Giving Back

Velen van jullie viel het op dat ik gister zo erg straalde in een filmpje. Nou kan dat aan meerdere dingen liggen (Zoals het feit dat ik er achter ben gekomen dat ik erg mooie zuigzoenen kan zetten), maar ook aan het feit dat ik gister naar Delft afrees om daar voor ongeveer 150 jongeren wat te vertellen over mijn site. De shoplog van gister heb ik een paar uur voordat ik naar Delft vertrok opgenomen, en ’t is niet zo dat ik normaal zo’n ongelooflijke chagrijn ben, maar nu was ik extra blij en enthousiast.

Image Hosted by ImageShack.us
Larissa, Esther en ik.

Een paar weken geleden werd ik door Esther en Larissa van Kroeskontrol gevraagd of ik misschien in een presentatie, die zij in Delft over Social Media gingen houden, 10 minuten lang wat over mijn site wilde vertellen. Dat leek me onwijs gaaf! Extra gaaf was de groep waarvoor ik het deed. De presentatie maakte onderdeel uit van het Symposium/congres dat werd gehouden voor Giving Back, een organisatie voor talentvolle en ambitieuze scholieren die op het HAVO of VWO zitten en vanwege hun achtergrond het wat moeilijker hebben. Zij hebben coaches die hun begeleiden en helpen, en gister was er een middag georganiseerd om nieuwe coaches en vrijwilligers te werven.

Voor dit congres moest ik naar het TU in Delft, een plek waar ik nog nooit was geweest en gelijk overrompeld werd door de enorme gebouwen die daar stonden! Ook eenmaal binnen in de zaal bleef ik maar kijken naar de grote ruimte, maar vooral ook naar de studenten. Ik ben een best wel wit meisje, afkomstig uit een best wel witte buurt, die op een witte basis-en middelbare school heeft gezeten. Hier zat ik tussen allemaal verschillende culturen en mensen, en misschien klink ik nu als een totale idioot, maar ik vond het echt mooi om dit te zien.

Image Hosted by ImageShack.us
Aan het begin van mijn presentatie kwam mijn Hyves pagina aan bod, met natuurlijk Don Diablo op de achtergrond.

Image Hosted by ImageShack.us
Hier ben ik al druk aan het vertellen over mijn site. Sorry voor de slechte, bewogen foto’s. De fotograaf *mijn vader* is nogal onervaren (;

Vroeger had ik onwijze faalangst. I’m talking bout complete black-outs onder proefwerken en alles doen om onder een presentatie uit te komen. Later durfde ik wel te presenteren maar dat ging gepaard met stotteren en praten in de 10de versnelling. Inmiddels ben ik vrijwel volledig van mijn faalangst af en vond ik het zowaar leuk om voor een grote zaal te presenteren! Ja, een beetje last van trillende handjes en een geheugen als een vis heb ik nog wel, maar ik hou van aandacht!

Image Hosted by ImageShack.us

Mijn site op een héél groot scherm en ikzelf als madurodammeisje ervoor!

Image Hosted by ImageShack.us

Na afloop kreeg ik dit tegeltje van Esther en Larissa, die ‘Van Wanten Weten’ bij mij wel vonden passen. Echt een super lief kadootje, maar of het waar is..? (;

Mijn sieradenlijn kwam in de presentatie ook nog aan bod en natuurlijk mochten de jongeren na afloop vragen stellen. Ze durfden van alles te vragen en dat vond ik ook onwijs leuk. Ze vroegen o.a wat het doel van mijn site was (dat blijft een moeilijke vraag), maar ook of ik advertenties plaatste en hoeveel geld ik daar dan voor kreeg. Er werden best wel lef vragen gesteld, maar die vind ik juist leuk om te krijgen.

Toen de presentatie afgelopen was kreeg ik nog een bosje bloemen en nog wat leuke reacties van mensen uit het publiek (De opgestoken duimen en het applaus meegeteld). Het was echt een erg leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar!


Reacties

Door Josephine op 14 maart 2010 15:43

Oooh, dit is echt heel leuk voor je! Echt leuk joh!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 14 maart 2010 15:46

Leuk dat je dat mocht doen!

[Beantwoorden]


Door Suzy op 14 maart 2010 15:47

Echt leuk joh! Super dat je dat zo durft! :)

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 14 maart 2010 15:50

Wat ontzettend tof! Echt stoer dat je dat gedaan hebt, ik heb zelf ook enorme faalangst. Niet fijn, hoe ben jij er vanaf gekomen?

Je was laatst weer op tv toch? Is dat ergens terug te zien?

[Beantwoorden]


Door Denise op 14 maart 2010 15:57

Leuk! Heb zelf ook nogal last van faalangst, dus echt superknap dat je dit gedaan hebt :D

[Beantwoorden]


Door Manon op 14 maart 2010 16:00

Oehh, wowww, de TU Delft ben je dus geweest hea? Daar wil ik gaan studeren :), is het een beetje een mooi gebouw ;)??

Echt superleuk dat je dit kon doen zeg :)!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 14 maart 2010 16:03

Wauw wat leuk!

[Beantwoorden]


Door daimy op 14 maart 2010 16:16

super leuk dat je dat mog! :D

[Beantwoorden]


Door Angel op 14 maart 2010 16:19

Leuk! Ik ben heel erg blij voor je :)

[Beantwoorden]


Door Elisa op 14 maart 2010 16:23

Wauw wat gaaf dat je dat mocht doen zeg!

[Beantwoorden]


Door Jill op 14 maart 2010 16:34

Gaaf! :).
D

[Beantwoorden]


Door Anouk op 14 maart 2010 16:46

Super leuk! Echt jammer dat je deze presentatie niet aangekondigd hebt, ik woon namelijk in Delft en had wel willen komen kijken, als dat mogelijk was! Zo te zien aan de zaal was het in het gebouw van Industrieel Ontwerpen zeker? Ik volg je site al een half jaar en vind het elke dag leuk om te lezen! Keep on going! xx

[Beantwoorden]


Door REBECCA op 14 maart 2010 16:50

Oh wat super vet :D
daar had ik ook wel bij willen zijn
heel erg leuk dat je dit mocht doen

zelf heb ik jammer genoeg nog heeel erge angst voor praten tegen grote groepen ;(

[Beantwoorden]


Door Nicole op 14 maart 2010 16:51

Oooh wat leuk!!:) wat zag je er ook slank uit xx

[Beantwoorden]


Door margaux op 14 maart 2010 17:06

Woow , zou ik nooit durven, echt heel leuk dat he dat heb mogen doen !

[Beantwoorden]


Door Lynet op 14 maart 2010 17:14

zo leuk! ik vind het altijd leuk dat jou stukjes niet zo serieus zijn! zoals je opmerkingen over je zuigzoenen (ook al meen je dat misschien wel =p)en het madurodam meisje.
heel leuk geschreven en natuurlijk super dat je hiervoor word gevraagd!

[Beantwoorden]


Door danique op 14 maart 2010 17:30

hahaa ik woon in delft, superleuk dat je dat mocht doen!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 14 maart 2010 17:35

Klinkt echt heel erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 14 maart 2010 17:53

Superleeeeeeuk!

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 14 maart 2010 18:01

Wat leuk!
Kben echt blij voor je!
x

[Beantwoorden]


Door Marieke op 14 maart 2010 18:13

Wat heb jij een práchtig figuur!

Supervet ook dat je zoiets mocht doen,
zelf heb ik heeel erg faalangst, merk echt dat ik daardoor soms kies dingen niet te doen. ;$

[Beantwoorden]


Door esmay op 14 maart 2010 18:13

superleuk! :D
leuk teggeltje ook! :)

[Beantwoorden]


Door Ann op 14 maart 2010 18:41

Wow, wat leuk dat je dat hebt mogen doen!

[Beantwoorden]


Door Raisa op 14 maart 2010 18:47

Ik woon ook in delft, haha toevallig!
je bent trouwens echt een mooi meisje hoor! (:

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 14 maart 2010 20:29

Goed bezig meid, ga zo door! Klinkt heel tof, en stiekem word ik een beetje jaloers. Maar dat betekent niet dat dit je niet gegund is, want dat is het je! Niet zomaar, maar omdat je het gewoon kunt. (En omdat ik je hilarisch vind, ik heel positieve zin.)

[Beantwoorden]


Door lisa op 14 maart 2010 20:50

aaaaah ik woon echt heel dicht bij delft!
had het echt willen zien =]
xx

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 14 maart 2010 21:49

Wat gaaf zeg dat je dat mocht doen! Ik zou echt niet weten wat ik zou moeten vertellen :P
Watvoor ‘lef’ vragen heb je nog meer gehad? Ben daar altijd wel erg nieuwsgierig naar :p

[Beantwoorden]


Door Marieke! op 15 maart 2010 01:04

Heel erg leuk zeg :-) Wat een kans!

[Beantwoorden]


Door Susan op 15 maart 2010 09:29

Ik ben heel erg benieuwd naar je zuigzoenen verhaal haha!!

[Beantwoorden]


Door Lene op 15 maart 2010 13:20

Heyyy, ik dacht al die achtergrond komt me bekend voor.. TUDelft is mijn voormalige universiteit :D :D leuk!!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 15 maart 2010 15:28

Oehhhh een vriendje??

[Beantwoorden]


Door Vera op 15 maart 2010 16:41

Wat tof dat je dat mocht doen zeg! Respect, ik zou dat denk ik niet durven. Een presentatie houden voor de klas vind ik al eng :p

(En nu ben ik als nieuwschierige benieuwd hoeveel je nou verdient met ads hihi)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 15 maart 2010 17:19

wat leeuk voor je! dat is vast een super leuke dag geweest!
maaaareh, do you have a boyfriend?
over die zuigzoen, haha.

[Beantwoorden]


Door Regina op 15 maart 2010 18:35

wow echt gaaf, en wat een mensen :o echt veel

[Beantwoorden]


Door Maris op 15 maart 2010 19:25

Wat superleuk dat je dat mocht doen! Delft lijkt me best gaaf om er heen te gaan! :) Ik zou sowieso niet durven te presenteren… ik heb woensdag een presentatie :P

xxx

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 15 maart 2010 21:32

Ik heb geen vriendje! Maar dat hoeft toch ook niet persee? ;)

[Beantwoorden]


Door Patricia op 16 maart 2010 16:58

Zooo gaaf dat je dat mocht doen! Ik zou het echt niet durven!!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 16 maart 2010 17:55

Gaaf zeg:D!! Haha wat grappig dat je het zo apart vond om verschillende culturen te zien, zelf kom ik ook uit een ‘witte wijk’ maar ik zit op de Hogeschool Rotterdam en kom vaak in Rotterdam zelf dus ben het eigenlijk zoooo gewend en vooral op school hebben we het heeeel veel over culturen

[Beantwoorden]


Door Ilse op 17 maart 2010 18:53

Haha ik woon ook al in Delft :P
dat er zulke hoge gebouwen waren in de TU wijk was me nooit zo opgevallen eigenlijk. voortaan zal ik beter kijken. Ik vind het daar al best oud trouwens. Maar ik weet niet hoe dat gebouw er van binnen uitziet

[Beantwoorden]


Door Esmee op 18 maart 2010 12:33

Wat zag (zie) je er ontzettend leuk uit! Ontzettend leuk dat je deze presentatie mocht geven.

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 19 maart 2010 14:02

[…] toen ik vorige week zaterdag naar Delft ging, wilde ik toch wel graag een jurk aan. En omdat het toch niet zo warm was, vond ik dat ik best […]


Door Tamar op 20 maart 2010 20:37

Hoiihoii

ik ben Tamar en ik zit bij Giving Back.. erg leuk dat je ons kwam vertellen over je website.. ik had eerlijk gezegd nooit van je website gehoord, maar ben na de presentatie toch wel even gaan kijken.. erg leuk hoor!

groetjes
tamar

[Beantwoorden]


Door xMarteee op 22 maart 2010 15:58

Ben je vanzelf van je angst afgekomen?
Want ik heb namelijk precies hetzelfde bij presentaties.. :s

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 27 maart 2010 23:17

Hah wat grappig, ik heb in Giving Back gezeten :)

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 25 november 2010 20:11

Dat is echt heel erg tof ;o

[Beantwoorden]


Door Kathy op 22 januari 2011 23:42

Wat is er toch zo bijzonder aan de TU? Iedereen in Delft vindt die gebouwen op UFO’s lijken xD

[Beantwoorden]