The Make-Up Basics: Long lasting make-up

Image Hosted by ImageShack.us

Op hoeveel cosmetica verpakkingen staat wel niet dat het product long lasting is of zeker wel een x aantal uur blijft zitten? Ik vind het altijd een afknapper als een product zo’n belofte maakt, vaak kunnen ze het toch niet waar maken.

Vaak zit je make-up aan het einde van de dag niet meer op zijn plek. Gelukkig zijn trucjes om je foundation, oogschaduw, lipstick en nagellak zo lang mogelijk te laten zitten. Ik heb het er al eens over gehad, ook in vorige delen The Make-Up Basics is het kort aan bod gekomen. Maar nu vertel ik jullie het uitgebreid; time for some tips for loooong lasting make-up

Ik denk dat we allemaal wel kunnen zeggen dat een feilloos gave huid schitterend is, maar helaas zijn we niet allemaal gezegend met een huidje zo glad als zijde. Wanneer je foundation er dan eindelijk perfect opzit, wil je natuurlijk wel dat je de hele dag met een flawless skin rondloopt. Een vloeibare foundation blijft beter zitten dan een poeder, omdat een poeder los is en dus makkelijk van je huid af kan waaien. Foundation zit vaster en blijft daarom ook beter zitten. Maar toch kan het zijn dat je foundation halverwege de dag vrijwel van je huid verdwenen is. Regel nummer 1: NIET aan je gezicht zitten. Niet doen! Behalve dat het onhygiënisch is, kun je ook de gezichtsproducten ermee van je gezicht afhalen. Dus dames, lekker van je gezicht afblijven. Dan kun je ook nog een make-up base, basis of primer gebruiken. Dit is meestal een doorzichtig goedje, wat je over je hele gezicht aanbrengt na je huidverzorging, maar vóórdat je foundation aanbrengt. Breng na het aanbrengen van een vloeibare foundation een laagje huidkleurige of doorzichtige poeder aan met een grote poeder kwast. Hiermee ‘set’ je de foundation.

Voor blush geldt ook dat een blush in vloeibare vorm, beter blijft zitten dan een poederblush. Ikzelf ben gek op de Cream Blushes van Nyx (review is onderweg!)

En wanneer dat alles nog niet genoeg is, kan een spray met water of met water en meerdere ingrediënten (TBS Vitamin E Face Mist) er ook voor zorgen dat je gezichtsmake-up -dus ook blush en bronzer- beter blijft zitten.

Als er één ding is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel oogschaduw die gaat creasen.; Wanneer de oogschaduw zich heeft opgehoopt in de lijntjes van je ogen, ziet dat er zo lelijk uit! Wanneer je oogschaduw gebruikt, is het van groot belang dat je daaronder een oogschaduwbasis aanbrengt. Voor oogschaduw, is er net zoals voor je foundation is er een make-upbase, basis of primer. Ikzelf vind de e.l.f. eyeshadow primer heel prettig. Maar ook de NYX Eyeshadowbase en de Hema oogschaduwbasis, zijn prima.

Wanneer je je ogen mooi wilt omlijnen, wil je natuurlijk ook dat dat gekleurde zwarte (of gekleurde) lijntje goed op zijn plek blijft zitten. Vloeibare eyeliner werkt het beste, dit droogt op en hiermee kan je een mooie strakke lijn zetten. Gelliner is wat zachter, maar kun je ook op je waterlijn gebruiken. Oogpotlood blijft het minst goed zitten, maar werkt het makkelijkst. Voor all edrie de producten geldt dat ze het beste blijven zitten wanneer je er een oogschaduw onder draagt. Je oogleden kunnen glad zijn, waardoor ook je mooie winged eyeliner in de lijntjes kan gaan trekken. Met vloeibare eyeliner heb je hier de minste kans op, maar toch raad ik het dragen van een oogschaduw onder je eyeliner/gelliner/oogpotlood aan. Het hoeft geen felle kleur te zijn, een lichte of huidskleurige oogschaduw kan net zo goed gebruikt worden.

Wanneer je mascara niet ouder dan 3 maanden is, moet hij goed blijven zitten. Oude mascara’s kunnen nog al eens van je wimpers afbrokkelen wanneer de dag vordert. Zoals je vast wel kunt begrijpen is dat niet mooi. Er zijn mascara’s met een primer, maar ik vind die persoonlijk slecht tot niet werken. Zorg dat je geen oude mascara gebruikt en dan moet het wel goed zitten. Ook belangrijk: krul je wimpers nooit nadat je mascara hebt aangebracht. Hiermee kun je ook de mascara op je wimpers, maar ook je wimpers zelf afbreken. And that ain’t pretty…

Je lippen de hele dag in dezelfde kleur houden zonder er iets aan te doen… het blijft moeilijk. Zeker wanneer je een ordinaire lipstick gebruikt, kun je het wel schudden. Lipstick is gewoon te romig. Probeer je net aangebrachte lipstick maar eens met een tissue eraf te halen; binnen 3 seconden ben je klaar. Wil je toch dat je lipstick goed blijft zitten? Gebruik dan een lippotlood in dezelfde, of in een lichtere tint. Breng deze over je lippen aan, voordat je de lipstick aanbrengt. En je zult zien datje lipstick beter blijft zitten.

Lipgloss en lipbalsem blijft nooit goed zitten, daarmee zul je de hele dag door blijven smeren. Maar het helpt natuurlijk wel als je niet eet/praat ;)

Lipstains zijn een heel ander verhaal, ik heb er al eerder over verteld. Lipstains trekken echt in je lippen, ze zien er daarom ook heel anders uit als lipstick of lipgloss. Die liggen echt op je lippen. Lipstains geven je lippen geen glans, maar wel kleur. En omdat een lipstain meer in je lippen trekt, blijft het ook een stuk beter zitten.

En last but not least: nagellak. Het is een heuse hype de laatste tijd. Nagellak in de felste kleuren, met holographic glitters of juist matte, we willen het allemaal. Om te zorgen dat je nagellak goed blijft zitten, kun je het beste een base en een topcoast opbrengen. Je brengt 1 laagje basecoat aan voordat je de nagellak naar jouw keuze aanbrengt. Je brengt de nagellak over de basecoat aan wanneer deze droog is. Dan, wanneer je nagels de juiste kleur hebben (na 1, 2, 3?) laagjes, breng je op je opgedroogde nagels een topcoat aan. Zorg er voor dat je ze volledig lakt, tot de rand. Als het goed is, moet je nagellak zeker 4 dagen blijven zitten.

Natuurlijk is de kwaliteit van de nagellak ook belangrijk. De ene nagellak chipt eerder dan de andere. Om te weten welke nagellak goed blijft zitten, zal je ze zelf moeten testen of.. gewoon veel reviews online checken ;)

Bij mij is nagellak er binnen 1 dag af, omdat mijn nagels heel erg slap zijn. Ik kan doen wat ik wil, ik kan de duurste nagellak uit de wereld gebruiken: het blijft niet zitten. Vandaar ook dat ik jullie nooit kan vertellen of een nagellak long lasting is. Sorry daarvoor!

Maar wanneer je gezweet hebt met sporten of omdat het gewoon bloedje heet is, dan zweet je ook je make-up eraf. En natuurlijk ligt het er ook aan wat je doet.
Fiets je naar school en ben je de hele dag druk bezig? Of zit je de hele dag thuis achter de computer? Het is natuurlijk logisch dat wanneer je meer beweegt en/of buiten bent, je make-up soms ook de heftige windbuien niet geheel kan verdragen.

Het ligt natuurlijk ook gewoon aan de kwaliteit van de producten. Zoek daarom altijd op google naar reviews voordat je een product koopt, en zorg ervoor dat de producten die je gebruikt niet oud zijn. Let altijd goed op de geur en de substantie! Wanneer een product anders ruikt of er anders uit ziet, gooi het dan weg.


Reacties

Door anne op 28 september 2010 15:28

handige tips! en weer een heel leuk artikel ;)

[Beantwoorden]


Door loeder op 28 september 2010 15:37

haha dat plaatje is echt grappig!
En weer handig tips natuurlijk..

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 28 september 2010 15:39

Heel leuk artikel! Zelf heb ik ook vaak dat m’n make-up er halverwege af is, maar m’n catrice oogschaduw, wat ik de laatste tijd wel elke dag opheb blijf gelukkig goed zitten ;D

[Beantwoorden]


Door Sharon op 28 september 2010 15:42

Superhandig artikel! :) Nog een kleine tip voor de blush: over de cream blush een poeder blush aanbrengen, dan blijft hij ook langer zitten :) En ik wilde ook nog even zeggen dat ondanks dat het een heel informatief artikel is je het wel leuk brengt, dus ga zo door!

[Beantwoorden]


Door silja op 28 september 2010 15:45

super handige tips heb je weer gegeven veer!!!!

[Beantwoorden]


Door Suzy op 28 september 2010 16:16

Wat leuk geschreven Vera :) Handige tips!

Zelfs heb ik er nooit echt last van dat make-up (te) snel vervaagd/verdwijnt. Da’s het voordeel van een gortdroge huid I guess :P

Maar ’t lijkt me erg lastig en ook balen voor meiden met een vette huid. Zit je make-up er eindelijk netjes op en dan is ’t binnen no time weg :/

[Beantwoorden]


Door Josephine op 28 september 2010 16:27

Haha, inderdaad lang, maar wel erg handig! Ik haat het zo dat als mijn oogschaduw heeft gecreaset en dat vriendinnen dat niet zeggen! Vind ik zo irritant, kom ik thuis zie ik dat het allemaal in lijntjes zit -.-

[Beantwoorden]


Door Kim op 28 september 2010 16:33

superhandige tips.
er was me een foutje opgevallen bij “Wanneer de oogschaduw zich heeft opgehoopt in de lijntjes van je ogen, diet dat er zo lelijk uit!”
het moest natuurlijk ziet zijn :p maar verder een goed artikeltje

[Beantwoorden]


Door Elisa op 28 september 2010 16:43

Leuk en handig artikel weer! :D Alleen, ik poeder mijn vloeibare foundation altijd af maar toch vervaagd het door de dag heen :( heel vervelend!

[Beantwoorden]


Door sanne op 28 september 2010 16:44

wow die vrouw op de foto heeft een laaaaaaaaaaange nek joh! PS-fail?
Handig artikel weer :)

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 28 september 2010 16:44

Super handig! Ik vind vooral oogschaduw irritant die zo tussen die lijntjes gaat zitten!

[Beantwoorden]


Door Frauke op 28 september 2010 16:57

héél handig ! En die foto is wel een beetje fout haha ^^

[Beantwoorden]


Door Wianda op 28 september 2010 17:11

Psssst, “De ene nagellak chipt eerder DAN de andere.” ;)
Super stukje weer! Nagellak blijft bij mij meestal ook maar 1 dagje zitten zonder te chippen :( Vooral als ik ga douchen bladert mijn nagellak af.. Maar heb net een nieuwe topcoat besteld van Konad, ben benieuwd of het dan langer blijft zitten.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 28 september 2010 17:14

@sanne: wooot inderdaad!

@Frauke: en daarom zo leuk ;)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 28 september 2010 17:19

Leuk en informatief artikel weer :) Bedankt!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 28 september 2010 17:35

Superhandig stukje weer :D!
Me likes :D!
Die foto is inderdaad heeerlijk fout maar zo leuk :P

[Beantwoorden]


Door Teddy op 28 september 2010 17:51

Leuk artikel. Ik merk bij de wat langere artikels dat ik geboeid ga lezen, en dat je niet irritant over komt in je posts (als je begrijpt wat ik bedoel haha ;D)

[Beantwoorden]


Door Iris op 28 september 2010 18:22

Handig artikel en *lol* die foto.
Heb alleen wel als ik een topcoat aan wil brengen dat er toch wat kleur op het kwastje terecht komt. Waar zou dit aan kunnen liggen?. De kleurnagellak heb ik wel eerst droog laten worden.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 28 september 2010 18:58

handig artikel! ik gebruik braaf oogschaduw basis en de gosh foundation primer, moet alleen nog eens primer voor je lippen proberen. alleen wat betreft die lipstick, ben ik het niet echt mee eens: een goede lipstick krijg ik er echt niet makkelijk af!

[Beantwoorden]


Door todaysfashioncouture op 28 september 2010 19:00

Erg handig artikel,
veel wist ik wel al,
maar extra duidelijkheid is
altijd welkom (:

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 28 september 2010 19:16

Superhandig artikel:D

[Beantwoorden]


Door Cindy op 28 september 2010 19:29

Omg, wat een barbie x’D

Goede tips! Wist het wel al allemaal maar alsnog erg informatief artikel (:

[Beantwoorden]


Door Dees op 28 september 2010 19:43

Tja, jammer dat ik eerst een uur moet fietsen voor ik op school ben. En er altijd wind staat, of het zo warm is dat het zweet van m’n gezicht loopt..

Wanneer vinden ze de water- wind- zweetproof foundation nou toch uit? ^^’

[Beantwoorden]


Door ais op 28 september 2010 20:06

haaaaa papichulo ik faal al bij regel nummer 1 ! Ik zit echt als een mofo aan mijn gezicht de hele dag; is maar goed dat ik geen foundation draag want zelfs alleen dat kleine beetje blush dat ik voor de leuk opdoe zit na een klein uurtje alweer onder m’n nagels ghehe.

Ik kwam er laatst dus achter dat mijn moeder ook als een idioot aan d’r gezicht zit dus dat zal het zijn ;) Niet dat ik continu met me vingers over me huid wrijf maar gewoon zooo vaak dat ik leun weetjewel met me hoofd op m’n vuist (bij mn kin) of me handen op mn wangen etc.

[Beantwoorden]


Door Dees op 28 september 2010 20:27

@ ais
Ja dat heb ik ook, ik laat m’n hoofd altijd leunen op m’n handen. Op elke mogelijke manier xd

Gewoon een te groot en zwaar hoofd +)

[Beantwoorden]


Door Sabje op 28 september 2010 21:18

Ik gebruik zelf geen basis..naja nu jok ik, ik gebruik alleen oogschaduw basis. Soms werk ik mn make up bij maar ik gebruik eigenlijk weinig make up. Mascara,oogpotlood,lipcare en soms een blush en met feestjes/uitgaan oogschaduw. En dat laatste wil ik wat vaker doen maar ik kan bijna tegen geen enkele oogschaduw met mn parfum-mix allergie. helaas

[Beantwoorden]


Door Judith op 28 september 2010 23:39

Heb je wel al ooit een nagelverharder gebruikt? Ik had ook hele slappe nagels en dacht dat het nooit goed zou komen, maar ik heb 2 weken een kuur gedaan met de extra strong nagelverharder van Herome en ik gebruik hem nu altijd als basecoat en mijn nagels zijn nu harstikke sterk.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 29 september 2010 07:32

@Teddy: Thanks!

@Iris: Dan is de lak waarschijnlijk toch niet helemaal droog. Maar als het er wel mooi uitziet, is het geen probleem.

@ais: Heb ik ook hoor! :O

@Judith: ja, hielp niets. Maar ik had niet die van Herome, misschien die toch maar eens proberen.

[Beantwoorden]


Door Eline op 29 september 2010 11:26

Oh mijn hemel wat een barbie op dat plaatje!

[Beantwoorden]


Door Suze op 29 september 2010 17:50

Leuk artikel weer!
Wil je misschien ook een artikel over nagels schrijven en al die dingen die daar mee te maken hebben??

[Beantwoorden]


Door Denaa op 28 maart 2011 18:57

Heel fijn en heel handig deze tips!
Thanks <3

[Beantwoorden]


Door alanah op 15 juli 2011 12:19

goede tips!!
mr die vrouw van dat plaatje is best creepy :eww:

[Beantwoorden]