zat te kijken. Daarna lekker een paar uur de badkamer in. Maskertje, scrubben en lang douchen. Nu met een handdoek op mn hoofd blogs lezen.
Straks extra veel aandacht besteden aan mn haar en make-up en kijken of er vanavond nog ergens wat te doen is om me af te leiden.

[Beantwoorden]


Door Anna op 10 december 2011 17:37

Jezelf lekker verwennen met producten van Lush. Naar buiten gaan als het kan en lekker veel kerstmarktjes bezoeken.
Dat zijn mijn favoriete tips <3

[Beantwoorden]


Door Sanne op 10 december 2011 18:22

Cup-Cakes bakken! Lekker op de bank hangen met een tijdschrift onder een dekentje met warme choco of thee!
En natuurlijk dan je eigen gemaakte cup-cakes!
Dan kom je de winter sowieso door! Haha

[Beantwoorden]


Door Resy op 10 december 2011 18:41

Muziek aanzetten en leuke dingen doen met vriendinnen!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 10 december 2011 19:00

Als ik me rot vol doe ik het liefst shopping therapie. Je loopt, draagt tassen etc. dus het is ook nog ’s goed voor de lijn haha.
En anders: gezellig doen met vriendinnen! :D

[Beantwoorden]


Door Hanneke op 10 december 2011 19:01

bij mijn kun je het geen dipje meer noemen, maar op dit moment probeer ik het rustig te hebben.
Ik heb heel erg last van winterdepressie en op dit moment is het zo erg dat school en alles eronder leidt.
Toch probeer ik me vrolijk te houden met idd hard meezingen met muziek en chillings met vriendinnen. Dat helpt ALTIJD!

[Beantwoorden]


Door margot op 10 december 2011 19:26

Mmmmm warme chocolademelk, openhaard, dikke truien…etc!
LOVE IT.

[Beantwoorden]


Door Bertine op 10 december 2011 19:40

Als ik me kut voel of verveel, helpt er helemaal niks.
Normaal gesproken voel ik me “gewoon”of “blij” maar een kutdag is niet voor niets een kutdag; als ie zomaar over zou zijn zou niemand zich ook rot voelen.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 10 december 2011 19:49

Ik ga voor het meest genoemde; ETEN! Haha, voel me er altijd beter door. Als ik me rot voel is een stukje chocolade in m’n mond proppen echt een pleister op de wond!

[Beantwoorden]


Door evelien op 10 december 2011 19:52

Dekentje, (rode)Wijn, katten, kaarsjes, dikke sokken, joggingpak, snacks hmmmm

[Beantwoorden]

evelien antwoordt op 10 december 2011 om 19:53:

ohh en kruikje en zonnebankje zijn ook lekker!
Zonnebanken mag ik HELAAS niet meer, maar het is zó heerlijk. Één keer per week die lekkere warmte en al dat licht.

[Beantwoorden]


Door Kimetc op 10 december 2011 19:56

Lekker onder de douche gaan en me daarna van top tot teen insmeren met een winterse bodylotion!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 10 december 2011 20:16

Een dagje gewoon heerlijk ‘lelijk’ zijn. In bed liggen met een leuke film in een trainingsbroek en een hele lelijke trui, make-uploos, haar niet gekamd en, in mijn geval dan, bril op m’n snufferd. En dan de volgende dag gewoon weer heerlijk volgeplamuurd, op hakjes en in rokjes naar school.

Daar geniet ik echt van hahaha.

[Beantwoorden]


Door femketje op 10 december 2011 20:31

ik sta er simpelweg niet bij stil en ga door met alles en alle drukte om me heen ^^

[Beantwoorden]


Door Ester op 10 december 2011 20:49

Ik maak het beste van de winter door juist naar de leuke dingen te kijken. De winter en herfst zijn by far mijn minst favoriete jaargetijden, maar je moet er toch doorheen. Bij mij helpt het om mezelf te verwennen met misschien iets vaker een klein cadeautje, lekker bankhangen onder een warme deken met een goed boek en een grote bak thee binnen handbereik, lekkere geurkaarsen branden en leuke films kijken. Daar kom ik de winter wel mee door!

[Beantwoorden]


Door Rita op 10 december 2011 21:01

mm vanille geurkaars, warme chocomelk, veel knuffels en pantoffels

[Beantwoorden]


Door Renate op 10 december 2011 21:33

Winterdipjes zijn erg vervelend en heb je er de afgelopen twee jaar ook last gehad. Maar een vriendje is het veel makkelijker, haha! Als ik dan een dipje heb sms ik hem of dat die een knuffel komt geven. (love)

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 10 december 2011 21:43

Shoppen, nommen for life, films kijken, vooral kerstfilms, gewoon lekker rotten op de bank. :’)

[Beantwoorden]


Door Livia op 10 december 2011 21:53

Lekker uitslapen, dan lang in bad, thee en een film :)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 10 december 2011 22:04

Kerst make-up kopen (:

[Beantwoorden]


Door Celine op 10 december 2011 22:22

mijn tip is, warm bed, chocolademelk met slagroom, it works for me (love)

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 10 december 2011 22:42

Alleen maar romantische kerstfilms kijken met een kop chocomelk op de bank.

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 10 december 2011 23:48

warm bij de kachel, aan mn hobby, wamre chocomelk en slagroom :D

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 10 december 2011 23:49

Pf ik heb er ook wel last van, zeg! Maar gelukkig maken de feestdagen dat altijd weer een beetje goed. En carnaval & mijn verjaardag in februari (net als jij!)

[Beantwoorden]


Door Tess op 11 december 2011 11:20

Die ‘veel slapen’ tip werkt bij mij juist echt NIET, ik word er nog depressiever van als ik de hele dag in bed blijf liggen en nog meer moe zelfs

[Beantwoorden]


Door Coco op 11 december 2011 11:51

Ik zou ook voor de shoptherapie gaan! :) Wel leuke tips allemaal!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 11 december 2011 16:22

Er is voor mij maar een ding dat helpt: WARME CHOCOMELK MET SLAGROOM!! :love:

[Beantwoorden]


Door Daf op 12 december 2011 16:00

Total black out terugkijken :yes: :yes: :yes: :yes: :D

xx

[Beantwoorden]


Door Kim op 12 december 2011 16:31

Ik overleef de winter niét zonder mijn Intensive Care lipbalsem van de Kruidvat, en chocolade..

[Beantwoorden]


Door kirsten op 12 december 2011 17:00

ik vind het echt super fijn om 10 minuutjes in de 2 weken eventjes onder de zonnebank te gaan, heeeeerlijk warm en dan kan ik altijd even rustig nadenken en gewoon helemaal niks doen, ech fijn <3

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 december 2011 19:07

Make-up opdoen, shoppen of gewoon afspreken met je vriendinnen. Zij kunnen jou het best opvrolijken :) En natuurlijk veeeel chocolade :)

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 12 december 2011 20:18

Ik ga altijd naar vrolijke liedjes luisteren! Vooral van ‘Always look at the bright side of life’ word ik blij, vooral dat fluitje geeft mij weer zin om door te gaan met het leven!

[Beantwoorden]


Door Esther op 12 december 2011 20:22

Een lekker beauty dagje! en dat ziet er als volgt uit:
– lekker uitslapen
– rustig ontbijten
– uitgebreid gaan douchen of lekker in bad, met haar en gezichtsmaskertjes
– nagels lakken
– filmpje kijken
– lekker gemasseerd worden door bijvoorbeeld vriendjelief
– pizzatje bestellen
– lekker op de bank luieren

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 28 december 2011 02:46

Met een romantische film op de bank, en vooral veel mensen die je lief hebt om je heen komt het wat mij betreft helemaal voor de bakker.

[Beantwoorden]