Easy recipe: Ravioli met pesto roomsaus

Ik vertelde jullie dinsdag nog dat ik niet van koken houd. Dat is waar, maar ik toch kook ik meerdere keren per week. Vaak samen met één van mijn ouders, we maken dan meestal iets van pasta, pizza (niet kant en klaar natuurlijk) of een gerecht met rijst. Ik ben dol op de pasta met pesto roomsaus van Italiaans station restaurant Julia’s en dus probeerde ik deze na te maken!

Photobucket

Ik had het recept van Julia’s pasta met pesto roomsaus niet, dus heb ik er mijn eigen invulling aan gegeven. Ik moet zeggen dat mijn pesto roomsaus wel minder romig en pittiger van smaak is dan die van Julia’s, maar ik vind ze allebei lekker!

Wat heb je nodig? (2 personen)
– Zakje rucola sla
– Ravioli 4 kazen
– Potje Pesto
– Kookroom
– Een Mozzarella
– Parmezaanse kaas

Over de hoeveelheden kan ik niet heel duidelijk zijn, aangezien ik het meeste op gevoel en de hoeveelheid honger afstem. Het is ook een kwestie van smaak natuurlijk. De een wil veel sla, de ander een pittigere saus of juist meer ravioli. Je kunt natuurlijk ook een andere pasta gebruiken, zelf pesto maken etc. Geef er je eigen invulling aan!

Photobucket
Van de rucola sla heb je een klein zakje met 75 g nodig, je zal daarvan ongeveer 2/3 gebruiken.

Photobucket

Photobucket
Ik gebruik verse ravioli met 4 kazen, één zo’n pak van de AH met 250 g inhoud is genoeg voor 2 personen. Ben je een grote eter, dan kun je er nog een pak bijkopen en daar de helft van bij doen.

Photobucket
Aan de slag! Zet als eerste een pan met water op voor de ravioli. Hier kijken we pas weer naar zodra het water kookt.

Photobucket
In de tussentijd kun je gaan snijden. Hier liggen twee gesneden mozzarella’s, maar wanneer je met zijn 2-en bent heb je aan 1 mozzarella wel genoeg.

Photobucket
De pesto en de kookroomm doe je nu in een steelpannetje en zet je op een zacht vuurtje. Koop je pesto in een potje van ongeveer 190 gram, dan heb je waarschijnlijk aan de helft wel genoeg. Van kookroom zal je ongeveer 120ml nodig hebben. Maar je moet dit zelf een beetje op smaak brengen. Wil je de saus pittiger of juist wat zachter hebben? Ik heb Sacla pesto en Finesse kookroom gebruikt.

Photobucket

Photobucket
Het water kookt, de pasta kan erin. Deze moet nu ongeveer 4 minuten koken. Zet het vuur van de pesto roomsaus ook hoger, zodat deze goed opwarmt.

Photobucket
Ondertussen leg je een bedje van de rucola sla op de borden.

Photobucket
Na een paar minuutjes is de pasta klaar en kan deze op de sla gelegd worden,

Photobucket
gevolgd door de pesto roomsaus. Wanneer de pesto roomsaus gaat koken (liever iets ervoor), kan hij van het vuur af.

Photobucket
Nu kan de mozzarella erop. Hoe kleiner de blokjes, hoe makkelijker de kaas smelt.

Photobucket
En afmaken met parmezaanse kaas.

Photobucket
Aan tafel!

Vooral mijn moeder en ik zijn momenteel dol op dit gerecht. We hebben het een paar weken geleden na een dag shoppen in Amsterdam en een lange trein + busreis voor het eerst gemaakt en het beviel gelijk heel erg goed. Het is makkelijk en snel om te maken, maar een heerlijk en vullend gerecht. Bon appetit!


Reacties

Door Samantha op 30 december 2011 15:37

Ik ben gek op pasta en ook deze lijkt me heerlijk! Bedankt voor het delen.

[Beantwoorden]


Door Manon op 30 december 2011 15:41

Super lekker ziet het eruit! Leuk dat je ook recepten plaatst op je beautyblog, daar hou ik van. Ik ga je recept binnenkort eens uitproberen, ik ben gek op pasta en pesto dus dat wordt smullen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:17:

Ik doe het heel zelden hoor! Maar ik vind het ook leuk ^^) Anders deed ik het niet.

[Beantwoorden]


Door Souhailla op 30 december 2011 15:44

Lijkt me erg lekker! :D

[Beantwoorden]


Door lies op 30 december 2011 15:44

Mmmmmmmmmm,, Ga ik zeker een keer maken.
Ik geloof dat jij wel van mozerella houd hea
Toen ook al dat broodje mozerella.
Maar ik geloof dat het Bon appetit is of niet?

xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:22:

Ja, ik ben dol op mozzarella!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 30 december 2011 15:48

hmm dat ziet er heerlijk uit :D

[Beantwoorden]


Door charile op 30 december 2011 15:49

Lijkt me heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Paola op 30 december 2011 15:54

Klinkt heerlijk en ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker maken!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 30 december 2011 15:56

Wat een geweldig lekker recept! Ik ben dol op pasta, mozzarella én pesto, dus dit is helemaal iets voor mij!

[Beantwoorden]


Door Bellachique op 30 december 2011 16:02

Ziet er heel erg lekker uit! Ik vind het ook enorm fijn dat dit geschikt is voor vegetariers, ik zal dit eens zeker proberen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:23:

Had ik nog niet eens aan gedacht, maar dat klopt inderdaad. Hope you like it! :)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 30 december 2011 16:11

Dit ziet er goed uit, al ben ik geen groot pesto-fan. Misschien toch maar eens proberen, wie weet ga jij me verrassen! ;-)

[Beantwoorden]


Door Livia op 30 december 2011 16:11

ziet r goed uit!

xx

[Beantwoorden]


Door Veerle op 30 december 2011 16:15

Ziet er erg lekker uit! Ga ik zeker proberen.:)
xx

[Beantwoorden]


Door Sarah op 30 december 2011 16:17

ahh superleuk artikel, altijd leuk om te zien wat anderen eten. Wij eten zo ook vaak. Het is wel Bon appetit natuurlijk, maar dat is denk ik gewoon een foutje :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:24:

De P en B lijken teveel op elkaar ;-)

[Beantwoorden]


Door Evelien op 30 december 2011 16:21

Ziet er lekker uit! :D

[Beantwoorden]


Door Nina op 30 december 2011 16:26

Ziet er heel lekker uit, dit ga ik thuis eens voorstellen!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 30 december 2011 16:33

ziet er zeker lekker uit. ik ga proberen het na te maken ^^)

[Beantwoorden]


Door Malou op 30 december 2011 16:33

ik was al op zoek naar inspiratie voor het eten vanavond: onverwacht op een beautyblog, maar superhandig! Wij gaan NU naar de winkel om ingredienten te halen :wave:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:24:

Leuk! Eet smakelijk ^^)

[Beantwoorden]

Malou antwoordt op 30 december 2011 om 19:38:

Hmmmm het viel hier in de smaak!
fotootje: http://img846.imageshack.us/img846/4825/pastapesto.jpg
volgende keer doen we wat pijnboompitjes erbij (nu vergeten)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 20:26:

Super leuk om te zien!! Dankjewel voor de foto :D


Door Lizzy op 30 december 2011 16:33

Ziet er goed uit, ik krijg er honger van!

[Beantwoorden]


Door Jill op 30 december 2011 16:43

ziet er echt heeerlijk uit! Ik krijg er honger van! :P

[Beantwoorden]


Door isabellexxx op 30 december 2011 16:51

Het lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keer proberen! Het ziet er trouwens erg mooi en profecioneel uit :-) :-P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:25:

Dankjewel ^^)

[Beantwoorden]


Door Amber op 30 december 2011 16:52

Jammie! Ik doe altijd ravioli, spinazie, pesto…zo simpel, maar oh zo lekker!

[Beantwoorden]


Door Lindsay op 30 december 2011 16:55

Klinkt lekker! Al ga ik er wel nog even met de pepermolen overheen, dat vind ik altijd wel wat toevoegen :) Ik ga het een keer proberen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:25:

Je kan ook nog wat zout toevoegen natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door lisa op 30 december 2011 16:56

meer van die kook-diy-artikelen ajb!

Heel leuk, zat alleen een beetje te kijken op die 2e foto bij de ingredienten, met dat pakje ravioli; wat is dat nou op dat pakje? maar dat was dus je vinger… hahah

[Beantwoorden]


Door Josephine op 30 december 2011 16:57

Oeeh dat ziet er lekker uit, ik vind pasta ook altijd zo lekker. Zucht, nu heb ik honger, het is bijna etenstijd.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 30 december 2011 16:59

Oh ravioli is zooo lekker. Ik denk dat je de Finesse ook makkelijk kan vervangen door creme fraiche dan wordt het ook romiger van. En Mozzerella & Parmezaanse kaas wordt mij wat te gortig omdat er ook al kaas zit in de ravioli. Ik zou alleen voor lekker veel parmezaanse kaas gaan.

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 30 december 2011 17:12

ziet er lekker uit, lijkt me leuk om een keer te maken!

[Beantwoorden]


Door Dees op 30 december 2011 17:14

Ziet er heerlijk uit hoor kok vera :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:26:

Haha, kok zal ik nooit worden! Maar dankjewel, Dees!

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 december 2011 17:19

Ziet er super lekker uit!

[Beantwoorden]


Door Ariane op 30 december 2011 17:33

Jeeetje dit lijkt me lekker! Bedankt!

[Beantwoorden]


Door Milou / Louna op 30 december 2011 17:37

Zozo, dat ziet er lekker uit.. haha

[Beantwoorden]


Door Carolien op 30 december 2011 17:40

Hmm, dit lijkt me echt heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Deniseee op 30 december 2011 17:40

Ziet er echt lekker uit, krijg er gelijk trek in! Dit ga ik ook een keertje maken binnenkort :yay:

[Beantwoorden]


Door Fenna op 30 december 2011 17:41

Haha zelf zou ik er kip doorheen doen (zoals bij Julia’s) omdat ik graag vlees eet en ik vraag bij Julia’s altijd of ze de mozzarella nog even met de saus in de pan kunnen doen. Dan koken ze het even een minuutje mee en dan smelt het alvast ;). Maar ziet er wel lekker uit, misschien maak ik het wel een keertje.

Ligt het trouwens aan mij of lijkt die rucola best ‘oud’ ofzo? Klinkt een beetje raar maar wij hebben altijd van die mooie knalgroene blaadjes, het lijkt zo anders haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 17:43:

Haha, nou ik heb de rucola dezelfde dag gekocht en het was het allerlaatste zakje in de supermarkt… Maar hij ziet inderdaad niet heel vers meer uit, hij was desondanks nog goed te eten.

[Beantwoorden]


Door kimberly op 30 december 2011 17:51

Nom nom nom, ziet er heerlijk uit! Ben gek op ravioli

[Beantwoorden]


Door amy op 30 december 2011 17:58

Ik heb laatst zelf ravioli gemaakt naar het recept van Laura Vitale (op youtube heet ze geloof ik LauraVitalesKitchen), zij is echt geweldig!! Al haar recepten zijn makkelijk te maken en ook echt heel erg lekker!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 19:25:

Hey, wat een leuke tip! Ik ga naar haar kanaal kijken.

[Beantwoorden]


Door Zarina op 30 december 2011 18:04

Oeh… dat ziet er lekker uit! En het lijkt me ook erg makkelijk om te maken. Ik ga het een keer maken:)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 30 december 2011 18:05

Heb net gegeten, dus honger heb ik niet meer. Maar ’t ziet er wel lekker uit!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 30 december 2011 18:13

Ziet er heerlijk uit Vera

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 19:25:

Dankjewel Amanda!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 30 december 2011 18:54

Ik hou ook helemaal niet van koken. Wél van opeten :lol:

En aangezien ik op mijzelf woon en vriendlief elke avond rond 18.30 thuis komt ben ik meestal degene die kookt. Mn vriend kan gelukkig ook goed koken dus als ik echt geen zin heb en in de weekenden, dan kookt hij.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 19:26:

Ah, das wel lief en fijn! Ik wil later ook een vriend die kan koken en het ook doet (liefst elke avond^^))

[Beantwoorden]


Door justine op 30 december 2011 19:08

Mmm, ziet er erg lekker uit!

[Beantwoorden]


Door stijlbloempje op 30 december 2011 19:09

lekker! Als je hem romiger wil hebben kun je gewoon slagroom/ of een extra lepel mascarpone toevoegen. Kookroom is een nederlands verzinsel voor dure aangelengde slagroom!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 19:29:

Dankjewel voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 30 december 2011 19:28

Ohh, ik houd van pasta en alles wat erop lijkt! Ziet er heerlijk uit! ^^)

[Beantwoorden]


Door Allet op 30 december 2011 19:36

Ik mis groente, vitamientjes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2011 om 20:26:

Sla!

[Beantwoorden]

Sanneke antwoordt op 30 december 2011 om 21:56:

huh? heb jij uberhaupt t artikel wel gelezen haha gekkie

[Beantwoorden]


Door Wiesje op 30 december 2011 19:53

mmmm ik krijg zin om te eten als ik dit zo zie! hihihi

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 30 december 2011 20:22

Dat ziet er makkelijk en lekker uit. Misschien kan ik dit zelfs wel… ^^)

[Beantwoorden]


Door Lieke op 30 december 2011 20:41

Mjammmie!

[Beantwoorden]


Door Elly op 30 december 2011 20:43

Ook lekker met geroosterde pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes <3

[Beantwoorden]


Door elize op 30 december 2011 21:36

:P Super leuk gerecht, ik vind pasta heerlijk maar dit lijkt me nog lekkerder!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 30 december 2011 21:51

Hmm jammie, ziet er lekker uit, I love pasta!

Btw voordat ik het vergeet Vera, ik moet je nog ergens supererg voor bedanken! Ik denk er elke keer aan dat ik het gebruik(zoals nu), namelijk; de maskers van Freeman! Ik weet niet meer hoe of wanneer het was, maar je noemde het merk ooit en ik dacht, huh, dat ken ik helemaal niet? Gelijk naar de winkel gerend en sindsdien ben ik VERLIEFD op het merk, vooral op de cucumber peel off mask, dus bij deze Vera, suuuuperbedankt nog, mag ook wel eens gezegd worden :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 december 2011 om 10:59:

Dankjewel Jessica! ^^) Ik ben ook dol op hun maskers, ik heb het cucumber peel off mask ook!

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 30 december 2011 21:55

omnomnom! lijkt me zooo lekker en vegetarisch yay. maar pasta is a bitch in mijn lijf, helaas.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 december 2011 om 10:59:

:(

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 30 december 2011 22:36

Ik houd ook echt van pasta, oh gawd, het water loopt mij nu al in mijn mond als ik aan een pastagerecht denk. :’) Of pizza met veel kaas, of made by mommay. Omg, NOM! Ook de Ravioli met pestasaus ziet er damn tasty uit! Gawd, echt killing om dat nu te moeten zien. :p

[Beantwoorden]

Cynthiiaa antwoordt op 30 december 2011 om 22:40:

Ik bedoel pestOsaus geen pestasaus. :’) Pasta en pesto. xD

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 december 2011 om 11:00:

Hahaha, dankjewel Cynthia! :D ben blij dat het in de smaak valt en hoor het graag als je het nagemaakt hebt!

[Beantwoorden]


Door joell93 op 30 december 2011 22:44

Hmm, dat ziet er goed uit! Echt leuk dat je nu ook persoonlijke updates schrijft :D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 30 december 2011 22:52

Hmmm, looks good! :)

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 30 december 2011 23:01

Lekkerrrr:) &voor overmorgen ofzo, want morgen eet ik alleen maar oliebollen (a)

[Beantwoorden]


Door Anne op 30 december 2011 23:04

ooeehh… dat lijkt me erg lekker! ik denk dart ik dat morgen eens uit ga proberen.. heb nog nooit zoiets op

[Beantwoorden]


Door Janaa op 30 december 2011 23:42

Jummie!Ziet er lekker uit :roll: x

[Beantwoorden]


Door Amber op 31 december 2011 10:43

Lekker!!! Alleen hebben ze hier volgens mij geen ravioli 4kazen, maar vast wel iets anders wat ik ervoor kan gebruiken. :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 december 2011 om 11:01:

Ja, je kan ook andere dingen gebruiken! Ook spaghetti of tortelini bijvoorbeeld :ja:

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 31 december 2011 11:50

Hmm, dat ziet er heerlijk uit! Leuk om te zien dat je ook over recepten schrijft. :)

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 31 december 2011 15:00

aaaah die pesto is echt superr lekker!
wij eten dat altijd bij de sla. dan snijd je schijfjes van tomaten en verder doe je er die zachte witte kaas bij (weet neit hoe het heet maar ik gok op geitenkaas), en die snij je dan ook in schijfjes en klaar ben je!

[Beantwoorden]


Door Fashiable op 31 december 2011 15:20

Dit maak ik ook heel vaak, zó lekker!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 2 januari 2012 18:14

Hee Vera!

Erg leuk recept. Ik zelf ben vegetariër, dus vond dit een erg leuk recept op te maken. Ik ben het nu aan het koken voor mijn zusje, mijn opa en oma en mijzelf. Kan niet wachten om het te proberen!

Liefs, Joyce. (love)

P.s. Volg je blog iedere dag, en vindt hem echt super leuk! Nog een gelukkig 2012 gewenst!

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 2 januari 2012 om 18:55:

Heb het inmiddels op en het smaakte zalig! Fijn dat je dit recept met ons hebt gedeelt! =)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 januari 2012 om 19:20:

Goed om te horen! ^^) Ik hoop dat je nog een fijne jaarwisseling hebt gehad Joyce!

[Beantwoorden]


Door Emma op 3 januari 2012 11:10

Leuk recept! Maar 1 dingetjes, je kan niet zeggen 1 mozzarella, of 2 mozzarella. Het is bijvoorbeeld mozzarella bol!

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 3 januari 2012 om 11:12:

Oeps, ik bedoel natuurlijk “2 mozzarella’s”

[Beantwoorden]


Door Marieke op 3 januari 2012 19:37

Looks good!

[Beantwoorden]


Door itske op 3 januari 2012 22:08

Ik heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk!

[Beantwoorden]


Door xPTRC op 4 januari 2012 15:36

dit ga ik even aan mijn mama voorstellen om te maken vanavond, mjammie

[Beantwoorden]

xPTRC antwoordt op 4 januari 2012 om 16:41:

guess what im eating tonight!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 januari 2012 om 19:21:

Ik hoop dat het gesmaakt heeft!

[Beantwoorden]


Door Corien op 7 januari 2012 19:43

Dit recept heeft wel een klein beetje weinig groente vind ik! Zelf vind ik het lekker om er nog wat in stukjes gesneden cherry tomaatjes bij te doen en veel mensen vinden gegrilde courgette er ook lekker bij (dat laatste maakt het wel weer een stuk meer werk… en ik houd zelf niet van courgette, dus dit doe ik er zelf nooit bij).

[Beantwoorden]


Door jasmijn op 11 januari 2012 19:16

super bedankt! de pasta was heerlijk! heb hem net voor mijn hele famillie gemaakt en we zaten te smullen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 januari 2012 om 19:19:

Leuk om te horen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Robin op 6 maart 2012 21:28

Weet je wat je ook kunt doen, de kookroom vervangen voor crème fraiche. dat geeft net die pittige smaak van de Julia’s ^^)
kookroom is namelijk heel weeig van smaak :) like your recipe though!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 27 april 2012 18:07

Verrukkelijk! Heb ‘m net gemaakt. Super makkelijk, en binnen een kwartier een heerlijke maaltijd voor je neus. Thanks voor dit recept! ;)

[Beantwoorden]


Door Hedwig op 20 juni 2015 10:07

Nog steeds actueel en een blijvertje; gisteren heeft mijn dochter Julia deze gemaakt; ravioli met kaasvulling en uitgebakken spekjes erop. Heeeerlijk!! (zou het in de naam zitten? ^^)

[Beantwoorden]