Het is weer zondag, dé dag van de week waarin het geen zonde is om lekker laat en vooral heel langzaam je bed uit te rollen. Eenmaal uit je bed gerold, kun je een potje thee zetten en de krant van zaterdag er nog eens bij pakken… maar wat ga je eten? Ik heb weer een heerlijk easy recipe voor jullie gemaakt! Alles wat je nodig hebt is stokbrood, pesto, tomaat en mozzarella.
Dit recept is behalve makkelijk te maken, ook nog eens vrij goedkoop. Je hebt slechts 1 mozzarella, 1 tomaat en wat pesto nodig. Het ligt er natuurlijk net aan waar je boodschappen doet en of je C-merken of A-merken shopt, maar het hoeft niet duur te zijn.
We beginnen met het stokbrood. Ik woon nog thuis en mijn ouders verbieden witbrood, dus ik heb hier een heerlijk stuk meergranen stokbrood voor me liggen. Als jij bruin, of juist wit brood lekker vindt, kan je dat net zo goed gebruiken.
Aan de gang met de pesto! Ik heb de simpelste pesto gepakt van het Albert Heijn huismerk. Als je deze niet lekker vindt, kun je natuurlijk ook prima pesto van een een ander merk kopen. Of nog beter: het zelf maken. Maar dan is het eigenlijk geen easy recipe meer ;)
Ik ben dol op pesto en smeer dan ook een lekker royale laag op één kant van het stokbrood.
Tomaat, ik ben er geen fan van. Net zoals sla, ik sla ik deze groente liever over (hoewel ik een maaltijdsalade zeker kan waarderen, gaat sla met enkel wat pijnboompitten en dressing er bij mij niet zonder tegenstribbelen in). Warm, bijvoorbeeld op een pizza of in een panini, vind ik tomaat wel lekker, maar ‘rauw’ niet. Toch begin ik er steeds meer aan te wennen, en vind zelfs ik, de tomatenhater, tomaat op dit broodje heerlijk.
Snij de tomaat in schijfjes, zo dun of dik als jij lekker vindt.
Ik heb redelijk dikke schijven gesneden en die op mijn broodje gelegd. Aangezien er ook nog mozzarella op het broodje komt, zijn drie schijfjes tomaat meer dan genoeg.
Ik ben naast pesto ook gek op mozzarella. Deze twee ingrediënten gebruik ik dan ook graag om een lekkere pasta te maken. Hmm… De mozzarella smelten we niet, maar houden we lekker zoals die is.
Wel snijden we hem, net zoals de tomaat in plakken.
Drie schijfjes tomaat en drie plakken mozzarella, vind ik voor op dit formaat stokbrood precies. Als je het lekker vindt kun je ook nog wat peper en zout over het broodje strooen, maar in principe geeft de pesto genoeg smaak. Natuurlijk heeft ieder heeft zo zijn voorkeur.
Dit is het resultaat! Een makkelijke zondagse lunch, bestaande uit een heerlijk en gezond broodje. Drink er een glas verse jus bij en eet in het zondagse zonnetje het broodje op. Eet smakelijk!
Haha ja, gister per ongeluk even. Maar nu weer opnieuw online (A)
[Beantwoorden]