A Touch Of Fashion: Júllie inzendingen part 2

1 keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar fashion column: A Touch Of Fashion. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten én gevoel voor mode.

Een paar weken geleden deed ik een oproep. Ik vond het namelijk eens tijd voor wat meer interactie tussen mijn A Touch Of Fashion-blogs en mijn lezeressen! Vandaar dat ik vandaag weer een aantal van jullie vragen beantwoord.

Hoi Suzanne!
Mijn probleem…
Ik ben klein, nog geen 1.60m, wat lastig is met het kopen van broeken etc.
Maar om het nog lastiger te maken: ik heb echte lady curves!
Een cup E75 en een gezellige kont om het maar zo te noemen.
Op mijn lichaam ben ik best trots, maar het kleren kopen/combineren is vaak een ramp.
Shirtjes passen bijv. niet goed (past het om de voorgevel dan flubberd het bij mijn buik, geld overigens ook voor jurkjes).
Broeken zijn ongeveer 40cm te lang als ze om mijn heupen passen etc etc etc.
En om dan nog maar te zwijgen van het door mij genoemde ‘propje-effect’.
Want mijn taille is dus wel smal, waardoor het soms zo druk lijkt rond mijn lichaam, als je snapt wat ik bedoel.
S.O.S. please suzanne help me!
Liefs, Anne

Hoi Anne, hmm, interessant hoor, al die verschillende lijven! Het is me al vaker opgevallen, toen ik nog in de winkel werkte, dat kleding zo doorsnee is terwijl er maar zo weinig mensen doorsnee zijn. Daar zou eens iets aan gedaan moeten worden. Maar goed, daar heb je nu niets aan. Eerste advies wat ik je wil geven: zorg voor zo min mogelijk ‘onderbrekingen’ in je outfit. Zo kun je bijvoorbeeld beter een jurkje dragen dan een top met een rok, want uit hoe meer verschillende ‘vlakken’ je outfit bestaat, hoe propperiger je zult lijken. Wat betreft de tops: ik zou je aanraden tops te kopen die uitlopen bij de taille. Zo voorkom je het ‘flubbereffect’. Ik vrees dat er ook geen andere oplossing is. Iets anders zou zijn een taillerokje dragen, waardoor je het probleem van je buik oplost, maar wel weer een vlak creëert. Als je je rokje, panty/maillot/legging, en schoenen echter in één kleur houdt dan zou het wel kunnen. Je kunt ook voor een stof kiezen die niet strak aansluit op het lichaam, omdat je als je curvy bent, meestal toch wel genoeg figuur behoudt. En wat betreft je lengte. Je weet vast al dat er lijnen bestaan voor extra kleine mensen, maar die kleding is meestal niet het leukste, dus daar zit je vast niet op te wachten. Dan zou ik je aanraden om in ieder geval een broek te kopen die om je heupen en bovenbenen gewoon mooi en goed zit en hem dan korter laten maken. Als je dit bij een ateliertje doet, kost dit helemaal niet zoveel volgens mij.

Heei!
Ik heb een probleem; ik draag vaag nogal aparte leren en ik begon net genoeg zelfvertrouwen te krijgen om het daadwerkelijk te dragen,
alleen hoorde ik laatst van een meisje dat andere meisjes weer hadden gezegd dat ze mijn kleding helemaal niets vonden.
En, bam, daar was mijn zelfvertrouwen weer op 0,0, en werd het dus weer gewoon H&M basics dragen, waar ik me helemaal niet fijn bij voel.
Maar, hoe krijg ik dat zelfvertrouwen terug om aan te trekken wat ik zelf wil? Ik ben faalangstig, dus dat werkt ook niet echt mee.
I hope you can give me some advice,
xo Sanne.

Hoi Sanne! Ik ben heel erg blij met je vraag. Vooral omdat ik namelijk zelf ongeveer hetzelfde proces heb doorgemaakt, dus ik hoop dat je daarom ook verder kan helpen. Allereerst wil ik je zeggen: dit is wel een proces wat bij je leeftijd hoort en bij je karakter, blijkbaar. Ik klink nu natuurlijk net als een oud wijf, maar het is heel gezond om eerst ergens onzeker over te zijn en uiteindelijk te concluderen dat dat helemaal niet nodig is. Als je nooit onzeker was zou je waarschijnlijk heel arrogant zijn en helemaal niet leuk, houdt dat maar in je achterhoofd ;). Ik zou je als tip willen geven: omring je met mensen die leuk vinden hoe jij bent, met jouw stijl en die ook graag apart willen zijn, op wat voor manier dan ook. Dit helpt heel erg! Ik ben zelf twee keer op Fashioncamp geweest (een kamp voor jongeren die de mode in willen) en ik heb me nog nooit zo op mijn plek gevoeld als daar, omdat daar gerespecteerd werd hoe ik ben. Je zegt dat je faalangstig bent. Naar mijn idee betekent dat zoiets als dat je bang bent om te falen als je moet presteren? Dat is heel vervelend voor je lieve schat, maar je moet niet het gevoel hebben alsof je moet presteren! Op sommige vlakken ja, maar op het gebied van je uiterlijk moet je lekker dragen waar je je lekker bij voelt. Probeer dus alsjeblieft die maatstaaf uit je hoofd te zeggen van de doorsnee meid waar je probeert aan te voldoen. Eén: omdat je daar niet gelukkiger van wordt. Twee: omdat je erachter zult komen dat die maatstaaf helemaal niet bestaat. Succes meid, maar één ding is zeker: dit komt goed, hoe je er over vijf jaar ook bij loopt of wie je ook bent geworden, je vindt wie je wilt zijn (jeetje, wat een gezemel!).

Image Hosted by ImageShack.us
Hé Susanne,
ik zag het leuke artikel over de meiden met een +maatje en ik besloot je mijn probleem maar is voor te leggen.
Ik ben te klein voor mijn leeftijd en dat ben ik altijd al geweest. Dat is ook niet het probleem maar doordat ik zo klein ben zijn er maar weinig kleren die ik pas
en die geen hello kitty logo -niet dat ik iets tegen Hello Kitty heb hoor- op de voorkant hebben. Ook heb ik echt 0% borsten waardoor als ik iets leuk vind het afzakt rond borsthoogte. Heb jij misschien een idee om dit op te lossen?

Hoi Nina. Als je klein bent hoef je echt geen Hello Kitty te dragen hoor, dat op de eerste plaats! Ten tweede: misschien is het een schrale troost… ik vind het persoonlijk mooier als je een stuk kleiner bent, dan een stuk langer (maar dit is inderdaad persoonlijk). Over je lengte: ben creatief, probeer eens wat uit! Wat voor een ander tuniekje is, is voor jou waarschijnlijk een jurkje. Prima toch? En een jurkje wat te lang is kun je met een riempje om de heupen dragen waardoor je hem wat kunt laten bloezen zodat hij wat korter valt. Voor broeken is het vervelend als je erg klein bent, maar voor leggings of maillots maakt het niet zoveel uit. En laarzen zijn voor jou gewoon lekker over the knee, helemaal hip toch? ;). Nee, ik wil je probleem niet bagatelliseren, maar als je klein bent zul je je kleding óf korter moeten maken óf korter moeten laten lijken. Dan je borsten: de algemene regel voor kleine borsten is toch wel dat je volume moet creëren waar het niet is (geldt ook voor billen of wat dan ook!). Dus: zorg voor rushes, sjaaltjes, een tailleriem, zodat het bloest van boven. Zolang het maar niet plat is en dus ook ‘plat’ benadrukt.

Ik hoop dat ik de dames, en andere lezeressen met een soort gelijk probleem, weer een beetje op weg heb geholpen! Als je nu denkt: ik wil ook geholpen worden, dan mag je me altijd mailen op info@veracamilla.nl. Zet in het onderwerp wel even mijn naam of ‘A Touch Of Fashion’ neer, zodat Vera wat dat de mail voor mij bedoelt is.

Echter, waarschijnlijk ga ik geen vragen meer posten, omdat ik wil voorkomen dat ik iedere week deze columns schrijf –hoe leuk en vereerd ik me ook voel hoor! Wat ik wel erg leuk zou vinden is als er nog meiden zijn die geen vraag hebben maar juist een tip of iets anders om te delen (outfit, collage… remember?). Kom maar op dus, met die mails! Mailen kan uiteraard weer gewoon naar info@veracamilla.nl zet in het onderwerp van de mail wel even ‘A Touch Of Fashion’ neer. Dan komt de mail sowieso goed aan.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 22 november 2010 | 36 reacties

Reacties

Door katrien op 22 november 2010 09:19

handige tips! ik denk dat heel veel lezeressen hier wat aan hebben :) ik in elk geval wel

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 22 november 2010 09:42

Grappig zeg, dat zo iedereen weer anders is!

Ik ben gelukkig wel een van de mensen met een standaard figuur. Behalve bij de h&m want daar gaan ze ervanuit dat je 0,0 borst hebt haha
maar ik red me prima gelukkig :)

[Beantwoorden]

Bertine antwoordt op 22 november 2010 om 19:35:

en 0,0 heup & kont.

[Beantwoorden]


Door Eline op 22 november 2010 10:09

Hmm ik ben het wederom niet eens met je tips maar ik zal me deze week inhouden :D

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 22 november 2010 10:24

Ik ben ook klein, maar pas wel heel erg veel (H&M, Only) Ook gewoon bij de vrouwenafdeling kijken en dan XS of S proberen :D

(Werkt bij mij iig)

[Beantwoorden]


Door femketje op 22 november 2010 11:13

handige vragen, ik denk dat velen hier wel wat mee kunnen :D

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 22 november 2010 12:22

leuk artikel maar ik had 1 vraag met een wat duidelijkere uitleg (met plaatjes ed) misschien leuker gevonden. Dan zien we gelijk meer wat je echt bedoeld zeg maar ;) ben benieuwd naar je volgende artikelen!

[Beantwoorden]

SUZANNE antwoordt op 22 november 2010 om 13:13:

snap ik, maar ik ben helaas ook afhandelijk van de dames die mij wat insturen… het is vooral handig als zij illustreren wat ze precies bedoelen!

[Beantwoorden]


Door lisetteeee op 22 november 2010 13:01

handige tips,
ik zelf ben ook klein, maar heb gelukkig wel lange benen.:) ik hang wel altijd net tussen de maten in.. das wel vervelend…
xxx

[Beantwoorden]


Door SUZANNE op 22 november 2010 13:12

@ Eline… nou je mag alles zeggen hoor ;), maar hoeft natuurlijk niet, je mag ook gewoon een andere mening hebben; ).

[Beantwoorden]


Door SUZANNE op 22 november 2010 13:12

SORRY VERA IK HEB GE@T, haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 22 november 2010 om 18:14:

foei!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 22 november 2010 14:28

Handige vragen en antwoorden! Dat van die vlakken wist ik nog niet! :)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 22 november 2010 14:35

voor die laatste, probeer eens bij de zara kinderafdeling, daar hebben ze meestal wel normale en leuke dingen!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 22 november 2010 15:42

Superleuke tips!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 22 november 2010 16:43

Handige tips allemaal! :)
Bij sommige dingen dacht ik echtvan : ooooh. Oke, weet ik dat voor de volgende keer haha :P

[Beantwoorden]


Door Josephine op 22 november 2010 16:44

Heel erg handig en die eerste vraag is erg goed :)

[Beantwoorden]


Door Marijke op 22 november 2010 17:33

Prima tips, toch?

Ik zelf ben 1.75 en heb cup D waar door ik simpele dingen zo als een tunic daar door soms niet past, ook jammer maar goed!

Top artikel hoor ;)!

[Beantwoorden]


Door Silva op 22 november 2010 17:38

Ik vind het het superleuk dit!

[Beantwoorden]


Door rosemarijn op 22 november 2010 18:04

Door Nina op 22 november 2010 18:22

Hee, ik werd net getipt door een meisje dat ik op je site sta, namelijk de foto waar ‘Zara’ onder staat. Zou je voortaan even willen vragen of je die foto mag gebruiken? Ik vind het geen probleem, maar ik krijg er liever wel even bericht van.

[Beantwoorden]

Celeste antwoordt op 23 november 2010 om 19:15:

beetje raar dat ze hier nu niet meer opreageert, ben het helemaal met je eens, dit kan natuurlijk niet zonder toestemming.

wel leuk artikel verder!

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 30 november 2010 om 21:22:

Ja ik vind het ook jammer dat ze er niet op reageert. Maar goed, ik ga er verder geen probleem van maken.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2010 om 01:08:

hoi nina,

sorry, ik heb je reactie niet eerder gelezen. veeeeeeel te laat nu natuurlijk. ik snap je punt, maar bij mijn oproep heb ik gezet dat ik het leuk vond als je collage, e.d. instuurde, daarmee van uitgaande dat het op de site komt, om het met anderen te delen, dat was het doel. daarnaast ben je verder niet herkenbaar toch? maar je hebt helemaal gelijk; kunt hier niet voorzichtig genoeg mee zijn ;). excuus dus.


Door Milou op 22 november 2010 19:08

Wat leuk om te lezen. Zelf heb ik hele lange benen. Dus wanneer de lengte goed is is die boven te wijd. Ziet ie boven goed is de broek 20 cm tekort. Dus het kan soms wel even duren voor ik een broek heb gevonden.

[Beantwoorden]


Door Romy op 22 november 2010 22:55

Leuk dit artikel! Ik heb zelf hele dikke bovenbenen en heb altijd een supergrote maat broek en die hebben ze dan meestal net niet bij winkels:(

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 november 2010 03:01

Leuke en interessante vragen :) Over die eerste vragen, is het ook handig om empire topjes of t-shirtjes te dragen, die vallen dan dus net over je buik heen en een t-shirt met een riem dragen net onder je boezem kan ook vaak erg leuk staan :)

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 23 november 2010 om 03:01:

over die eerste vraag bedoelde ik :)

[Beantwoorden]


Door Sarina op 23 november 2010 09:35

Sanne, draag gewoon waar jij je fijn bij voelt.
En vinden mensen het niks, so what?! Jij hebt ten minste het lef om anders te zijn en er uit te springen!
Ik denk dat het beter is om op z’n tijd een ontzettende fashion-fail te maken dan nooit de ballen te hebben gehad om iets uit te proberen!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2010 om 01:09:

ben het helemaal met je eens!

[Beantwoorden]


Door Mariel op 23 november 2010 15:04

Leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door Esmée op 23 november 2010 16:14

Ik heb gelukkig wel een gewoon figuur en kan alles goed vinden, ook bij de H&M kan ik gewoon alles goed vinden alleen zijn mijn broeken altijd te breed maar in de lengte perfect :p

[Beantwoorden]


Door Kathy op 23 november 2010 17:40

Wat een gedoe met de lengtes. Ik ben dus 1.58 en kan ook bijna niks kopen. Oversized T-shirtjes gaan nog wel, geen probleem dus maar broeken Oh My God. Vréselijk. Ik koop dus het liefste shorts, dingen van ebay uit Azië of kinder broeken van de C&A. Nu denken veel vast wel dat dat er niet uitziet, maar voor kleine meiden is het wel handig. Als je heupen hebt, zijn die broeken geweldig. Je neemt gewoon de meest basic spijkerbroek en dan valt niemand dat op.

[Beantwoorden]


Door Anne op 23 november 2010 20:08

Echt onwijs leuk geschreven!
En wat geef je goede tips! Niet te geloven!:O zoo goeed!:D

xxxxxxxx

[Beantwoorden]


Door Marikee op 26 november 2010 22:46

Voor alle kleine dames een tip (ik ben zelf namelijk ook klein en dun van stuk): kijk eens bij de Primark! Deze hebben kleding voor dames in maat 34 én 32! Heel handig dus en dat is echt geen kinderachtige kleding! Daarnaast heeft H en M een hele leuke en hippe kinderafdeling!

En vaak draag ik shirtjes van H en M in maat 34 of 36 met een riempje erom als jurkje! Dan draag je wel gewoon volwassen kleding, maar wel op je eigen manier! :)

[Beantwoorden]


Door Myrta Demond op 19 april 2011 03:04

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate?

[Beantwoorden]