A Touch Of Fashion: Mijn favoriete modellen

Eén keer in de twee weken vind je hier een blogpost van Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten en liefde voor mode.

Hoewel de meningen er tegenwoordig over verschillen, is een model toch echt wat anders dan een kleerhanger. Een model voegt iets toe aan een kledingstuk: een uitstraling. Dat maakt dat modellen een ontzettend belangrijk element uit de modewereld zijn. En dat ik denk dat, na tweeënhalf jaar A Touch Of Fashion, het eens tijd wordt dat zij hier wat aandacht krijgen.

Saskia de Brauw (Nederland)

Een inkoppertje, want ik deelde Saskia afgelopen week al op Instagram. Daarvoor moet je me wel volgen, maar dat doe je natuurlijk ;). Hoewel ik vrouwelijkheid (en daarmee bedoel ik iets anders dan vrouwelijke vormen) wel een belangrijk element vind bij een model, maak ik voor Saskia graag een uitzondering. Nadat zij de cover van L’Officiel sierde, afgelopen april/mei, heeft ze mijn hart veroverd.

Bron afbeeldingDoutzen Kroes (Nederland)

Moet ik hier nog iets invullen? Ik denk dat er mensen zijn die lovender zijn dan ik over Doutzen (mijn wederhelft is er al één van), maar zij mag alsnog niet in dit rijtje ontbreken. Vooral niet na haar laatste editorial in Vogue Paris. Wát een model!

Bron afbeelding


Daphne Groeneveld (Nederland)

Daphne herken je nog van een kilometer afstand: haar gezicht is zó karakteristiek! Aangezien ze jonger is dan ik, denk ik dat ik toch eens zeer ernstig naar mijn carrière moet kijken, gezien die van haar. Daphne vind ik net een jong eentje: ze heeft zoiets onschuldigs.

Bron afbeelding


Giselle Bündchen (Brazilië/Duitsland)

Giselle heeft mij echt ingepakt met haar campagnes voor Esprit. Wat is ze puur op die foto’s! En wat misschien nog belangrijker is: ze straalt er, wat mij betreft, een zelfverzekerdheid op uit.

Bron afbeelding


Constance Jablonski (Frankrijk)

Haar naam komt je wellicht niet bekend voor, maar haar beelden voor Estée Lauder des te meer, verwacht ik. Op die foto’s vind ik Constance op haar mooist, en kun je goed zien hoe verfijnd haar gezicht is.

Bron afbeelding


Bambi Northwoord-Blyth (Australië)

Tja, wat wil je als je Bambi heet? Dan ben je een soort voorbestemd, lijkt mij. Deze dame kwam, zag en overwon met haar wenkbrauwen. Ondanks haar perfecte gezicht, geven die wenkbrauwen een donkere kant en iets mysterieus aan haar uiterlijk.

Bron afbeelding


Jess Hart (Australië)

Beroemd om haar spleetje (tussen de tanden, doh), mooi om haar spleetje. Imperfecties maken de mens. Maar aangezien zo’n spleetje één van de zeven schoonheden is, is er wellicht helemaal niets imperfects aan. Het mooie aan Jessica Hart vind ik dat ze zowel commercieel als high fashion kan “zijn”.

Bron afbeelding


Ik merk dat ik steeds meer voor karakteristieke gezichten val, in plaats van symmetrische gezichten. Zo was ik eerder ontzettend fan van Abbey Lee en Anja Rubik. Als je hen vergelijkt met bovenstaande gezichten, dan snap je waarschijnlijk wat ik bedoel. Natuurlijk zijn er véél meer die ik aan bovenstaand rijtje zou kunnen toevoegen, maar ik denk dat je van dit moois voorlopig wel even genoeg onder de indruk bent.

Wat vind jij belangrijk bij een model? En heb je een favoriet model?

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 8 oktober 2012 | 82 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Ellen op 8 oktober 2012 16:24

Mijn favoriete model is Rosie-Huntington Whitely, zij heeft zulke mooie jaloersmakende lippen ^^) En Doutzen is natuurlijk ook één van mijn favorieten.

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 8 oktober 2012 om 17:25:

Oh ja, Rosie is inderdaad ook echt een plaatje! Al komt zij wel dicht in de buurt van het stereotype Barbie. Ik vind nog een ouder model prachtig, maar kom zo gauw niet op haar naam. Ze werkt nu vooral als fotografe. Franse van afkomst, dacht ik, en brunette. Love her looks! <3

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 18:59:

toch niet carla bruni hè ;) ?

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 11 oktober 2012 om 00:18:

Neeeeee definitly not Bruni! Oooooh hoe heet die mevrouw nu?


Door Maaike op 8 oktober 2012 16:26

Leuk artikeltje. Ik moet spontaan denken aan de videoclip van George Michael met het nummer Freedom, met al de topmodellen van begin jaren 90 in 1 videoclip.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:00:

oh die clip ken ik niet :(

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 8 oktober 2012 16:28

Wat leuk, zo’n artikel over modellen! Ik vind Doutzen Kroes toch de mooiste, haha :)

[Beantwoorden]


[…] Deze A Touch Of Fashion gaat over dames met een beroep die als één van de mooiste van de wereld moet worden gezien. Maar die tegelijkertijd, dat is natuurlijk ook wel algemeen bekend, een heel harde werkmentaliteit vereist. Ik heb het natuurlijk over modellen! Doutzen, Kate, Naomi, máár: er zijn er meer. Mijn bekende en minder bekende favoriete modellen kom je tegen in deze nieuwe A Touch Of Fashion.  […]


Door Lana op 8 oktober 2012 16:30

Leuk artikel! :) Mijn favoriete model is Twiggy.

[Beantwoorden]


Door Nora op 8 oktober 2012 16:30

Bianca Balti :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:00:

die moest ik even googlen hoor, maar ja: inderdaad mooi! :O

[Beantwoorden]


Door sara op 8 oktober 2012 16:31

Leuk! Ik vind doutzen toch de leukste :)
xx♥

[Beantwoorden]


Door Paulien op 8 oktober 2012 16:32

Ik mis Ymre Stiekema in het rijtje! Die vind ik echt prachtig.

Het moet trouwens eendje zijn en niet eentje.. Verder leuk artikel!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:02:

sorry voor de spelfout!

en ymre staat er bewust niet tussen, i’m sorry

[Beantwoorden]

Saartje antwoordt op 9 oktober 2012 om 13:19:

vind je haar geen mooi model?

[Beantwoorden]


Door Claire op 8 oktober 2012 16:35

Is die laatste niet van een h&m campagne of zo? X

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:02:

o.a. ja

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 8 oktober 2012 16:38

Mijn favoriete model is Doutzen Kroes! Ik vind haar echt prachtig, ook zonder dat ze al die make-up of mooie kleding draagt. Ze lijkt me ook erg aardig en sociaal. Ik vind het belangrijk dat een model buiten het modellenleven ook een normaal leven heeft en niet extreem dun is.

[Beantwoorden]


Door Loes op 8 oktober 2012 16:38

Wow, ik dacht even dat de eerste foto Justin Bieber was :’)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:01:

hahahaha, hier moest ik even hardop om lachen :D

[Beantwoorden]


Door Fler op 8 oktober 2012 16:42

Doutzen kroes! (love)

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 8 oktober 2012 om 16:42:

Oeps, fleur is de naam xdd

[Beantwoorden]


Door Laura op 8 oktober 2012 16:44

Mijn favoriete model is francisco lachowski, omdat hij zooooo knap is. :doh:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:01:

ja, we hebben het nog niet eens over mannen gehad…

[Beantwoorden]


Door jiske op 8 oktober 2012 16:54

I <3 doutzen… ook de naam

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 8 oktober 2012 16:56

Daphne groeneveld vindt ik zo mooi! Vooral in die campagne voor h&m met die bordeaux-rode trui! Wauwie

[Beantwoorden]


Door Kim op 8 oktober 2012 16:57

Jaaa Doutzen, wie vind haar nou niet geweldig? Doutzen en Frida Gustavsson zijn mijn favorieten :-)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 8 oktober 2012 16:59

Ah, mijn favoriete model is ook Doutzen :) Zij straalt!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 8 oktober 2012 17:04

Doutzen vind ik echt prachtig :), Elza trouwens ook.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Dainty Little Moonbeams op 8 oktober 2012 17:06

Wat een leuk artikel :D!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 8 oktober 2012 17:12

wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Shirley op 8 oktober 2012 17:19

Ik HOU van Daphne Groeneveld (love)

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 8 oktober 2012 17:31

Inderdaad, mooie modellen! Hoewel eigenlijk veel modellen helemaal niet mooi zijn maar meer speciaal, bijzonder. Dat ze hun eigen gezicht hebben zeg maar. Een beetje moeilijk uit te leggen maar ik denk dat je me wel begrijpt. Natuurlijk heeft iedereen een eigen gezicht en is iedereen mooi, je moet gewoon nét goed op die ene foto staan, haha.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:03:

ja ik begrijp het ;)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 8 oktober 2012 17:38

Ik vind zelf Doutzen echt nog altijd het mooist. Wat is dat een prachtige vrouw, echt mijn ‘droomvrouw’ als ik op vrouwen zou vallen!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 8 oktober 2012 17:47

Mijn favoriete model is Doutzen, ze is gewoon zo mooi! Ik vind alle modellen mooi die jouw favoriet zijn.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 8 oktober 2012 17:52

Ik vind iemand altijd mooi als diegene uniek is en daar ook trots op is.

[Beantwoorden]


Door Char op 8 oktober 2012 17:52

Jessica Stam en Barbara Palvin. Zonder twijfel.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 8 oktober 2012 17:58

leuk artikel (: !
doutzen kroes vind ik het beste!
x

[Beantwoorden]


Door ... op 8 oktober 2012 18:16

ik vind Daphne ook super maar mijn number 1 is en blijft Lara Stone!
Wat vind ik haar geweldig mooi! Zij durft ook “lelijk” te zijn en sommige mensen kunnen dat niet waarderen maar vind haar echt prachtig!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:04:

ja in dat laatste heb je zeker gelijk!

[Beantwoorden]


Door Christel op 8 oktober 2012 18:19

Bambi is een heel mooi model! Met recht in dit rijtje!
Ik heb zelf echt niks met Doutzen Kroes maar begrijp wel wat andere mensen in haar zien. Zolang ze foto’s zoals deze uit Vogue doet vind ik haar wel mooi, als ze wat meer normale fotos maakt vind ik haar echt niet boeiend.
Giselle vind ik dan wel weer heel erg leuk!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:04:

dat met doutzen heb ik eerlijk gezegd ook een beetje ;)

[Beantwoorden]

Martine antwoordt op 8 oktober 2012 om 21:29:

Ik vind Doutzen ook niet boeiend of bijzonder mooi en heb er weinig mee. Ben ik toch niet de enige ;)

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 8 oktober 2012 18:23

Ik ben gek op Doutzen! :yes:

[Beantwoorden]


Door Kelly te Winkel op 8 oktober 2012 18:27

Prachtige meiden voor Daphne en Bambi vind ik mooi, heel tegenovergesteld van elkaar toch hebben ze allebei iets aparts en dat vind ik vaak mooi bij modellen.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 8 oktober 2012 18:43

Doutzen en Daphne for sure. Verder Candice Swanepoul!

[Beantwoorden]


Door Janine op 8 oktober 2012 18:52

Leuk artikel. Eentje = eendje, trouwens.. (A)

Hoe komt het trouwens dat er bij de artikelen van Suzanne altijd zo’n rare comment staat? Waarin haar eigen artikel gequote is..? Dat vraag ik me echt al tijden af, hahaha..

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:05:

omdat alle a touch of fashion-artikelen op mijn site staan doorgelinkt, en wanneer er een artikel van iemand op een wordpress site wordt doorgelinkt, dan ontvang je zo’n reactie (waarom weet ik niet).

sorry voor het eentje!

[Beantwoorden]


Door emma op 8 oktober 2012 18:57

Wat een tof artikel, modellen voegen inderdaad echt iets toe (als het goede modellen zijn iig) Mijn all time favorite was altijd agyness deyn, haar eigen stijl is ook gewoon zo tof. Daarnaast vindt ik alice dellal ook erg cool, al wordt zij niet zo vaak geboekt en staat ze meer bekend om haar stijl (&kapsel) en abby lee vind ik ook tof (A)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 20:50:

hé emma! ik mis jouw reacties op mijn blog :(

[Beantwoorden]

emma antwoordt op 10 oktober 2012 om 20:03:

sorryy!! Ik mis reageren!! Zeer binnenkort staat er een ‘reacties achterlaten bij fiap sessie’ ingepland :yes:

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 8 oktober 2012 18:59

Doutzen is zo mooi vind ik <3. Ik vind Shui Pei en Ming Xi erg mooie modellen :).

[Beantwoorden]


Door Wing op 8 oktober 2012 19:05

Doutzen echt een geweldig model. Victoria Beckham en Kate Winslet hebben zeker ook elegante en mooie dames.

[Beantwoorden]

Wing antwoordt op 8 oktober 2012 om 19:07:

*hebben = zijn Ik weet niet tot hoeverre ze modellen zijn geweest. Maar zeker geschikt om te stralen in kledingstukjes.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 8 oktober 2012 19:13

Ik vind Rosie Huntington-Whitely, Candice Swanepoel en Behati Prinsloo echt super (:

[Beantwoorden]


Door lisanne op 8 oktober 2012 19:25

hee , wat een leuke modellen ! wil je mischien een make over filmpje maken van cristina aqulera maken
? xx

[Beantwoorden]


Door Demi op 8 oktober 2012 19:35

I love love love Cara Delevigne haar wenkbrauwen zijn zo mooi!

[Beantwoorden]


Door di op 8 oktober 2012 19:45

Van Nederlandse modellen vind ik lonneke engel toch ook wel erg mooi!!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 oktober 2012 om 20:50:

klopt! ik twijfelde nog over haar…

[Beantwoorden]


Door Thérèse op 8 oktober 2012 19:50

leuk artikel, alweer hihi

[Beantwoorden]


Door Marloes op 8 oktober 2012 19:52

Daphne Groeneveld en Doutzen zijn wel mijn favoriet. Ik vind het belangrijk dat een model uitstraling heeft.

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 oktober 2012 20:08

Vriendin van mij: Marije Popping! Wiehoeee

[Beantwoorden]


Door P op 8 oktober 2012 20:45

Cara delevigne <3

[Beantwoorden]


Door Axelle op 8 oktober 2012 21:02

Ze zijn allemaal supermooi ,
maar Doutzen & Daphne springen er echt uit , wauw ! :)

xoxo Axelle

[Beantwoorden]


Door Rose op 8 oktober 2012 21:17

Who doesn’t love doutzen?! leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Leonie op 8 oktober 2012 21:22

Ik vind Miranda Kerr erg mooi maar er zijn zoveel mooie modellen! Je kunt eigenlijk niet kiezen omdat ze allemaal een ander mooi iets hebben!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 8 oktober 2012 21:54

Leuk! Ik vind Doutzen Kroes, Lara Stone, Giselle Bündchen, Daphne Groenevelt heel goed. En van ANTM vond ik Allison Harvard

(check dit! http://weheartit.com/entry/31336211/via/my_moments)

Raina Hein én Sophie Sumner echt supergoed, oké dat zijn er best veel ^^ Oh en natuurlijk, niet te vergeten, Lana del Rey, ze kan ook zo goed zingen! Ik vind het belangrijk bij een model dat ze een mooie ‘echte’ lach hebben, en dat ze oprecht overkomen (:

[Beantwoorden]

emma antwoordt op 10 oktober 2012 om 20:06:

jaaa Raina, zij is cool!!! En net als Allison ‘ontdekt’ via antm, waar wel meer mooie modellen in rondlopen :-)

[Beantwoorden]


Door Lies op 8 oktober 2012 21:58

Leuk artikel! Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een favoriet model, maar wat ik belangrijkste vind is denk ik toch wel het gewicht. Dat ze er qua gewicht wel gewoon gezond uitziet en niet te extreem dun is.

[Beantwoorden]


Door Demi op 8 oktober 2012 22:12

Ik vind Emily Didonato echt prachtig. Haar blauw/grijze ogen zijn echte eye catchers die prachtig afsteken bij haar bruine haren. Daarbij heeft ze iets verleidelijks maar kan ze ook heel klein ogen. Mooi.

[Beantwoorden]


Door dita op 9 oktober 2012 07:21

Door Adriënne op 9 oktober 2012 10:05

Mijn favoriete model is Ginta Lapina! :)

[Beantwoorden]


Door Lisette op 9 oktober 2012 11:38

Een jong eentje!?! (:

[Beantwoorden]


Door Michelle. op 9 oktober 2012 17:59

Doutzen Kroes vindt ik toch wel de mooiste :)

[Beantwoorden]


Door Noor op 9 oktober 2012 19:18

Emily DiDonato is ook heel mooi! Zij is van die reclames van Giorgio Armani Aqua di Gioia :) Dat parfum is overigens echt heel lekker :)

[Beantwoorden]


Door zwaan op 9 oktober 2012 21:40

Ik denk dat je (het stukje over Daphne Groeneveld) ‘eendje’ i.pv. ‘eentje’ bedoelt ;)

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 9 oktober 2012 22:28

Mijn favoriete modellen zijn:

Freja Beha Erichsen
Lara Stone
Tanya Dziahileva
Arizona Muse
Frida Gustavsson

^^)

[Beantwoorden]


Door Masja op 10 oktober 2012 18:41

Mijn favoriete modellen zijn doutzen kroes, adriana lima, sacha privovarove, abby lee karshaw

[Beantwoorden]


Door Lana op 15 oktober 2012 12:48

ligt het aan mij of lijkt het gezicht van Saskia de Brauw heel erg op die van Justin Bieber (of anders om dan)

[Beantwoorden]


Door kirsten op 16 oktober 2012 21:32

Leuk artikel & die foto’s zijn erg mooi! (love)

[Beantwoorden]


Door Gemma op 31 oktober 2012 16:12

Model Emily Didonato mist hier echt tussen, zo’n prachtig model is dat! ^^)

[Beantwoorden]