Keeping it healthy down there.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Vandaag gaan we het namelijk hebben over de C U Next Tuesday, flamoes, vajayjay, cookie, poes, punani, juist: vagina (mijn internetgeschiedenis staat nu vol met gegooglde synoniemen voor ons geslachtsdeel). Hoe zorg je dat je haar schoon houdt en zijn middeltjes als Lactacyd en Chilly Gel echt nodig, of red je het daar beneden prima zonder?

Photobucket


Het is belangrijk je lichaam goed te verzorgen en schoon te houden. ’s Avonds haal je je make-up eraf, poets je je tanden, en je doucht één keer per dag. Je wast je haren, zorgt dat je oksels fris zijn en je voeten weer zacht.

Photobucket

En dan is er je vagina, die we misschien iets te snel vergeten, maar die ook zeker een goede verzorging nodig heeft. Was je vagina 1 á 2 keer per dag met water, bijvoorbeeld door de douchekop met een zachte straal op je vagina te richten (of gebruik een washandje als je geen tijd hebt) en laat zeep achterwege.

Gewone zeep heeft dezelfde PH-waarde als je lichaam, alleen is de PH-waarde van je vagina lager. Gebruik je toch gewone zeep of douchegel bij je vagina, dan kan je de PH-waarde verstoren waardoor er infecties kunnen optreden. Kijk ook uit met te synthetisch ondergoed en de kanten strings die je vriendje je zo sexy vindt staan. Door het soort stof van je ondergoed, of omdat het strak zit, kan je zuurgraad ook aangetast worden en voor een infectie zorgen. Hetzelfde geldt voor maandverband en inlegkruisjes, gebruik deze niet teveel en verschoon ze regelmatig.


Photobucket

Er zijn speciale zepen voor je vagina. Zo is er Lactacyd, een vrij bekend middel (wat alweer 45 jaar bestaat), maar Chilly Gel is een product voor de intieme verzorging. Al maanden kijken we aan tegen die verschrikkelijke nagesynchroniseerde reclame van deze wasemulsie en een tijdje geleden viel er ook een advertorial-bom op een groot deel van de beautyblogs in Nederland, die opeens allemaal over Chilly schreven.

Wanneer je het toch prettig vindt een soort zeep voor je vagina te gebruiken, is Lactacyd een optie. Ik heb het zelf ook in de badkamer staan. Dit product verandert niets aan de geur, kleur of smaak van je vagina. Je hebt het dan ook niet echt nodig, maar ik kan me voorstellen dat je het fijn vindt te gebruiken. Voor dagelijks gebruik, maar bijvoorbeeld ook ongesteld bent, wanneer je net hard gesport en gezeweet hebt of seks hebt gehad. Het kan je net een frisser gevoel geven.

Chilly Gel is ook een wasemulsie, maar eentje die ook de geur van je vagina verandert. Slim bedacht, want de eerste vrouw die de geur van haar vagina lekker vindt moet ik nog tegenkomen. En zoals Goedele Liekens al eens zei, ruikt het down there nou niet echt naar rozen. Maar is het gebruik van Chilly Gel veilig? Daar zet ik toch wel echt mijn vraagtekens bij. Zo kreeg Zoet-Zuur blogster Thamar een aardige rode uitslag (op haar arm, thank god) van Chilly Gel. Bovendien lijkt het prikkende gevoel die dit middeltje aan je vagina schijnt te geven door de menthol die erin zit, me niet heel prettig. Ik heb graag dat tintelende gevoel op mijn lippen, maar niet dié lippen.


Photobucket

Ook door seks kan de weerstand van je vagina ook aangetast worden. Ben je net vrolijk in de weer geweest met Chilly Gel om het voor hem zo fris mogelijk te laten zijn (terwijl hij de geur vaak helemaal niet onaangenaam vindt) krijg je later toch een infectie met een stuk onfrissere geur dankzij de seks. Het kan allemaal… Let dus goed op de geur en (verkleuring van de) afscheiding van je vagina, en als je denkt dat er iets niet helemaal in de haak is, bel dan de dokter. Je vagina is gewoon een heel gevoelig iets waar je voorzichtig mee moet zijn.

Cookies, I’ll C U Next Tuesday!

Bron foto’s: We heart it.

Twitter Facebook
Categorie: Verzorging | 5 oktober 2011 | 125 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door rianne op 5 oktober 2011 15:11

is die chilly gel nu slecht? ik heb hier namelijk een proefverpakking liggen! meot ik die nu wel proberen of beter neit?
xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 15:55:

Je kan het gebruiken, vrouwen gebruiken het zonder problemen anders zou het niet meer te koop zijn denk ik zo. Test het wel eerst even op bijvoorbeeld je arm zoals Thamar heeft gedaan.

[Beantwoorden]

Bertine antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:31:

Niks mis mee meid hoor.
Ik gebruik het dagelijks en wil niet meer zonder! Je mossel voelt zóóó fris door die menthol!

[Beantwoorden]

Sanja antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:48:

Hahaha you just made my day ;) (love)

[Beantwoorden]

Anneke antwoordt op 5 oktober 2011 om 18:18:

Zo ga ik mijn pakketje niet noemen in de buurt van mijn vriend, dan moet ie meteen niks meer van me. :’)

[Beantwoorden]

Dewy antwoordt op 5 oktober 2011 om 19:47:

Haha inderdaad, mijn vriend zou er ook niet echt gecharmeerd van zijn!


Door Amber op 5 oktober 2011 15:11

Ik vind Chilly juist wel fijn, ervaar totaal geen negatieve gevolgen. Plus; het is klinisch getest, dus een onveilig product zal het niet zijn, neem ik aan. Maar goed, dat is natuurlijk heel persoonlijk :).
Verder leuk artikel vol met humor!

[Beantwoorden]


Door Manon op 5 oktober 2011 15:11

Leuk dat je ook hieraan aandacht besteed.. het is een onderwerp waar meiden weinig over durven te praten!
Lactacyd is erg goed inderdaad om te gebruiken, vooral die doekjes gebruik ik af en toe wel om even op te frissen.. maar water is het beste natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door Diede op 5 oktober 2011 15:11

Handig. Maar ik weet niet wat jonge volgers hiermee kunnen ;-)

xx

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 5 oktober 2011 om 15:23:

Het gaat hier niet alleen maar om de intieme contacten maar ook dat je gewoon voorzichtig met je down under moet omgaan ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 15:56:

Elke vrouw heeft een vagina, ook als je jonger bent is het van belang deze schoon te houden denk ik zo :)

[Beantwoorden]

emmaly antwoordt op 5 oktober 2011 om 18:12:

mee eens!

[Beantwoorden]

Marley antwoordt op 6 oktober 2011 om 10:11:

Hahahahaha, élke vrouw heeft een vagina’ -> hier moest ik even heel hard om lachen :D

[Beantwoorden]


Door nicole op 5 oktober 2011 15:13

Wat moest ik lachen om je eerste zin!

[Beantwoorden]


Door Pippi op 5 oktober 2011 15:13

Goed stuk! Ik denk dat heel veel (onzekere) meiden hier wat aan hebben. En ik ben zelf die akelige jeuk niet vergeten toen ik ooit indruk wilde maken en met een exotisch geurzeepje in de weer ging:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 15:57:

Haha ah, dat wil natuurlijk niemand :D

[Beantwoorden]


Door Femke op 5 oktober 2011 15:17

Echt super goed dat je hier ook gewoon over schrijft, ik denk niet dat veel meiden dit weten ;-)

[Beantwoorden]


Door Puck op 5 oktober 2011 15:21

Goed onderwerp!

Ik vind het belangrijk dat het daar beneden ook goed schoon en fris is. Zeker tijdens menstruatie bijvoorbeeld, of op van die dagen dat het heel warm en broeierig is… ik weet niet maar ik voel me dan daar beneden ook niet fris.

Ik gebruik wel de Chilly gel… en ik moet zeggen dat het superfijn is! Het geeft echt een langdurig fris gevoel en geeft inderdaad een tinteling, maar dit duurt niet lang en is ook zeker niet vervelend!
ik denk dat dit per persoon verschilt hoe je het vind, maar ik zou het zeker aanraden te proberen

[Beantwoorden]


Door Kim op 5 oktober 2011 15:24

Ik vind Chilly Gel heel prettig, je hebt drie verschillende versies! een met menthol en de twee anderen bevatten geen menthol!

Gebruik het niet elke dag maar na seks of tijdens je menstruatie is het zeker goed om je extra fris te voelen. Maar gewoon ‘wassen’ met water is ook goed!

[Beantwoorden]


Door Christel op 5 oktober 2011 15:25

Toen ik Lactacyd gebruikte kreeg ik jeuk daar beneden. En dat ging maar niet weg. Dus naar de dokter gegaan. Bleek het dus door de Lactacyd te komen…. Dus sindsdien was ik daar gewoon met een washandje met water daar beneden.

[Beantwoorden]


Door Anna op 5 oktober 2011 15:26

Biodermal intiemte verzorging dagelijks is het beste, natuurlijk en geen menthol troep.

[Beantwoorden]


Door Cariena op 5 oktober 2011 15:27

Heel leuk geschreven! Ik zag dat je de twitpic van Thamar op twitter die je had ge-RT. Gelukkig had ik de Chilly Gel toen nog niet geprobeerd down under dus had ik het ook een beetje op mijn arm getest omdat ik toch wel ben geschrokken van die foto. Gelukkig had ik niks op mijn arm dus dan vond ik dat ik het wel kon proberen. Gelukkig nothing happend, maar ik snap dat meisjes en vrouwen het gevoel van de Chilly Gel niet zo fijn vinden, het is toch wel een beetje agressief.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 5 oktober 2011 15:29

Super leuk geschreven! Wel vind ik de titel van het artikel een beetje misleidend. Je vagina is echt niet ongezond als je er geen speciaal product voor gebruikt..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 15:59:

Nee, maar dat zeg ik ook helemaal niet :) Ik heb het over wassen met water en niet te strak ondergoed etc. Als je wasemulsie wil gebruiken is dat prima, maar het is niet nodig om healthy te houden beneden.

[Beantwoorden]


Door Helen op 5 oktober 2011 15:33

Goed artikel!

Ik heb ook een tijdje die Chilly gel gebruikt en het ging er juist minder fris van ruiken! Nee doe mij maar water en lactacyd!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 5 oktober 2011 15:33

Goed dat je hier aandacht aan besteed en goed en leuk geschreven :) Mijn complimenten!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 oktober 2011 15:35

Ik ben student geneeskunde en Vera heeft helemaal gelijk, je vagina reinigt zichzelf, meer dan af en toe wat water heb je (als vrouw zonder problemen met je vagina) niet nodig!

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 5 oktober 2011 om 15:37:

Goed trouwens Vera dat je niet bent meegegaan in de Chilly Gel advertorials, net als veel beautyblogs! Andere blogs hebben mijn geloofwaardigheid voor een deel verloren. Véél meisjes worden door zo’n advertorial beïnvloed hoor…

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:22:

Mee eens! Door die advertorials kan je zo’n “ik ben vies want ik gebruik dat niet” gevoel krijgen. Ik was het beneden elke dag met water, dat is toch genoeg..? Toen ik dit las dacht ik ookal: Reinigt de vagina zichzelf niet? Maar ja dus!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:28:

Water is echt genoeg om je vagina schoon te houden, vind het vervelend dat er door die middeltjes zo’n idee geschetst wordt van niet. Mothere nature’s got it all covered!

Kim antwoordt op 6 oktober 2011 om 05:33:

Ik gebruik ook geen wasemulsies, op aanraden van mijn eigen huisarts en een dermatoloog. Je vagina reinigt inderdaad zichzelf en hoe PH-neutraal de emulsies ook zijn, je schijnt er toch het een en ander mee te verstoren daar beneden.
Er blijft alleen, inderdaad, voor maar 5 minuten een lekker geurtje achter downthere.

Ergens vraag ik mij altijd bij dit soort producten af wat het op lange termijn doet bij veelvuldig gebruik…het lijkt mij niet gezond namelijk!


Door Dewy op 5 oktober 2011 15:37

Goed artikel Vera. Fijn dat je hier zo open over praat.
Ik heb zelf de Chilly was gel gebruikt en mennn wat een gevoel. Ik zal niet alleen maar kritiek gaan leveren op het product maar het droogt (mij in ieder geval) ontzettend uit, en nee dat is natuurlijk niet goed.. het voelde ook niet goed en fris maar voor 5 minuten..

[Beantwoorden]


Door Paola op 5 oktober 2011 15:41

Ik heb die chilly gel ook en ik vind hem erg fijn! De menthol geeft het gevoel van een goed briesje, eerst wennen, maar daarna wel fijn! Ik ben er heel tevreden over!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 5 oktober 2011 15:42

Leuk geschreven! Vooral deze zin: “Ik heb graag dat tintelende gevoel op mijn lippen, maar niet dié lippen.” :-P Ik heb zelf ook de Chilly gel maar ik vind het zo gaar om ‘m te gebruiken dus hij staat nog ongebruikt in de kast haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:00:

Haha, snap ik. Ik durfde eerst geen lactacyd te kopen of te gebruiken, vond het ook een raar idee. Gebruik het nu trouwens ook niet meer.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 5 oktober 2011 15:46

zelf gebruik ik ook wel eens chilly gel en ik heb gelukkig nergens last van ;D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 oktober 2011 15:47

Goed dat je er een artikel over schrijft want ja daar moet je je natuurlijk ook verzorgen hé ;-) Thumbs up ^^

[Beantwoorden]


Door Lies op 5 oktober 2011 15:47

Ik heb geen nare ervaring met chilly gel. Moet wel zeggen dat ik niet altijd zin heb in zo’n tintelend gevoel, dus dan gebruik ik toch liever lactacyd.

[Beantwoorden]


Door Nena op 5 oktober 2011 15:49

Leuk dat je hier over schrijft! Ik vind alleen water wel goed genoeg :)

[Beantwoorden]


Door djodjo op 5 oktober 2011 15:51

Ik gebruikte altijd lactasyd maar sinds chilly uit is gebruik ik die elke dag,ik heb vaak last van infecties en chill help bij mij wel een klein beetje tegen de geur!!

[Beantwoorden]

Maria Antoinette antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:59:

zou dan proberen te stoppen met lactacyd en chilly denk ik… en even bij de dokter langsgaan. Dokters hoeven niet eens altijd te kijken, dus laat dat je alsjeblieft niet afschrikken. soms krijg je een kuurtje mee en dan ben je zo vanaf. Veel voorkomend probleem hoor.

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 6 oktober 2011 om 11:04:

Inderdaad als je gewoon zegt waar je last van heb krijg je gewoon wat mee. Hoef je niet je broek voor omlaag te trekken :)

[Beantwoorden]


Door Charlot op 5 oktober 2011 15:53

Eindelijk een van de beautybloggers die niet de hele blogpost over ‘dat daar beneden’ of ‘down under’ heeft! You go girl! :) x

[Beantwoorden]


Door Iris op 5 oktober 2011 15:53

Een vriendin van mij had die Chilly gel daadwerkelijk gebruikt. Hierbij zal ik haar even citeren: “Het lijkt wel alsof de vrieskou erin is geslagen!” Volgens mij voelt het dus niet zo heel fijn, die menthol ;-)

x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:01:

Haha, mooi gezegd! Denk dat het persoonlijk is, maar mij lijkt het ook niets.

[Beantwoorden]


Door Desirée op 5 oktober 2011 15:54

Leuk dat je hier aandacht aan besteed. Maar je kan je vagina inderdaad prima schoonhouden met water. Een tintelende gel voor down-under? Brrrr moet er niet aan denken!

[Beantwoorden]


Door .... op 5 oktober 2011 16:00

Ik vind water prima, hoeft die poes pas;) allemaal niet! Plus ik vertrouw die dingen allemaal niet en met water weet ik zeker dat het goed zit!

[Beantwoorden]


Door Tedje op 5 oktober 2011 16:07

Weer eens een keer wat anders op veracamilla! Leuk!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 5 oktober 2011 16:07

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iets speciaals gehad om het ‘down there’ te wassen. Water vind ik wel goed genoeg. Ik vind het wel heel handig dat je hier iets over schrijft, hebben denk ik veel mensen wat aan! :)

[Beantwoorden]


Door knoopje op 5 oktober 2011 16:15

Leuke tip met die douchekop ;)
Flauw, sorry
Ach ja, a dirty mind is a joy forever zullen we maar zeggen.

Ik vind het een goed artikel trouwens, heel verstandig en je noemt dingen (vagina’s dus) gewoon bij de naam.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:27:

Hahaha! ;-)

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 oktober 2011 16:16

Leuk dat je daarover durft schrijven en handige info :)

[Beantwoorden]


Door monique op 5 oktober 2011 16:21

Weer eens wat anders, maar goed dat dit eens bespreekbaar word gemaakt :)

[Beantwoorden]


Door Leonie op 5 oktober 2011 16:32

Whahaa, wat een leuk artikel! Ook echt handig trouwens :)

Enne, dat Chilly leek me al niks, en nu helemaal niet meer.. Ik ga gewoon op de budget-tour met water!

[Beantwoorden]


Door katrijn op 5 oktober 2011 16:33

hey superleuk heschreven!!
1 vraagje waar kun je die zeep kopen
(of staat dat in de tekst en ben ik blind…)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 16:51:

Staat niet in de tekst, maar zowel Lactacyd als Chilly Gel (en andere wasemulsies voor de vagina) zijn bij de drogist te koop.

[Beantwoorden]

katrijn antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:35:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Maud op 5 oktober 2011 16:48

goed stukje!

[Beantwoorden]


Door Sefanja op 5 oktober 2011 16:48

Ik vind de doekjes van Chilly best fijn! Vooral het frisse tintelende gevoel :) Helaas gebruik ik ze nu al een tijd en heeft de menthol nog weinig impact op me..

XoXo

[Beantwoorden]


Door Sanja op 5 oktober 2011 16:52

Het kan geen kwaad om die producten te gebruiken, maar ik zou het niet elke dag doen! En ja kans op allergische (dermatologische) reacties kan bij iedereen voorkomen… Ik gebruik Lactacyd 1x, alleen maar wanneer ik naar een festival ga voor 4 dagen.
Meisjes, gewoon proper washandje en water BLIJFT de minst ongezonde methode.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 5 oktober 2011 16:57

wat een goed, eerlijk, informatief artikel! voor mij was het wel al bekend, maar er zijn zoveel meiden meegegaan met die chilly gel advertorials waarbij we een beetje misleid werden om te denken dat het nodig is. en kudoos om over dit ‘taboo’ onderwerp te praten, uiteindelijk is het toch meiden onder elkaar (mostly) :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:28:

Thanks! :D en dat dacht ik dus ook. Vond dat er maar weinig over te vinden was en deze verzorging is ook gewoon belangrijk!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 5 oktober 2011 16:57

Op een of andere manier vind ik het heel leuk geschreven!
Sowieso vind ik het gewoon een goed stuk. Heel veel zogenoemde beautyblogs schrijven hier niet over en jij doet ’t gewoon! Respect voor jou!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:26:

Dankjewel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Deem op 5 oktober 2011 16:57

C U Next Tuesday betekent in het nederlands k*twijf, heeft er dus niet zoveel met te maken haha

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:04:

das niet helemaal waar, het wordt ook als (vrouwonvriendelijk) scheldwoord gebruikt, maar de originele betekenis is toch echt gewoon vagina

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:27:

Nee hoor, heb het uit Sex And The City ;-) betekend ook gewoon vagina.

[Beantwoorden]

Jamilla antwoordt op 5 oktober 2011 om 17:59:

Oh, ik zei hier net ook al iets over. De letters van C U Next Tuesday staan voor het woordje ‘cunt’. Wat inderdaad wel als scheldwoord gebruikt wordt!

[Beantwoorden]


Door GirlUpgraded op 5 oktober 2011 16:59

Wat fijn dat je hierover een artikel schrijft! Dat doet niet elke beautyblogger volgens mij. Nochtans is verzorging down there even belangrijk als alle andere lichaamsverzorging, denk ik zo!

[Beantwoorden]


Door kim op 5 oktober 2011 17:35

Ik vind het gevoel van chilly eigenlijk heel lekker!
alsof er een fris windje waait hahah!

[Beantwoorden]


Door nirosha op 5 oktober 2011 17:45

leuk geschreven ^^)

en voor mij ook gewoon water hoor : )

[Beantwoorden]


Door susanna op 5 oktober 2011 17:45

Ik vind het echt stoer dat je er zo over schrijft. Ik hou van niet preutse personen.

Wat ik wel vaag vond is dat een van die zepen een tijd geleden zon blije reclame hadden over dat ze ook meeneem verpakkingen hebben.

Achja best een goeie smoes als je te laat komt op school.Sorry maar ik moest ff mn mossel op frissen.

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 5 oktober 2011 17:57

Ik weet niet of C U Next Tuesday echt zo’n goede is om te gebruiken haha. Waar die letters voor staan heeft wel die betekenis maar het is niet een net woord, het wordt geloof ik beschouwd als erg grof scheldwoord in het engels! Just saying! Verder goed artikel, leuk hoe je hier gewoon over schrijft! :ja:

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 5 oktober 2011 17:57

Hmmmm, die chilly gel zet ik dan ook maar even mijn vraagtekens achter. Verder is schoonhouden met lauwarm water soms genoeg. Het gaat vooral om het schoonhouden denk ik. Dan voorkom je onaangename geuren en kan je het niet verstoren door zeep. tenminste dat heeft bij mij altijd gewerkt. Lactacyd heb ik ook wel eens geprobeert. Geen vervelende ergaring mee gehad. Lijkt me een prima product.

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door Aniek op 5 oktober 2011 18:10

Zoals Vera al zegt, water is voldoende…
Daar ben ik zelf achter gekomen, niet bij nagedacht en zeep gebruikt, en binnen een week lag ik met m’n benen wijd bij de dokter (in Turkije nog wel) en das zeeeeeeeeeer beschamend. Dus let echt allemaal goed op dames ;)

(Best beschamend dat ik dit zelfs comment, haha)

[Beantwoorden]


Door patricia op 5 oktober 2011 18:27

Heb een proefverpakking van chilly besteld en hem een week iedere dag gebruikt. Ik heb een hele gevoelige blaas en heb v aak ontstekingen. Nou had ik er het laatste half jaar gelukkig geen last meer van maar door de chilly kreeg ik na een week een hele heftige blaasontsteking. Mijn huisarts vertelde me dat het wel degelijk van de chilly kan komen omdat deze niet alleen de slechte maar ook de goede bacterien weghaalt. Ik ben er dus ver direct mee gestopt!

[Beantwoorden]


Door Merel op 5 oktober 2011 18:29

Goed artikel! Het is inderdaad belangrijk dat je je vagina goed verzorgd, en meer als water heb je daar niet voor nodig. En mocht je iets niet helemaal vertrouwen ga dan naar de dokter. Dat is niet eng. Infecties komen heel vaak voor. Mij is verteld dat bijna iedere vrouw minimaal 1 x in haar leven een infectie heeft gehad of krijgt.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 oktober 2011 19:30

Ik gebruik af en toe lactacyd niet dagelijks. Gaat prima!

[Beantwoorden]


Door rhoda op 5 oktober 2011 19:33

heeee ^^)
leuk artikel, witst ik nog niet! nu wel dus!
xxxx :wave:

[Beantwoorden]


Door Martiniii op 5 oktober 2011 19:35

En mochten meiden het toch is een keer leuk vinden om het tintelende mosselgevoel te ervaren kan je altijd nog die glijmiddelzakjes gebruiken van Durex voor de lol! Maarreh..wel daarna meteen de boel afspoelen hahaha :D (spreekt uit ervaring (A) )

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 oktober 2011 om 09:15:

Ik koop gelijk zo’n grote fles! ;-)

[Beantwoorden]


Door samantha op 5 oktober 2011 19:36

heb zelf geen problemen met chilly gel. gebruikte eerst lactacyd maar na de tester van chilly gel heb ik nu daar een grote fles van gekocht! gebruik het niet elke dag maar is ook niet nodig maar vind heel fijn, en die tinteling dat valt echt heel erg mee en is heel subtiel

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 5 oktober 2011 20:26

goed artikel, ik gebruik zelf altijd lactacyd

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 5 oktober 2011 20:33

Mijn poes is je dankbaar.

[Beantwoorden]

Teske antwoordt op 5 oktober 2011 om 20:49:

Hahahaha.

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 5 oktober 2011 om 22:16:

‘Vind ik leuk.’

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 oktober 2011 20:50

Erg handig artikel en ook weer op een super leuke manier geschreven! Ik heb niet last van rare geurtjes ofzo, maar wel van jeuk, weet niet wat ik hier aan kan doen want heb ook allemaal witte schilvertjes daar beneden.. Iemand een tip?

[Beantwoorden]

Dais antwoordt op 5 oktober 2011 om 20:56:

Schimmelinfectie denk ik! Daarvoor moet je naar de huisarts en dan krijg je van die zetpillen (kuur) die je in vagina in moet brengen.

[Beantwoorden]

Mariska antwoordt op 5 oktober 2011 om 22:11:

Of gewone tabletten die je moet innemen. Zorg er iig voor dat je er niet te lang mee doorloopt! Op een gegeven moment gaat het nml pijn doen, wordt het jeukerig en rood en voor je het weet heb je het twee keer in de maand…
Mochten medicijnen niet werken, dan kun je altijd een suikervrij dieet proberen. Dat is wat ik uiteindelijk (na 5 jaar trouble) heb gedaan. Heb bijna een jaar suiker- en lactosevrij geleefd en nu is de balans weer goed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 oktober 2011 om 09:18:

Dat klinkt inderdaad als een schimmel, even bij de dokter laten checken dus! Is niets eng aan, je dokter heeft waarschijnlijk al duizenden vagina’s gezien :)

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 6 oktober 2011 om 11:08:

Als je je klachten omschrijft hoef je niet eens je broek omlaag te doen. Ik niet, Ik belde en mijn kuurtje lag klaar.

[Beantwoorden]


Door Dais op 5 oktober 2011 20:55

Ik zou dit spul niet gebruiken en lekker met water blijven wassen!

Ik gebruikte dit vroeger ook meerdere keren in de week maar dat bleek erg slecht te zijn volgens de gynaecoloog die ik heb bezocht tijdens mijn zwangerschap. Lauw water is gewoon het allerbeste.

Ik kreeg door die wasemulsies last van een schimmelinfectie en geloof me, dit wens ik niemand toe! Ik ga niet in details treden, die kan je wel vinden het internet…

[Beantwoorden]


Door Evelien op 5 oktober 2011 21:21

Heerlijk, hoe vlot je hierover schrijft. Geen greintje van taboe te bekennen ^^ Ikzelf spoel de boel gewoon in de douche. Ik heb lactacyd, maar gebruik dit zeer weinig. Ook gebruik ik regelmatig gewoon een washandje, maar ik doe dat niet dagelijks… Soms denk ik wel dat ik te vaak inlegkruisjes gebruik, maar zeker met warm weer vind ik dit prettiger. Ik wissel wel veel vaker af dan vroeger, maar goed ook denk ik. ’s nachts gebruik ik geen inlegkruisjes, dan ga ik gewoon voor een bomma-onderbroek die in de kookwas kan en lekker zit! Lang leve de bomma-onderbroek.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 5 oktober 2011 22:07

Ik ben heel gevoelig voor infecties in dat gebied, en ik heb het dus totaal niet op dit soort emulsies. In principe zorgt je vagina voor zichzelf. Jij hoeft echt alleen maar met water te wassen (langs beide kanten van de lippen) en dan is het prima! Als je dat twee keer per dag doet (en na seks gaat plassen), is er niks aan de hand. Meestal zorgen mijn vriend en ik dat we allebei gewassen zijn voordat we het liefdesnest induiken, gewoon voor de frisheid. Works like a charm!

[Beantwoorden]


Door maayke op 5 oktober 2011 22:58

Door z’n leuk geschreven artikel ben ik trots op mijn vagina :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 oktober 2011 om 09:22:

^^)

[Beantwoorden]


Door Madelon op 5 oktober 2011 23:52

Wat vindt ik het geweldig dat er een blog aandacht aan besteed! Wij vrouwen moeten alle beauty en heath dingen met elkaar kunnen delen, ook over onze vagina! Ik vind het echt geweldig van je, en ben dan ook erg blij met dit artikel!

*APPLAUS!*

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 oktober 2011 om 09:22:

Dankjewel! Dat waren dus ook mijn gedachten :)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 6 oktober 2011 06:33

Wat goed dat je ook gewoon over dit soort onderwerpen schrijft! Ik vind zelf die Chillygel maar niks. Elke dag met warm water wassen vind ik voldoende!

[Beantwoorden]


Door Manon op 6 oktober 2011 07:14

Ik vind chilly echt top!
Voor mij werkt het heel goed en heb nergens last van ^^)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 6 oktober 2011 07:39

Fijn artikel, goed dat je hier zo open over praat.
Toch blijft dit een raar onderwerp voor de meeste meiden en is er iets raars aan de hand gaan ze vaak toch niet naar de dokter,omdat ze zich schamen. Maar meiden, de dokter ziet zoooo veel… Hij kijkt echt niet raar naar je! Hij/zij is wel wat gewend.

Het wassen van de vagina met peciale middeltjes zoals chilly gel e.d. Blijft toch een rara raadsel.
Ik blijf erbij dat het beste middeltje gewoon water is.

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 6 oktober 2011 08:19

Super goed artikel, Vera! Heel fijn om gewoon duidelijkheid (en openheid) te krijgen over zo iets gewoons. Ik vind het ook echt heel goed dat je dingen in twijfel trekt, want sommige meiden laten zich toch gewoon (mis)leiden door de advertorials. Ga zo door en ik houd ondertussen de boel op prima gezondheid ;)

[Beantwoorden]


Door willemijn op 6 oktober 2011 09:20

ik blijf denk ik maar gewoon bij de oude vertrouwde lactacyd :’)

[Beantwoorden]


Door Geralda op 6 oktober 2011 09:44

Wat leuk dat je dit doet!
Het is super handig.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 6 oktober 2011 09:54

Ik ben blij dat jij bij dit soort rages een vraagteken zet.

[Beantwoorden]


Door Nikki op 6 oktober 2011 10:20

Gynaecoloog raadt het gebruik van al dit soort dingen af.

Het is gewoon een marketing product, gewoon slim bedacht om geld te vangen.
Water werkt prima, zoiets als Lactacyd doet niks toevoegen..

Het wil niet zeggen dat het slecht is, maar het is gewoon echt niet nodig ;).

&ik vind het echt stoer dat je dit soort artikels gewoon post!
Denk dat heel veel mensen dit wel willen maar toch zoiets hebben van.. nee laat maar ;p.

Jouw blog staat nu ook in het rijtje van elke dag bekijken (love)

[Beantwoorden]


Door Silke op 6 oktober 2011 11:19

Ik gebruik dit soort spulletjes alleen als ik ongesteld ben, of na de sex. Verder moet ik er niets van hebben. Vooral die chilly gel vind ik niet erg fijn. De eerste keer dat ik ermee waste wist ik niet wat me overkwam.. Erg prettig voelt het in ieder geval niet. :X

[Beantwoorden]


Door Roos op 6 oktober 2011 12:08

Erg handig artikel vera! :)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 6 oktober 2011 13:10

ik gebruik de roze variant van de Chilly Gel,
weet niet meer precies hoe het heet..
Maar ik heb vaak last van infecties,
terwijl ik het altijd goed schoon hou enz.
Maar deze is ook om het te beschermen tegen infecties.
En sinds ik dit gebruik heb ik nooit meer last gehad van een infectie!
ik vind het top spul!
en kan niet meer zonder! hahaha
En de roze variant, heeft niet dat rare menthol er in dat schijnt te zorgen voor die tinteling.

xx

[Beantwoorden]


Door Lois op 6 oktober 2011 15:45

Goed dat je er zo over schrijft Vera! Eerlijk :)
Heb laatst wel zo’n Chilly pakketje ‘besteld’, omdat je gratis zo’n proefsetje kon aanvragen. Het is inderdaad té fris gewoon. ;)
xxxxxx

[Beantwoorden]


Door Merel op 6 oktober 2011 17:13

Ik gebruikte Lactacyd toen ik klein was altijd als badschuim, omdat ik zo’n erge gevoelige eczeem huid had/heb. Van dat spul kreeg ik geen last omdat het zo mild is. Goed geschreve verder, vind het het heel leuk en goed dat je hier net zo makkelijk over schrijft als over een mascara!

[Beantwoorden]


Door Victoria op 6 oktober 2011 17:37

Ik denk dat veel jonge meisjes, van mijn leeftijd bijv., nog niet zo goed weten hoe ze alles moeten scheren, en hoe lang ze dat moeten uitstellen, maar veel mensen schrijven er niet over, jammer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 oktober 2011 om 18:34:

Ik heb daar een tijde geleden al wat over geschreven :) http://veracamilla.nl/2011/04/het-oerwoud-daar-beneden-kappen/

[Beantwoorden]


Door Liselott op 6 oktober 2011 18:43

Ik weet niks van chilly gel waar eigenlijk heel dit artikel over gaat xd
maar latacyd is heel goed en niks mis mee en het ruikt zalig (love) hahaha. x

[Beantwoorden]


Door Laura op 6 oktober 2011 20:41

Ik vind het altijd een beetje eng om daar beneden spul te gebruiken. Ik gebruik nu al heel lang Lactacyd en durf niet echt over te stappen naar iets anders..

Ik dacht trouwens dat je al die synoniemen zo uit je blote hoofd opsomde, haha!

[Beantwoorden]


Door sammy op 7 oktober 2011 12:03

van die chilly gel kreeg ik bruine afscheiding:S
ik stopte met gebruiken en het was na 2 dagen weer over..

[Beantwoorden]


Door L op 7 oktober 2011 12:32

Superleuk artikel! :) Ook goed dat je hierover schrijft. Respect Vera (love)

[Beantwoorden]


Door Susy op 7 oktober 2011 14:26

Ben ook heel gevoelig en daardoor is de boel meestal uit balans, vreselijk genant tegenover mijn vriend (die daar trouwens heel goed op reageert maar toch). Huisarts vertelde ook mij dat Lactacyd de balans kan verstoren.
Nu heb ik zelf de oplossing bedacht om gewoon met een vaginale douche te wassen, ochtend en avond, die eigenlijk bedoeld is voor Lacatacyd maar zelf doe ik er alleen water in.
Problemen zijn nog niet opgelost maar het is in ieder geval fris en het verstoort alles in ieder geval niet nóg meer.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 8 oktober 2011 13:35

Ik wil niet zeurderig overkomen, maar zulke zeepjes zijn écht niet goed voor je. Ze beweren wel de zelfde PH waarde te hebben, maar eigenlijk moet je gewoon helemaal niks in het interne milieu van je vagina spuiten. Je lichaam reguleert het allemaal zelf, anders is er een kans dat je candida krijgt. Iedereen heeft candida in zijn lichaam, ook bij de vagina. Maar daar wordt het ‘inactief’ gehouden door de bepaalde zuurgraad. Als dat maar een beetje is verstoord dan wordt candida actief en kan je onvruchtbaar worden. Je merkt er trouwens ook niks van dan, tot je probeert zwanger te worden.

Misschien komt dit betweterig over, maar ik wilde het alleen maar ff zeggen. <3

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 8 oktober 2011 13:58

Heel goed dat je hier over schrijft,
het is ook gewoon eigenlijk een normaal onderwerp.
ik volg je nu! via bloglovin + GFC.
xxx ^^)

[Beantwoorden]


Door Gabrielle op 8 oktober 2011 16:11

Speciale zeepjes, en weet ik veel wat allemaal. Niet gebruiken. Het is niet goed voor je vagina. Schoonmaken met water is genoeg. Je vagina is een heel gevoelige plek, daar haar je niet chemische goedjes te smeren. x

[Beantwoorden]


Door tessa op 9 oktober 2011 10:35

Ìk gebruik chilly elke dag! wil niet meer zonder..
Echt heel fijn.. En heb nergens last van :).

[Beantwoorden]


Door lisa op 9 oktober 2011 19:51

hoe denk je over het scheren dan?

[Beantwoorden]


Door lonneke op 10 oktober 2011 20:39

heeyy vera,
ik vind het knap dat je zo schrijft over vaginas en dergelijke sommige meiden durven dit gewoon niet hoewel je mensen er goed mee kan helpen! (love)

dikkekuslonneke :wave: (love)

[Beantwoorden]


Door Julie op 19 oktober 2011 11:46

Ik gebruik nu sinds een tijdje Chilly af en toe. Als ik ongesteld ben vind ik het toch wel fijn om even iets meer te gebruiken dan gewoon water en soms ben ik daar ook aan toe als ik niet ongesteld ben.

Het koelt inderdaad een beetje maar na een minuutje is dat voorbij.
Ik vind het een fijn product om af en toe (niet elke dag) te gebruiken.

Verder vind ik het wél een beetje raar dat er zo wordt gedaan over die armfoto. De gel is aangepast op de PH-waarde van de vagina, niet van de arm. Logisch dat het dan geen gewenst effect bereikt. Daarnaast is die persoon misschien allergisch voor een van de bestanddelen (gebeurt wel vaker bij doucheproducten) en zolang er niet meerdere van dit soort reacties komen lijkt mij dat het te vertrouwen is.

Maar iedereen vind iets anders fijn natuurlijk!

[Beantwoorden]