Make-up opbergen

Honderden methodes op je make-up op te bergen heb ik voorbij zien komen. Kastjes, pakjes, rekjes, zakjes…. En allemaal sprak het me niet aan. Te groot of juist te klein. Onhandig of te duur. Het zat er gewoon niet tussen. Al een tijd bezit ik een Helmer kastje van Ikea, deze is perfect om je make-up in op te bergen. Het design is eenvoudig en er zitten ruime lades in, maar het kastje neemt weinig plek in beslag. Toch werkte het niet optimaal, mijn lades waren nog steeds een rommeltje. Maar dankzij een artikel op de blog van Sharon, heb ik dé manier gevonden om mijn Helmer kastje om te toveren in het perfecte make-up opbergsysteem. Kijk het onderstaande filmpje op mijn opbersysteem te zien.

Ik moet wel toegeven dat ik (of beter gezegd mijn make-up stash) uit het kastje begin te groeien. De oogschaduws passen al haast niet meer in hun lade. Maar voor meiden met een vrij normale stash – meiden die geen make-upblog hebben – denk ik dat deze opbergmethode ideaal is.

Hoe berg jij je make-up op, en ben je tevreden over je opbergmethode?


Reacties

Door marijke op 1 november 2010 14:06

Ik heb een Engelse commode waar ik make-up en alles in stop!

Leuk kast je:)

xxx

[Beantwoorden]


Door marijke op 1 november 2010 14:14

Ik heb ook erg veel make-up aangezien mijn moeder elke week wel wat meeneemt!

Maar ben jij nooit bang dat het snel oud wordt als je te veel make-up hebt? Ik bedoel na opening is een mascara nog 6 maanden goed!

[Beantwoorden]


Door Daphnee op 1 november 2010 14:17

ik heb dat kastje ook!
ik gebruik het aleen niet voor make-up, maar ik heb die bakjes ook, alleen passen ze er net niet plat in, dan wordt de rand uit gedrukt en dan gaan ze indd troef, misschien is dit ook wel bij jou gebeurt. bij mij hangen ze er een beetjescheef in, en dat werkt ook prima, misschien moet je dat eens proberen je laatjes terug buigen..
xoxox

[Beantwoorden]


Door Martine op 1 november 2010 14:28

Handige tip!
Zelf heb ik bijna geen make-up (mijn moeder heeft alles in een toilet tas zitten)
Maar, ja, later heb ik misschien ook een kastje nodig XD

[Beantwoorden]


Door femketje op 1 november 2010 14:35

ik heb een tijd terug stevige kartonnen opbergdozen gehaald met laatjes in, super handig ^^ toch vind ik het kastje wat jij hebt ook wel erg handig, misschien binnenkort toch even naar ikea….

[Beantwoorden]


Door Leontien op 1 november 2010 14:48

Die lades/bakjes zijn echt handig!
Ik heb mijn dagelijkse make-up ook in bakjes van Ikea, ze heten Andordna Lyx, het zijn witte plasic bakjes met vakverdeling, daar kan je dus alles georganiseerd in opbergen en de andere die ik heb heeft geen vakken maar daar kan je lipgloss plat in neerleggen, je kan er een stuk of 10 in kwijt.
En de rest van mijn make-up zit in lades van een kast, in mandjes.

[Beantwoorden]


Door Leontien op 1 november 2010 14:52

Ik heb de Adordna Mest zie ik nu, niet de lyx

[Beantwoorden]


Door Lisa op 1 november 2010 15:25

Leuk opbergsysteem :) Heb dat Helmer kastje ook gehad geloof ik maar die lades ging na een tijdje toch stroef open zoals jij in het begin noemde :) Verder is het wel een OK kastje maar zou liever een ander kastje hebben :) Heb zelf een opbergsysteem van Godmorgon van IKEA :)

[Beantwoorden]


Door nina op 1 november 2010 15:27

super handige tip! Zou voor mij ook wel wat zijn, maar eens kijken als ik weer eens bij de ikea kom.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 1 november 2010 15:40

Wauw, die heb ik laatst gehaald in het wit en toen ik vertelde wat ik ermee zou doen hebben 3 vriendinnen het ook gehaald samen met de bijbehorende bakjes :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 1 november 2010 15:41

Ik heb een iets groter kastje dan dat en dan nog mijn eigen badkamer, ideaal!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 1 november 2010 16:08

Ziet er errug goed uit! Deze ga ik ook halen :D:D

[Beantwoorden]


Door Shenyce op 1 november 2010 16:08

Ik heb een Malm ladekast met daarin dat opbergsysteem, en in m’n helmer staan m’n lakjes. :-) Al wil ik er misschien nog een helmer bij, want malm word vol!

[Beantwoorden]


Door Todays Fashion Couture op 1 november 2010 16:08

Handig idee,

Ik heb dat kastje in de ikea gezien, maar ik vind hem zo veel ruimte innemen. ;p

xoxox

[Beantwoorden]


Door Sharon op 1 november 2010 16:10

Love deze bakjes! Ik heb ook nog andere bakjes die er niet precies inpassen en die ga ik denk ik nog veranderen in nog meer van deze! Vind ze zo fijn :D

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 1 november 2010 16:10

Ik heb ook de helmer, zo handig! Perfect voor nagellak, perfect voor make-up. Ik heb ook bakjes erin, smalle kleine bakjes van de Action, daar passen er precies drie van in. Ik vind ’t ook wel handig dat er niet super veel in kan, dan beperk je jezelf ook om dingen te kopen (ik wil bijvoorbeeld niet meer dan 1 la vol met nagellak, als ik meer koop dan moet ik van mezelf opruimen). Jouw stash is wel echt zoveel groter dan die van mij haha!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 1 november 2010 16:15

Ik heb een ikea malm kast met vier lades superhandig!! maar hij kost wel weer €69,00 :(
handige bakjes trouwens!!

xoxo

[Beantwoorden]


Door laar101 op 1 november 2010 16:17

Bij mij past het allemaal nog en zit er netjes uit dus als het te veel word is dit een goed plan!

[Beantwoorden]


Door Liekee op 1 november 2010 16:23

Je hebt een normale stash hoor.. niet zo heel groot.

[Beantwoorden]


Door sanne op 1 november 2010 16:27

hemneskast met bakjes van de ikea erin die je zo uit kan klappen met een rits :p IDEAAAAAAL! Maar neemt veel plaats in beslag. paste niet meer in mn make-uptafeltje. En hierop kan mn tv staan :)

[Beantwoorden]


Door Cindy op 1 november 2010 16:31

2 Antonius-laadjes en 6 van die plastic mandjes gebruik ik voor nagellak (en het past niet meer! zit al tegen 400 lakjes ben ik bang). En ik gebruik een soort xenosladekastje voor mijn makeup en 1 Antonius laadje+2 ronde ‘doosjes’ gebruik ik voor mijn lipsticks (staat op m’n bureau). Maar niks past meer argh! Misschien moet ik ook maar eens een helmer gaan aanschaffen en nog wat Antonius-laadjes want mijn ladekastje puilt uit.

[Beantwoorden]


Door ellis op 1 november 2010 16:32

wat handig dat kastje met die bakjes erin! ik bewaar zelf m’n make-up in een rietenmandje van de xenos, die heb ik dan met 3 andere mandjes in een kastje staan, maar ik gebruik er maar 1 voor mijn make-up dus alles ligt ook door elkaar.. misschien dat ik ook wel zo’n mandje ga kopen om in het rieten mandje toe doen, dan is het tenminste overzichtelijk (:

[Beantwoorden]


Door Ilja op 1 november 2010 16:35

Ohhh super super handig! Het kastje heb ik namelijk al (met troepjes erin)…. dus dan hoef ik alleen de plastic bakjes te kopen :-) Handy Girl!

x Ilja

[Beantwoorden]


Door N.B.B. op 1 november 2010 16:39

Door Kirsten op 1 november 2010 16:43

Superhandig :D

[Beantwoorden]


Door ela op 1 november 2010 16:44

leuk filmpje!
en als je je bodylotions enzo nou ergens anders neer zet ( op dat plankje boven naast je spiegel) kan je je oogschaduw in 2 laadjes verdelen. Of je koop nog zo kastje er bij.
Je kan ook nog zo laadjes nemen van de Xenos

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 november 2010 16:51

Ik heb 2 laadjes voor mijn oogschaduw das veel makkelijker!

[Beantwoorden]


Door Janne op 1 november 2010 16:52

lijkt me heel handig maar je kan misschien nog zo een kastje kopen en die daarlangs zetten en dan hoef je het niet allemaal zo op elkaar te proppen ;)–> een tipje xd

[Beantwoorden]


Door Alina op 1 november 2010 16:54

Ik heb dat kastje sinds 2 weken ook en hij is echt zoo geweldig, ik gebruik hem dan als kastje voor nagellak en als een nacht kastje, maar ik vind hem ook super!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 1 november 2010 17:06

Handige tip!
Heb zelf alles nog in 2 Xenos ladekastjes, maar ik ben ook makeupaddict, dus er komt steeds meer bij haha!
Begon met een klein kastje, toen 1 Xenos kastje en nu alweer 2 haha :P!

[Beantwoorden]


Door laura op 1 november 2010 17:23

leuk opbergsysteem, i love your make-up!

[Beantwoorden]


Door Flo op 1 november 2010 17:33

Geweldig artiekel! ben echt al superlang aan t zoeken naar de perfecte opberg manier, en elke keer was die kast te groot/te duur/ te breed… en nu heb ik eindelijk de ideale oplossing!^^
Thankyou so much!!
xxxx

[Beantwoorden]


Door michelle op 1 november 2010 17:45

ik heb een witte van de IKEA en ik heb eigenlijk alleen een mandje voor mn nagellakjes (dat worden er echt te veel!!!)
dit is echt handig!

[Beantwoorden]


Door Allison op 1 november 2010 17:47

Handig zo bij jou. Ik heb 1 doosje, 1 beker en 1 tasje met make-up en dat werkt ook prima voor mij :)

[Beantwoorden]


Door Silva op 1 november 2010 17:49

Dit is een handige manier! Ik heb een aantal make-up tasjes waar ik alles in prop, maar dat ik ook niet handig :( Mijn oogschaduw bijvoorbeeld past er bv. niet meer in, dus ik moet een andere manier zoeken. Mijn nagellak begint ook al niet meer in de lade te passen XD

[Beantwoorden]


Door Denise, Just Pink op 1 november 2010 17:50

Bij mij ligt het een beetje overal heb een soort mand op de grond met deksel en op mn kaptafel staat het en me nagellak weer in een doos en overal wat haha maar ik krijg een nieuwe kamer en daar ga ik meer ruimte maken / iets kopen om het in op te bergen

[Beantwoorden]


Door Laura op 1 november 2010 17:53

Oeh die bakjes zijn wel handig ja! Ga ze ook aanschaffen denk ik, maar stop ze in een ander kastje :)

[Beantwoorden]


Door Mariel op 1 november 2010 18:17

Door Josephine op 1 november 2010 18:31

Ja ik had al die inzetten gezien bij Sharon! Echt zo handig. Serieus dat plaatje gaat zo langzaam naar boven xd. Oh jij hebt toch een gele versie van die ladeblok? Ja ik zie hem. Ik vind de witte echt heel mooi *hmm denkt er over na om hem te kopen*. Misschien kun je hem overspuiten :D. Enne, noem je die andere blog niet? Ohjaa, ik zie het al, goedzo, haha. Wooow, dat ziet er veel beter uit! Nouhouuu je maakt mij jaloers. Kun je er dan geen kastje ernaast zetten? Wooow, serieus dit is echt zo handig ik zit echt zo te kijken: Ö. HAHAHAHHA TOEN VIEL DIE ERUIT! Echt xd. Dat is ook we handig, je zet gewoon je dingen die je minder gebruikt achter. Oh let me guess, oogschaduw? BAM yay ik heb het goed!Oeh dit is een leuke la. Je zei trouwens NYX lipglosses bij de lipsticks, hihi. Hee ik zie xsal ofzo, die pilletjes slik ik ook. Het ziet er idd netter uit. Jouw tip?! IK DENK TOCH WEL DIE VAN SHARON, zij had er veeeeeeeel eerder iets over geschreven. Haha nee hoor, ik vind het een supergoede tip + filmpje!

[Beantwoorden]


Door Juudith op 1 november 2010 18:39

Ziet er super handig uit..!!
Heb je lekker alles bij elkaar..! en toch gesorteerd en verdeelt

[Beantwoorden]


Door Esther op 1 november 2010 18:47

Ik heb het anordna( of zoiets) systeem in mijn lades. :) heel handig!

[Beantwoorden]


Door Ana op 1 november 2010 18:56

Leuke manier. Jammer van die kleur (geel) haha.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 1 november 2010 19:05

Ik heb een wastafel meubel in mijn slaapkamer met genoeg opberg ruimte hierin heb ik allemaal bakjes in zitten, zo sorteer ik mijn make-up een beetje.

[Beantwoorden]


Door Hinke op 1 november 2010 19:08

Handig!
Ik heb alles in bakjes en dan in een heeeleee grote la. Zo past alles er makkelijk in:)

[Beantwoorden]


Door Ann op 1 november 2010 19:13

Handig systeem heb je wel, maar je hebt ook wel lekker veel make-up. Ik heb het in van die kleine lade kastjes, maar ja ik heb ook niet zoveel als jij dus voor mij is zo’n grote kast een beetje overbodig. Ik vraag me wel af hoe je bijhoudt of al die make-up nog wel goed is verlies je het overzicht niet op gegeven moment?:P

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 1 november 2010 19:17

@marijke: Nee hoor, wanneer het niet raar stinkt of als de substantie niet verandert zit het wel goed. En mascara gooi ik na 5 mnd. ongeveer wel weg :)

@Ann: Ja ik ruik altijd aan een product voordat ik het gebruik en ik kijk naar de substantie, als het raar ruikt of eruitziet, gooi ik het weg. En het overzicht houd ik wel, weet goed wat ik heb :D

[Beantwoorden]


Door Nina op 1 november 2010 19:19

Ik heb redelijk veel make-up alleen ik kan niet werken met kastjes dus doe ik alles in m’n toilettas.

Gelukkig heb ik een enorme toilettas, met verschillende vakjes. Dat vind ik gewoon handig want dan heb ik altijd alles bij me. Ik kan er namelijk niet tegen als ik die ene blush niet heb, or something like that.

Dit gaat voor jouw waarschijnlijk niet werken, omdat jij toch wel meer hebt. Maar voor mij werkt het gewoon het fijnste. :)

[Beantwoorden]


Door Nina op 1 november 2010 19:20

Ik heb hem net terug gelezen en je moet voor de grap is tellen hoe vaak ik; ik. heb geschreven..

8x ;p

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 november 2010 19:21

Handig systeem! Ik ben ook wel aan een beetje organisatie toe nadat ik laatst op vakantie flink bij de kiko ingeslagen heb!
Zou je misschien een review willen doen van de winter in moscow pallete? Misschien is het een beetje laat, qua foto’s enzo, maar ik ben heel benieuwd want op andere blogs las ik hele tegenstrijdige dingen…

[Beantwoorden]


Door marijke op 1 november 2010 20:32

Aha oké :)!

[Beantwoorden]


Door Jelly op 1 november 2010 20:43

Ik heb dat kastje volgens mij ook, in het rood! Mijn laptop staat er op. Ik heb nog niet zo kei veel make-up maar al wel wat. Ik heb 1 kastje met een la waar ik mandjes in heb zitten. In 1 mandje al mijn nagelak (superveel, het past niet meer in het mandje) 1 mandje voor oogschaduw, mascara, eyliner enz. 1 mandje lipgloss en lippenstift. En erboven op liggen schoonmaakdoekjes en wattenstokjes enzo. Het is best wel een beetje rommelig maar eigenlijk kan ik het best goed vinden. Alleen ik gebruik het allemaal nog niet zo veel want dat vind ik nog best moeilijk, hoe ik het moet opbrengen en wat leuk staat enzo…
In ieder geval leuk filmpje en ik vind dat je het goed doet!

[Beantwoorden]


Door Anne op 1 november 2010 20:44

Ik heb gewoon een grote bak met al mijn producten erin…. al moet ik zeggen dat het maar net past.
en dan heb ik nog een kleine bak met mijn make-up erin.
en nog een grote bak met mijn sieraden.

:)

xxxx

[Beantwoorden]


Door Nurchamiel op 1 november 2010 21:15

Ik heb die kast ook! Per toeval kwam er makeup in, en nu wordt ie voor (bijna) niets anders gebruikt!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 1 november 2010 21:22

thx voor de tip! ziet er netjes uit zo!!

[Beantwoorden]


Door Nina op 1 november 2010 22:07

Handig kastje! Ik berg mijn eigen make-up gewoon op in een doos en een mandje, dat is wel genoeg, maar als je meer hebt is dit inderdaad wel fijn!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 1 november 2010 23:17

Dank je wel voor de tip. Ik ga binnenkort toch naar de Ikea en ben eigenlijk op zoek naar een nieuw kastje voor al mijn make-upjes want die ik nu heb wordt te klein of eigenlijk ik heb teveel make-up ;) op zich wel een leuk kastje alleen ik ben bang dat ik dan over een half jaar weer een nieuwe moet kopen..

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 2 november 2010 07:42

@Tessa: Yup, daar komt een review van!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 2 november 2010 20:26

Bedankt voor de tip :D. Het lijkt me echt de perfecte methode om make-up op te bergen, ik wil dat kastje ook :D.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 2 november 2010 21:28

Handig! Ik heb gewoon een ladenkast van de IKEA en in de bovenste lade daarvan heb ik allemaal bakjes uit die Xenos make up kastjes. En dan heb ik het grotendeels verdeeld op soort, maar moet het binnenkort allemaal nog een keer uitzoeken.. :p

[Beantwoorden]


Door tess op 3 november 2010 19:34

ik heb die bakken al een tijdje, maar handig vind ik anders, voor die laadjes wel maar ik heb een ander kastje van de ikea en het werkt heel irritand. terwijl ik maar wat minder heb dan jou, tja ik kan het verlopig wel kwijt. veel plezier ermee!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 3 november 2010 22:12

Nou….ik heb zo een hemnes kast met spiegel. Daar zitten aan de zijkant 2 laatjes en die heb ik vol gedonderd met make up :P alles door elkaar :P Bodylotions, parfum etc heb ik op de laatjes staan. Dagelijkse make up en nagellak staan op de kast en mijn kasten staan in een glas…Mijn 88 palletes en een aantal make up frutseltjes als masketjes in van zakjes enzo heb ik in de eerste la liggen en die liggen dan wel in bakjes…

ik schaam me dood :P

[Beantwoorden]


Door Dido op 3 november 2010 23:05

Ik heb gwn allemaal mandjes egt Kut ik zoek al een tijdje een leuk kastje Ofzo Maar ik heb nog niet egt iets gevonden om het in zoon kastje als jij te doen heb ik niet zoveel Het kastje zou te groot zijn :(

[Beantwoorden]


Door Aimée op 4 november 2010 15:07

Hi, voor mij zou dat dus echt niet werken:S Ik heb een paar dingen die ik elke dag gebruik en die zitten voorlopig even in een toilettasje in de badkamer totdat we gaan verhuizen en ik mn eigen badkamertje krijg, waar ik alles gewoon in de 2 lades van mn meubel stal. Het is super handig zoals jij het doet, maar ik zou dan al mn spullen in dat kastje nooit meergebruiken, en uiteindelijk beland waarschijnlijk alles in de badkamer, waar ik het opdoeXD maar wie weet, ben pas dertien dus als ik ooit uit mn badmeubel groei:D…

[Beantwoorden]


Door Anna op 4 november 2010 15:27

ik vind je stash grootte nog wel meevallen hoor ;)
het kán erger, haha.

[Beantwoorden]


Door fleur op 4 november 2010 15:55

je bent echt goed in dingen opmaken zou jij dat bij mij ook eens willen doen ? :$
xxxxxxxxxxxx

[Beantwoorden]


Door fleur op 4 november 2010 15:57

zou je me een keer willen uitleggen en zeggen waar je die spullen voor je kamer hebt gekocht ?
(ik wil de zelfde kamer als jou .!)
xxxxxxxxxxxxxxx

[Beantwoorden]


Door Mariska op 4 november 2010 19:22

Ik heb 1 vraagje.. is die laadjes hoog? Kunnen er bijv. foundation staan? of lukt dat niet?
En als dat niet lukt.. lukt nagellak wel?

[Beantwoorden]


Door marie op 5 november 2010 21:26

handig!
zelf heb ik dezelfde kast als mascha (dat is het duidelijkst)
als het echt te klein wordt moet er miss eentje bij. dan past er nog heel veel bij hihi

[Beantwoorden]


Door leonie op 6 november 2010 17:20

zulke bakjes hebben ze ook los van elkaar bij de blokker dan zijn ze totaal wel wat duurder maar dan kan je het op maat maken van je laatje :)

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 7 november 2010 18:34

dat kastje is leeuk :D
ik krijg hem waarschijnlijk ook
met die lade-inzet.

xx

[Beantwoorden]


Door laura op 14 november 2010 15:57

waar zij je lipsmackers?

[Beantwoorden]


Door Fien op 24 november 2010 20:17

Hee,
Wow, echt leuk lijkt me dat om zo veel make up te hebben! Ik heb de laatjes in het wit, en wou eerst in één la, (ik heb voldoende aan één a twee lades) makje up doen, maar ik heb het nu in ene opbergdoos van ikea, en heb schoolspullen in de witte laatjes.
Ik blijf je site volgen, want vind hem heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Anne op 27 november 2010 14:04

Wat onwijs handig!
En ik moet wel eventjes zeggen, dat ik juist op dit moment aan het kijken ben op internet voor sieraden op te bergen, en make-up etc. allemaal die doosjes. xd.

xxx

[Beantwoorden]


Door lena op 1 januari 2011 20:25

ik vind het niet zo handig.
het raakt te vol en als je stash
groter word kun je het niet meer kwijt.
ook kun je niet goed bij de achterste
lades. dus ik moet nog even verder searchen ;d

[Beantwoorden]