Ik vertelde jullie dinsdag nog dat ik niet van koken houd. Dat is waar, maar ik toch kook ik meerdere keren per week. Vaak samen met één van mijn ouders, we maken dan meestal iets van pasta, pizza (niet kant en klaar natuurlijk) of een gerecht met rijst. Ik ben dol op de pasta met pesto roomsaus van Italiaans station restaurant Julia’s en dus probeerde ik deze na te maken!
Ik had het recept van Julia’s pasta met pesto roomsaus niet, dus heb ik er mijn eigen invulling aan gegeven. Ik moet zeggen dat mijn pesto roomsaus wel minder romig en pittiger van smaak is dan die van Julia’s, maar ik vind ze allebei lekker!
Wat heb je nodig? (2 personen)
– Zakje rucola sla
– Ravioli 4 kazen
– Potje Pesto
– Kookroom
– Een Mozzarella
– Parmezaanse kaas
Over de hoeveelheden kan ik niet heel duidelijk zijn, aangezien ik het meeste op gevoel en de hoeveelheid honger afstem. Het is ook een kwestie van smaak natuurlijk. De een wil veel sla, de ander een pittigere saus of juist meer ravioli. Je kunt natuurlijk ook een andere pasta gebruiken, zelf pesto maken etc. Geef er je eigen invulling aan!
Van de rucola sla heb je een klein zakje met 75 g nodig, je zal daarvan ongeveer 2/3 gebruiken.
Ik gebruik verse ravioli met 4 kazen, één zo’n pak van de AH met 250 g inhoud is genoeg voor 2 personen. Ben je een grote eter, dan kun je er nog een pak bijkopen en daar de helft van bij doen.
Aan de slag! Zet als eerste een pan met water op voor de ravioli. Hier kijken we pas weer naar zodra het water kookt.
In de tussentijd kun je gaan snijden. Hier liggen twee gesneden mozzarella’s, maar wanneer je met zijn 2-en bent heb je aan 1 mozzarella wel genoeg.
De pesto en de kookroomm doe je nu in een steelpannetje en zet je op een zacht vuurtje. Koop je pesto in een potje van ongeveer 190 gram, dan heb je waarschijnlijk aan de helft wel genoeg. Van kookroom zal je ongeveer 120ml nodig hebben. Maar je moet dit zelf een beetje op smaak brengen. Wil je de saus pittiger of juist wat zachter hebben? Ik heb Sacla pesto en Finesse kookroom gebruikt.
Het water kookt, de pasta kan erin. Deze moet nu ongeveer 4 minuten koken. Zet het vuur van de pesto roomsaus ook hoger, zodat deze goed opwarmt.
Ondertussen leg je een bedje van de rucola sla op de borden.
Na een paar minuutjes is de pasta klaar en kan deze op de sla gelegd worden,
gevolgd door de pesto roomsaus. Wanneer de pesto roomsaus gaat koken (liever iets ervoor), kan hij van het vuur af.
Nu kan de mozzarella erop. Hoe kleiner de blokjes, hoe makkelijker de kaas smelt.
En afmaken met parmezaanse kaas.
Vooral mijn moeder en ik zijn momenteel dol op dit gerecht. We hebben het een paar weken geleden na een dag shoppen in Amsterdam en een lange trein + busreis voor het eerst gemaakt en het beviel gelijk heel erg goed. Het is makkelijk en snel om te maken, maar een heerlijk en vullend gerecht. Bon appetit!
Ik doe het heel zelden hoor! Maar ik vind het ook leuk ^^) Anders deed ik het niet.
[Beantwoorden]