Aangeraakt worden

Aan de ene kant word ik graag aangeraakt. Ik ben dol op massages en het liefst word ik de hele avond terwijl ik een nieuwe Suits aflevering kijk, over mijn rug gekriebeld door Jeffrey. Maar aan de andere kant vind ik het moeilijk om naar iemand affectie te tonen en heb ik echt moeten leren dat mijn beste vriendinnen me niet wegduwen als ik ze een knuffel wil geven. Sanex vroeg mij om meer over mijn relatie met aanraking te vertellen.

Dat is iets waar ik wel lang bang voor ben geweest. Door dingen die er in het verleden zijn gebeurd, zoals vriendinnen waar het niet mee boterde, begon ik steeds afstandelijker te worden om mezelf te beschermen. Ik ben heel gevoelig aangelegd, waardoor een afwijzing hard aankomt. Zeker als het van iemand komt waar ik om geef.

Na de puberteit en toen ik steeds meer met andere YouTubers begon op te trekken, begon ik te ontdekken hoe fijn het kan zijn als iemand van wie je houdt je aanraakt. Of het nou een knuffel, een troostende aanraking, of een hele ‘normale’ hand op je rug is. Mijn vrienden vonden het doodnormaal om zo met elkaar om te gaan, dat ik het ook steeds normaler begon te vinden. Tegenwoordig waardeer ik het zelfs enorm en vind ik het fijn om een vriendin te laten zien dat ik om haar geef, maar op de juiste manier affectie tonen is nog steeds wel iets wat ik aan het ontdekken ben.

sanex

Aanraking maakt oxytocin los, waardoor mensen zich geliefd voelen, het maakt mensen bewust van dat je om hen geeft en het geeft energie om door te gaan, maar kan je bijvoorbeeld ook helpen tegen angstgevoelens. Ik heb dit zelf ook al vaak ervaren, toen ik een vriendin knuffelde na een begrafenis bijvoorbeeld, maar ook wanneer Jeffrey mij knuffelt wanneer ik in paniek ben. Sanex maakte er een mooie, korte video over die je aan het begin van de blogpost kunt bekijken. Aandacht voor jezelf hebben en jezelf aanraken is ook belangrijk en hoeft niet gelijk seksueel te zijn. Je lichaam verzorgen en bijvoorbeeld onder de douche wassen met douchegel en naderhand insmeren met bodylotion, is ook aanraking.

Word jij graag aangeraakt en wil je kans maken op een wellness-voucher t.w.v. € 100 of een Sanex verwenpakket? Deel jouw favoriete aanrakings moment op instagram met de hashtag #SanexTouch!

Word jij graag aangeraakt?

Deze blogpost is gesponsord door Sanex.

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 1 november 2016 | 3 reacties

Reacties

Door Manon op 1 november 2016 12:11

wow heel herkenbaar. ik herken mijzelf hier ook in. dat ik schrik als iemand zijn of haar arm om mij heen legt. ik weet dat eigenlijk niet goed wat ik dan hiermee aan moet. ook door het verleden door veel pesten is dit bij mij ontstaan. bij familie heb ik dit niet maar bij de buitenwereld wel. het ontdooit langzaam en ik leer beetje bij beetje hoe dit nu wel moet zonder er onzeker over te zijn.

liefs Manon

[Beantwoorden]


Door Mief op 1 november 2016 17:25

Mooi artikel!
Ik word er meestal ongemakkelijk door, en zoals Manon al zei, het is bij mij ook ontstaan door het pesten. Mijn vriendinnen uit de klas wilden niet meer met mij afspreken en omgaan omdat ze dachten dat ze dan ook gepest zouden worden.
Ik weet nooit zo goed wat ik moet doen als mensen die ik niet zo goed ken mij opeens knuffelen ofzo:/ ik knuffel gewoon terug dat is het niet maar ik voel me er erg ongemakkelijk door.
Bij mn beste vriendinnen en familie heb ik dit niet. Na een hereniging met een vriendin die ik lang niet heb gezien is dat heel erg (leuk:))
Zodra we elkaar zien rennen we op elkaar af en knuffelen we elkaar! We zijn al een paar keer gevallen (oeps)

In ieder geval: ik herken mijzelf hier redelijk in.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 6 november 2016 11:47

Knuffel heel wat af, vooral met m’n kinderen en uiteraard partner, maar ook goede vrienden en m’n ouders geef ik een knuffel als ik ze zie of bij het afscheid nemen. In een onderzoek is ooit aangetoond bij baby’s die werden geknuffeld dat ze een goede basis meekregen. De baby’s die nooit werden geknuffeld werden ziek en de dood volgde Dat is toch verschrikkelijk! Zoals de comments ook al aangeven psychische pijn heeft invloed op de manier waarop je aanrakingen kan verdragen en waarderen. Andersom kan een aanraking kan dus ook helend werken en dat is zo belangrijk! Geef elkaar een knuffel of deel een compliment uit, het maakt de wereld een heel stuk mooier!

[Beantwoorden]